• saragran

    är kopparspiral giftigt?

    Svaret ar att det ar sapass lite koppar i spiralen, det ar mindre an vad du far i dig i mat - enligt vad informationen sager. Hatr haft min i snart 2 ar och kunde inte vara nojdare, precis som du var jag trott pa hormoner men ville inte bli gravid riktigt an... Det enda negativa med det ar att jag kanner av min agglossning som vanlig pms smarta och att jag blir lattare 'bloated' an tidigare, vad jag forstar ar det vanligt hos kvinnor som satt in spiral innan de varit gravida. Jag bloder inte mer an vad jag gjorde innan, bara 3-4dagar, jag vet att vissa bloder mycket mer an tidigare, men det har jag inte markt nagot av. Fraga garna mer om du vill veta!

  • saragran

    Japp, menar uppsvullen som vid mens, vilket jag tycker att jag definitvt ar mer nu. Framforallt efter tex sex da spiralen kan 'tryckas pa' och darfor rora pa sig och livmodern reagerar pa det... Jag tycker det ar helt logiskt med tanke pa att det ar ett frammande foremal darinne!

    Det ar nog sa att det gor mer ont att satta in spiralen om man inte fatt barn, ffa kan det vara sa att det inte gar! Har du fott barn ar det ju redan nagot som banat vag sa att saga...
    Barnmorskan mater din livmoder och livmodertapp med ultraljud forst for att kolla om det gar... Att satta in den var val inte det skonaste jag varit med om, skulle beskriva det som valdigt stark menssmarta ihoptryckt till 10sekunder. Efterat var det helt ok, sag ut som att jag var gravid i 5:e manaden resten av dagen dock och knaprade Ipren som smagodis :) Men sen var det helt ok. Jag blodde inget mer efter insattningen och kom in i min vanliga cykel direkt, har 29-31dagars cykel nu som innan och bloder som sagt inte fler dagar, men daremot nagot mer per dag an innan.

    Du satter in spiralen dag 3-4 efter forsta mensdag sa det funkar sakert med din resa hem, bara du prickar in mensen..

    Vill papeka att alla barnmorskor/gyn mottagningar i Sverige inte heller satter in pa kvinnor som ej fatt barn, det beror pa vilken generation de tillhor. Satte in min pa Karlolinskas kvinnomottagning i Sthlm. Grymt bra dar.

    Men som alla sager, biverkningarna ar individuella. Men det har ar i alla fall min uppfattning av det hela!

  • saragran

    Glomde ju saga, det jag markte efter insattningen dock var att jag fick utslag runt munnen, som plitor - inte acne men liknande. Och jag kunde inte for allt i varlden forsta vad det berodde pa... Har aldrig haft problem med acne eller hudproblem overhuvudtaget! Hade det i ca 7 manader och det blev samre och samre... (inte overdrivet farligt nar man ser tillbaka men for mig som aldrig haft problemet med ansiktet var det valdigt tydligt!!). Sen laste jag i en hudproblem bok att utslag runt munnen har att gora med fortplantnings organen och att man kan ta ort extraktet angus castus i 3 mandader sa ordningsstaller det hormonbalansen. Hade inte tidigare tankt pa att det stamde overrens med tidpunkten jag satte in spiralen. Drack ortextraktet, 6 droppar i ett glas vatten morgon och kvall, och efter 3 veckor hade det forsvunnit. Fortsatte dricka det i 3 manader och det var 1 ar sedan och sedan dess har det varit borta! Helt otroligt.. Men inte konstigt egentligen att kroppen sager ifran nar det ar ett frammande formal i den...

    Bara en parentes...

  • saragran

    Rugby tjej:
    I vanlig halsoskost butik, kopte min har i London dar jag bor, men det borde finnas i vilken halsokost som helst. Det ar en liten flaska pa ca 25ml. Smakar apa men det ar det vart :)

Svar på tråden är kopparspiral giftigt?