• snart fruga

    Tips på efterrätt som är lätt att göra själv för många?

    Jag har idéetorka!! Är i stort behov av hjälp med efterrätt på vårt bröllop i slutet av juni. Vi ska göra all mat själv, det blir plockmat till förrätt och sedan buffé med kallskuret. Men mellan maten och tårtan ska man ju klämma in en efterrätt också.. Har ni några tips??

    Vi kommer att bjuda runt 70 personer och hyr en lokal där det finns begränsat med utrymme till förvaring av mat osv. Därför är det nog uteslutet med efterrätt som kräver portioneringsskålar odyl. Helst ska det vara något som inte blir för likt tårtan heller, med en massa grädde osv.

    Hjälp!

  • Svar på tråden Tips på efterrätt som är lätt att göra själv för många?
  • snart fruga

    portionera upp heter de såklart

  • LissAnna

    vi ska nog ha vitchoklad mousse med färska jordgubbar till. vi har dock inte bestämt om vi ska ställa ut några skålar på bordet och låta alla gäster ta själva eller om vi ska ha det färdig portionerat.

  • Kat77

    Det lovar jag...
    Glömde lägga till att vi kommer använda vita små tallrikar som finns i lokalen vi hyrt :)

  • kentfantast

    Kat77:

    Du kan väl lägga ut receptet här när du får tag på det.
    Blev jättesugen ju...

  • nenne_74

    Vi ska också ha glass! Vi kommer att göra den själv. Eftersom vi är skåningar tyckte vi att det kunde passa bra med "Romrussin parfait med Spettekaka" Vi kommer att frysa in i portionsstorlek, i plastbägare som strax innan stjälps upp på assiett och dekoreras med en bit spettekaka och toppas med mynta. Glassen innehåller även spettekaka och är jättegod!

  • snart fruga

    Kat77 - har du provat efterrätten?? *nyfiken*

  • Nilla78

    Vi ska ha brownies på hallonspegel....Brownisen kan du göra långt innan om man vill...även hallonsåsen kan göras på morgonen eller dagen innan. Supergott och lite lyxigt men hur enkelt som helst...

  • MhjärtaJ

    Vi funderar på att ha citronfromage. Enkelt och billigt !Köp färdigt pulver, vispa o häll i små glas. Servera med citronmeliss, en jordgubbe eller en klick grädde.

  • jagärsåkär

    Hemmagjord tiramisu!! Det finns ingen godare efterrätt i hela världen. Den ska helst stå nån/några dagar också då blir den godare, så ni kan förbereda allt o slippa stressa dagen innan bröllopet. Ni kan göra i ordning dem 1-2 dar innan det.

    Grädden längst upp kan läggas på samma dag/dagen innan. Resten av ingredienserna ska gärna dra smak fr varandra.

    Annars: frusna hallontårtor. Blir lite glassigt när man tar fram dem. Chokladbottnar tex. Eller kladdkaka. Det ska nog helst göras precis dagen innan. Däremot kan ni göra hallontårtorna & tiramisun flera dagar innan.

Svar på tråden Tips på efterrätt som är lätt att göra själv för många?