• viktualia

    Nu har jag gjort det igen..... del 4

    ... hängt på BT galet mycket!

    Här kommer en fjärde tråd på samma tema som de tidigare... nr 3 stängts strax av på grund av åldersskäl! Hoppas ni hittar hit allihop....

    För mindre BT-beroende har vi ju INTE blivit.. eller??!

    Dags att fortsätta vår fantastiskt givande pladder hörrni!!

    Välkomna alla BT lister!

    på er!

  • Svar på tråden Nu har jag gjort det igen..... del 4
  • Oms

    men det här med att berätta för barn, dottern vet en hel del redan om det mesta, hon har lite böcker som hon har kikat i tidigare och hon vet hur barn blir till o så men nu är hon i den åldern att hon INTE vill prata om sånt och sen kommer hon var i den åldern då det är pinsamt att prata om sånt - så när sjutton ska man göra det?

    jag vet ju inte om hon kommer att vara supertidig o olaglig m sexdebuten eller hålla på sig tills hon är 18 - sånt går liksom inte att förespå. jag tror att hon kommer ta tid på sig men då pratar vi nyktert tillstånd - vem vet vad hon gör om hon är onykter?

    tänkte nog vänta tills hon får mens iallafall men då är det nog dags att berätta - vare sig hon vill eller inte (och jälvklart blir det bara hon o jag på tu man hand) sen finns det ju sååå bra böcker idag om ämnet + att hon har KP så det ordnar sig nog *hönsmamma - moi?;)*

  • Zozo

    Omsan.. hmmm jag matte la ha varit ovanlig som decemberbarn da - jag var längst och bâst i klassen Pffft! Trams!

    Ang prata blommor o bin.. tja, det är vâl aldrig enkelt men att vänta tills flickan är 17.. näe.. Jag var 14, men hade redan fatt veta det mesta av kära vânner eller skolan.. men det är ju adrig fel att som föräldrer försäkra barnet om att man inte är arg/eller att det är normalt etc.. Litte sluddigt ja, men jag kom att tänka pa flera skrâckhistorier om vad föräldrar sagt eller inte sagt..

  • mugglesfan

    Aha, finns KP fortfarande? Den läste jag som liten - superbra tidning! Har inte sett den någonstans på säkert 20 år (är 36 ) så jag trodde den var "död".

    Min mamma tog upp det här med preventivmedel och sex mm när jag var 13. Jag tyckte hon var otroligt pinsam men nu i efterhand så gjorde hon det nog på ett väldigt bra sätt - rättframt bara. Och så sa hon en väldigt bra grej: "om du råkar illa ut på något sätt, tex blir med barn eller ngt annat, så kom till mig först så ska jag hjälpa dig reda ut det". Det gav en väldig trygghet att veta att man kunde gå hem och få hjälp med vad det vara månde. Sedan kanske det i sig gjorde att man inte behövde testa så mkt konstigt, var ganska ordentlig när jag växte upp

    Ingen skumpakubb idag? Frullan verkar uppslukad av jobb så kungen får nog vara ifred

  • viktualia

    muggles.... näee vi är fortfarande tagna av att det är en trådbebis på g.... läs nån sida bakåt så får du se!

    så det är dåligt med fredagspartaj än så länge... hm.. kanske dags att starta något dylikt...

    jag börjar med en glassdrink med lagom mängd baileys!!

  • Zozo

    muggles.. sa körde mina föräldrar ang sprit och bilakning ocksa. De sa alltid att har du problem sa ring, om det sa är mitt i natten och du är berusad sa kommer vi och hämtar dig. Alternativt att jag aldrig skulle sätta mig i en bil hos ngn som druckit utan ringa hem istället.. Kändes väldigt tryggt.

  • Sister of the Night

    Hoppsan, där var mugglesfan igen! *ler och vinkar* :)

    Jag får nog ändå instämma i kören som menar att det är bättre att föräldrarna ändå tar upp såna saker än helt förtiger dem. Visst, det kan vara "pinsamt" i vissa åldrar (haha, för föräldrarna också, skulle jag tro! :D), men ändå... Bättre att låta "ungen" (nåja) förstå att även detta går att diskutera, om det skulle behövas.

    Zozo - dina päron verkar vara rätt skapliga pedagoger! :)*höjer en tumme*

  • Sister of the Night

    Glömde skriva att Jaaaaaaaaaa, KP rockar så fett, så fett.... ;) :D

  • Oms

    än så länge så läser dottern mest serierna i KP och tips på roliga hyss o så, men hon kommer ju att spara tidningaran så förhoppningsvis hittar hon tillbaka till dem när frågorna kommer.

    Ja KP är verkligen super! jag hade de aldrig själv men lånade mian kompisars - ny läser jag dotterns titt som tätt och förundras över hur barn faktiskt tänker och agerar idag år 2007... saker o ting förändras.

    Vickan - ang flytt... ja HSB ville ju vara så himla bökiga o ha minst 2 veckor till på sig att bestämma och idag har de 2 veckorna gått, jag hoppas på positivt besked i början på nästa vecka * håll tummarna och pompomma för det när andnan faller på:)

Svar på tråden Nu har jag gjort det igen..... del 4