• Petula­08
  Äldre 27 Mar 15:07
  6539 visningar
  17 svar
  17
  6539

  Österlenbrudar 2008

  Här har ni en blivande brud från Dalarna som ska gifta sig på Österlen 30 augusti 2008.

  Finns det fler brides-to-be i detta avlånga land som ska gifta sig på Österlen nästa år?

  Min bättre hälft är från skåne och vi träffades i skåne, därav platsvalet.

  Finns det fler som planerar på distans eller som rent av finns på plats nere i skåne som har lusta tt utbyta planer, tips och ideer?

  //Petula

 • Svar på tråden Österlenbrudar 2008
 • Petula­08
  Äldre 28 Mar 08:41
  #0

  *puff puff*

 • Petula­08
  Äldre 30 Mar 12:37
  #0

  Och en liiiten puff igen

  Samtidigt kan jag efterlysa Österlenbrudar 2007. Lite tips och ideer kring kyrkor och festlokaler och allt annat vore inte helt fel.

 • Petula­08
  Äldre 30 Mar 12:48
  #0

  Hallou!

  Jo vi ska gifta oss i Vitaby kyrka. Bokade den idag!

  Vi träffades när jag blev aktiv i museeiföreningen som äger järnvägen som stryker längs kyrkomuren. Min sambos föräldrar har dessutom hus i Vitaby så kyrkovalet var lätt. Fast dalkulla som jag är så känns det lite vemodigt i sinnet att inte få va i dalarna. Men österlen har blivit som ett andra hem så det blir nog hur bra som helst.

  Festlokal är dock lite knivigare. Eftersom vi ska involvera järnvägen och åka lite ångtåg med våra gäster så har vi inte så många alternativ.

  Planerar du också på distans? Vart ska ni ha ert bröllop?

 • Petula­08
  Äldre 2 Apr 16:13
  #0

  Vi knuffar väl lite på denna tråden då...*knuff*

 • Petula­08
  Äldre 21 May 16:46
  #0

  Kakelikakan: Hej! Vad kul att ni gillar Vitaby kyrka. Det är ju bara såååå vackert när man kommer med ångtåget från Brösarp och ser ut över havet vid kyrkan.

  Tåget kan gå ända ner till Gärsnäs. Jag är själv aktiv i den museijärnvägen. Är man bara villig att betala vad det kostar i för kolet så kan de köra vart du vill. Är ni ute i god tid så finns även chansen att ni kan slussa folk från de större orterna. Typ Malmö, Ystad, med ångtåg eller dieseltåg. Det gäller bara att beställa tågtider på banverkets spår. Allt är möjligt.

  Vart kommer ni ifrån? Skåne?

  Vi har funderat på Stockeboda gård. Det är ett riktigt fint ställe. Gamalt jaktslott till Gärsnäs slott. De brukar ha hand om middagarna med restaurangvagnen vi kör mellan Brösarp och St Olof på sommaren så jag vet att de gör riktigt god mat och att det är trevliga människor.

  Vi hade tänkt hyra veteranbuss för transport mellan Stockeboda och ut till järnvägen. Det är tre km mellan gården och närmsta fd station. Vägarna är slingriga grusvägar så det kommer att bli hur mysigt som helst. Vi hade tänkt att allt folk ska samlas vid Stockeboda och sedan slussas med buss till järnvägen.

 • Petula­08
  Äldre 22 May 09:58
  #0

  Oj...lite dyrt. Jag var på bröllop i trelleborg förra året. De höll till i ett träkråkslottsliknandehus som kallades för Druidvillan. Jättefina lokaler! *tipsar*

  Jag kommer från Dalarna och är van vid att det i varje by finns en "bystuga" man kan hyra för en billig penning. Men det verkar inte existera i skåne. Roligast hade ju varit att ordna det mesta själv...för att inte tala om att det hade varit det mest prisvärda alternativet. Inte för att jag tycker att man ska snåla på sin bröllopsdag. Men om man ska betala 170 kr/flaska vin så vill jag helst ha valt vinet själv. Inte bara välja mellan de tre-fyra sorter som finns på restaurangen.

 • Petula­08
  Äldre 22 May 10:14
  #0

  Kakelikakan: Så du är från C4. Jag bodde och pluggade där i något år för några år sedan. Bodde i Linderöd och Önnestad.

  Vitaby har tre vigseltider. Kl 12, 14 och 16. Vi valde 14 eftersom vi vill att våra gäster njuter på ångtåget efteråt medan vi fotar oss lite. På så vis behöver inte vi stressa oss från kyrkan till stockeboda. Vi följer med gästerna på tåget vitaby-brösarp-vitaby sedan kliver vi av vid kyrkan och fotograferar oss. Gästerna får fotografera sig med oss när vi kommer till brösarps station medan de vänder loket.

  Har ni varit inne på www.skanskajarnvagar.se ? Där finns förvisso inga prisuppgifter. Man måste ringa för info om det. Jag vet faktist inte vad det kostar för ickemedlemmar. Man får nog räkna med mellan 5000-10000. Då har man tillgång till tåget hela dagen och bestämmer själv någolunda hur det ska köra. När och var det vänder. personalen lövar och flaggar loket. Det man ska tänka på är att all personal som finns med på tåget jobbar gratis. Det man betalar går till kol och vattenkostnader. Personalen brukar också klä sig tidsenligt.

  Har hört att Alle ska vara dyrt. Har ni tittat på musteriet eller brösarps gästgivaregård? De har också catering. Musteriet verkar spännande. Vi planerar att ha ett "dalarna möter skåne"-bröllop. Min m2b har bara ett fåtal kriterier på hur han vill att bröllopet ska vara. En av dem är att så mycket i mat och dryckesväg ska vara lokalproducerat. Musteriet i kivik känns därför som ett spännande alternativ.

  Fick reda på i helgen av svärmor2b att hon sett en annons i österlennytt om veteranbussar. SÅ ideen är ganska ny. Funderare först på häst och vagn. Men det skulle bli apdyrt.

  Jag har massvis med frågor! Så många så jag inte kommer på en enda bara för det.

Svar på tråden Österlenbrudar 2008
Logga in
Bli medlem