Inlägg från: Ejnie |Visa alla inlägg
  • Ejnie

    Svenska invandrartjejer. Behöver råd.

    Hej,

    fattar att hon har det svårt, men det hjälper väl inte att skuldbelägga föräldrarna... Om jag flyttar t.ex. till USA skulle jag nog sträva efter att behålla en "svensk" inställning oavsett om den strider mot omgivningens moraluppfattning.

    Ett mer praktiskt tips, vill minnas att jag läst om nån typ av jourmottagning för unga tjejer med den här typen av problem. Om jag minns det rätt så har de bl.a. personer som arbetar med att hjälpa _föräldrarna_ att hantera de förändringar som blir av att deras barn växer upp i ett samhälle som är annorlunda än det de själva växte upp i. Vill minnas att invandrarföreningarna var delaktiga?
    Kanske nån annan också minns detta, men med mer detaljer?

  • Ejnie

    Sorry, läste illa och såg inget om att mörda dottern. Det är givetvis inte acceptabelt.

    I varje fall finns en jourmottagning - kolla efter den!

  • Ejnie

    Sofia, trots att det blir OT vill jag klargöra lite vad jag menar med USA-flytten eftersom jag inser att det var lite luddigt.
    Vad jag menar är att t.ex. är det ju fullt acceptabelt och normalt i de nordiska länderna att vara fysiskt ogenerad t.ex. med att bada bastu utan kläder (både blandat och bara män/kvinnor beroende på smak och inställning), duscha i gemensamma duschutrymmen (men könssegregerade) utan baddräkt osv. Min erfarenhet av t.ex. USA är att det inte är ok, minst sagt.

    Det innebär itne att jag tycker att mina barn ska vara demonstrativa, men jag vill att de ska vara medvetna om att jag inte delar det samhällets moraluppfattning. Rätt eller fel, men det är min åsikt!

    Jag tycker dock att någon beskrev detta bra i "Slöja på TV"-tråden: Det är skillnad i att tvinga nån att klä av sig mot att tvinga nån att klä på sig.

    I varje fall, mitt inlägg om att skuldbelägga föräldrarna var för att jag tycker att det ibland är så lätt att prata om att människor ska anpassa sig och ändra sig medan det är ganska svårt att göra det i praktiken eftersom värderingar sitter otroligt djupt. OCH jag tycker INTE att mord/mordhot/hot överhuvudtaget är ok.

Svar på tråden Svenska invandrartjejer. Behöver råd.