• TezzAmore

    Göteborg med omnejd 2007 nr 5

    sommarbrud07: Jag såg att ni också ska gifta er i Lundby g:a kyrka! Jag är väldigt nyfiken på vilken tid har ni bokat? Jättefint kort och stämpel. Har du köpt stämpeln i göteborg eller beställt på nätet?

  • TezzAmore

    sommarbrud07: Vi ska gifta oss samma dag som er, fast klockan 15.00! Har ni fått reda på vilken präst ni fått än? Vet du hur det fungerar med blommor i kyrkan? *hihi* Jättekul att hitta någon som ska vigas på samma ställe, samma dag!

  • TezzAmore

    sommarbrud07: vi bor inte i Lundby, men sambons föräldrar gifte sig där. Därför blev det den kyrkan. Bor ni i Lundby? När jag ringde och bokade förra året så sa hon jag pratade med att vi kunde återkomma i början av året för att få reda på prästen. Sambon ringde i måndags och vi fick reda på vem vi ska ha. Så ring nu, så får du säkert reda på det också!

    När det gäller blommor. Har hört att i andra kyrkor kan man betala ca 400 kr och då smyckar de kyrkan åt en... jag får nog ringa och fråga hur det funkar i vår kyrka!

    Var ska ni ha mottagningen efterråt?

  • TezzAmore

    sommarbrud07: Vår präst ska vidare till en vigsel vid Brämaregården vid 16.00. Så det är inte säkert att det blir samma präst! Det bästa är att ringa och fråga.

    Lite jobbigt det där med löpande-band-vigslar. Det känns lite opersonligt, typ Las Vegas! Precis när man har sagt ja så säger prästen "nästa paaaar!" Prästen sa att en vigsel tar ca. 35-40 minuter så, det kan ju bli så att gästerna till nästa vigsel får stå och vänta för att få komma in! Va jobbigt!

    Vi ska vara ute på Stora Holms Säteri. Hade hoppats på att kunna ordna skjuts till de flesta från kyrkan till festen. Så att de slipper ta bil. Fast inget är bestämmt. Nu med parkeringsbristen blir det ju ytterliggare en sak att tänka på!

    Kommer ni att ha catering?

  • TezzAmore

    mazarinen: Nä, vi fick en präst som heter Alf. Sambons kusiner har haft honom och han skulle tydligen vara jättebra! Hoppas de har rätt!

  • TezzAmore

    sommarbrud07: När jag ringde förra året och bokade dag, så frågade hon vilken präst vi ville ha. Jag svarade att vi helst ville ha Alf och då fick jag intrycket av att hon tänkte "jaha, en till som vill boka honom!" Nu förstår jag hennes svar, han är tydligen en populär präst! Hon svarade att jag fick vänta tills efter alla semesterlistor var satta, så jag trodde inte hon antecknade vårt önskemål, men det måste hon tydligen har gjort!

    Hoppas att ni får en präst sen som ni verkligen vill ha!

  • TezzAmore

    MissPhoenix: Har du berättat för A att du redan frågat en annan eftersom hon sa neh först? Vill hon fortf. vara tärna då? Annars är det ju inget konstigt att ha två tärnor, jag kommer själv att ha två. Båda tycker att det ska bli kul och skönt för att de slipper vara ensamma med planering av tex. möhippa osv... Hur känner du själv?

  • TezzAmore

    sommarbrud07: Vi har pratat om att skicka ut inbjudningskorten sista dagarna i Maj, så alla har fått dom till början av Juni. Skickar man dom senare är risken att folk gått på semester då... Sedan vill man ju inte skicka dom alldelles fööör tidigt så att folk glömmer att svara... fast vi har inte bestämt hundra än hur vi ska göra. När ska ni skicka dom?

  • TezzAmore

    MissPhoenix: Var på Tonys och kollade på slöjor i lördags... jag gillade inte heller deras bemötande riktigt! Det var en tjej som hjälpte till och hon var så stressad liksom. Sa hela tiden att man måste tänka fort för alla slöjor tare slut och de får inte in fler osv... Va var det som du inte gillade?

  • TezzAmore

    MissPhoenix: "Vill någon ha den så säljer jag"... lite tråkig inställning, men det var samma som jag upplevde när jag var där! Att köper man inte meddetsamma så kommer den vara borta nästa gång man kommer dit! Liksom stressa kunden att köpa något som kunden är osäker på... Mycket fult försäljningsknep!

  • TezzAmore

    helmina: Vilket fint kort! Hur har du satt fast det vita pappret på det gröna? Med vanligt lim?

Svar på tråden Göteborg med omnejd 2007 nr 5