• ;o)

    Bilvande brudar i Jönköpingsområdet? Del2

    Lilla Li - nu har jag hoppat!

    Jag har fått ett tips på en pastor som verkar vara mer tillmötesgående en de präster jag varit i kontakt med, så jag ska nog kontakta honom. Som sagt - det ordnar sig alltid!

  • ;o)

    Lilla Li - Hur har ni kommit i kontakt med honom, är det någon ni känner? Har ni redan pratat med honom om er vigsel?

  • ;o)

    Lilla LI - Ja, det verkar ju vara en kille i min stil.
    Vi vill ha den kyrkliga ceremonin, men mest för traditionens skull och för att det är vackert - inte nödvändigtvis i kyrkorummet.
    Det känns som om det borde gå att kompromissa och få det bästa från två världar.
    Fast han är ju för tusan upptagen den 11:e! Kan vara lite körigt att vara på två ställen samtidigt... Har ni bestämt nån tid än?

  • ;o)

    Han kanske har nån trevlig prälle-kompis...

    Om det är nån annan som läser detta så är alltså problemet att vi inte kan hitta nån präst som vill viga oss utomhus i sommar - så om det är nån av er som känner till någon frimodig och nytänkande prälle så kanske ni kan ge oss ett tips!

    Lilla Li - lycka till med Uffe! He's all yours!

  • ;o)

    28 år. 5 år. Stockmakaren, Huskvarna. Knappt inget.

    Blir både grymt impad och får stora skälvan när jag läser om hur långt du har kommit i din planering...

    Just nu känns det som om det vore skönt att kunna avsluta hela vigselprojektet - det blir ju lite extra när man får för sig att man vill vara utomhus... Sen får resten ge sig.

    Har precis insett hur mycket planering det är med hela trycksake-delen... måste nog börja ta tag i det snart.

    Så - hur gammal är du och hur länge har ni varit tillsammans?

  • ;o)

    Nähäpp nu har jag prioriterat bort alldeles för mycket arbetstid... Får höras en annan gång! Ha det bra Lilla Li och ta det lugnt med planerandet!

  • ;o)

    ... och där kan man även hitta namnen på de präster jag har varit i kontakt med som är motvilliga till vår utomhusvigsel ...

    Va?! Nä, jag är inte bitter ...

    Är det nån av er därute som kan tipsa om en tillmötesgående och frimodig präst så får ni gärna dela med er! Deras inställning till utomhusbröllop går ju tyvärr inte att läsa ut på hemsidan...

  • ;o)

    Milou27 - Jag har "inte haft" dessa präster utan tagit kontakt med dem genom Svenska Kyrkans hemsida.
    Jag visste inte vart jag skulle vända mig och eftersom vi bor i Sofia församling ringde jag en präst där. Han sa att han var negativt inställd men att jag skulle prata med en annan i Kristine församling eftersom stället där vi vill vigas tydligen tillhör dit. Han var också avogt inställd men "ska ta upp det vid nästa överläggning".
    Så där är vi nu - jag har fått tips på en pastor som tydligen ska vara lite mer "modernt tänkande", men jag vet inte riktigt hur själva vigselakten skiljer sig från den statskyrkliga. Vill inte ha det för "frikyrkligt" (inget illa menat)heller.
    Tips? Råd?

  • ;o)

    Milou27 - Tack för tipsen, ska försöka få tag i någon av dem.

    Vi ska (förhoppningsvis) vigas på gräsplanen som ligger väster om Rosariet på Rosenlund. Tycker att det är så vackert ut mot Vättern men ändå lite undanskymt. Hoppas att det löser sig.

    Var ska ni vigas?

Svar på tråden Bilvande brudar i Jönköpingsområdet? Del2