• pickolina

    är kopparspiral giftigt?

    Vet inte om någon skrivit detta redan..men...
    Det är extremt, extremt ovanligt men vissa personer är allergiska/överkänsliga mot koppar och kan inte anv kopparspiral. Min syster var tydligen en av dom... Men som sagt, det är extremt ovanligt och det är inte värre än att man tar ut den. Man blir inte "förgiftad" av den lilla mängden.

  • pickolina

    A:s babe - Läste ditt inlägg nu. Läskigt! Huah.. Det var liknande för min syster. Dom hävdade bestämt att hennes extrema smärtor absolut inte kunde orsakas av spiralen. Efter flera års sjukskrivningar, operationer och konstant ätande av smärtstillande så valde hon att ändå ta ut spiralen och vips så blev hon bra... Man ska inte lita på läkare till 100%!

  • pickolina

    Giiirly - Det är nog inget att oroa sig över. Det är ganska vanligt..

  • pickolina

    Det dumma blir ju när läkarna säger sig veta att det absolut inte kan vara spiralen (tex) som är orsaken.

    Läkarna är inga övermänniskor som kan allt, tyvärr är det inte alltid som dom själva inser det. Och som okunnig patient är det ofta svårt att stå emot och säga emot en "specialist".

  • pickolina

    Inklippt från preventivmedel.nu

    "Nackdelar
    Insättandet av spiralen kan ibland göra ont. Spiral kan öka risken för sexuellt överförbara infektioner. Spiralen kan medföra långa och rikliga mensblödningar. Även rikliga flytningar kan förekomma. Vissa är allergiska mot koppar, men det är mycket ovanligt. En liten ökad risk för livmoder- och äggledarinfektion, framförallt vid insättningen."

    Det är som sagt välkänt att man kan reagera mot koppar, men det är extremt ovanligt. Märker man att man inte mår bra av spiralen är det ju bara att ta ut den igen.

Svar på tråden är kopparspiral giftigt?