Inlägg från: Kristin F |Visa alla inlägg
  • Kristin F

    Arbetslös-helt hopplöst att få jobb

    Började själv söka jobb -97 när jag höll på med D-uppsatsen (är civilekonom) men inget jobb nappade. Förstår i efterhand att det berodde på att jag ännu inte var klar med min utbildning.

    Jag resonerar lite på samma sätt nu när jag är med och rekryterar folk till mitt jobb. Har man att välja på två i övrigt likvärdiga personer där den ena har färdig examen och en fortfarande inte skrivit uppsatsen, väljer jag helt klart den som har examen. Varför? Ja, på något sätt är en avslutad utbildning (inkl uppsats) ett betyg på att man kan göra färdigt saker och ting. Dessutom brukar uppsatsen ofta vara väldigt annorlunda från de "vanliga" kurserna och tentorna, krävande på ett annat sätt och sållar ibland agnarna från vetet. Att ha skrivit uppsatsen inom utsatt tid (typ 10 v för en 10-p-uppsats osv) är ett mått på att personen är målmedveten och fokuserad. Givetvis kan man ha dessa egenskaper ändå, men det ger en hint om personligheten ändå.

    Ta inte detta som kritik mot dig, utan mer som ett sätt att kanske förstå företagen. Just nu är det en helt sjuk marknad att söka jobb på. Vi får massor av ansökningar till både "höga" och "låga" tjänster. Tyvärr är de flesta ansökningarna från folk som inte uppfyller de krav man ställer i ansökningsannonsen. Det är dessutom alltid tufft att få sitt första jobb inom det yrke man utbildat sig till. Tyvärr är många arbetsgivare nog lite restriktiva att välja en helt nyexad person.

    Jag önskar dig ändå lycka till, du vet trägen vinner! Men det kan vara bra om du får någon som hjälper dig på ett proffsigt sätt att få till ansökan + CV.

Svar på tråden Arbetslös-helt hopplöst att få jobb