Inlägg från: Anja 19 juli 2008 |Visa alla inlägg
  • Anja 19 juli 2008

    2008 Sommarbröllop, tråd 4

    Fnissade förresten gott åt din spindelhistoria. Förstår att din sambo var mer än road, hehe :D

  • Anja 19 juli 2008

    MrsNyberg2B

    Har suttit i förmiddags och kollat på massor av ställen, på brudbuketter. Inser att kallor verkligen finns i ALLA färger, så gå in och kolla. Du kan kanske hitta i precis det färgtemat du vill ha. Jag börjar luta tillbaka till vita kallor, haha... Alltså jag kommer väl ändra mig tusen gånger till, men kallor blir det nog m all säkerhet. Är rätt fint att blanda med rosor oxå faktiskt. Men vi får se... Vita eller svarta kallor, hmmm...

    ;)

  • Anja 19 juli 2008

    InaHjärtarAdam

    Jag skulle jättegärna vilja ha tygprover! Är det bilder som de mailat till dig? Isåfall får du, om du orkar, supergärna maila dem till mig.

    anjaoemil@hotmail.com

    Vore verkligen gulligt av dig :)

    Nu ska jag oxå gå och lägga mig. Mailade precis in mitt näst sista arbete till skolan, yippiiiiieeee... :D

  • Anja 19 juli 2008

    MrsNyberg2B

    Vilket dilemma du har angående din killkompis som känns lite ego. Men hans föräldrar bör ju absolut komma och ärligt talat så blir det svårt att skita i att bjuda honom om de ska dit. Jag hade nog bjudit honom ändå tror jag. Vi har ju oxå ett par liknande situationer bland våra gäster. Bland annat en vedervärdig, riktigt vidrig flickvän till Daniels allra bästa killkompis. Jag vill verkligen inte ha henne där, Daniel avskyr henne (ja alltså det gör tyvärr alla vi känner för hon är sanslöst otrevlig) men vi har ju inget val känns det som.

    Kanske finns det möjlighet i budgeten att klämma in ytterligare några vänner? Så att du känner att åtminstone de "rätta" personerna befinner sig på ert bröllop.

    Skitjobbigt sånt där.

    kramar

    Anja

  • Anja 19 juli 2008

    Ja ett bröllop är ett dyrt projekt ;)

    Vi landar på 25 000 för bara mat och dryck. Sedan tillkommer allt annat som kläder, ringar, blommor och resan. Jag har precis bloggat om den. Håller på att bli galen. Är det någon här inne som känner till Västindien. Jag har läst in mig på alla öar och precis allt som gäller karibien under flera veckors tid, men alltså jag kan banne mig inte bestämma mig för vilken ö som ska bli VÅR ö :D Vilket problem liksom ;)

    www.anjasbrollops.blogg.se

    Inser nu att vårt bröllop inklusive allt troligtvis kommer att landa någonstans kring 70 000. Hemska tanke! Måste nog se över budgeten riktigt ordentligt. Å andra sidan har vi sagt att det får kosta vad det kosta vill. Det vi inte hinner spara ihop, kommer vi att ta lån på. Sedan ska vi önska oss bidrag till bröllopsresan i bröllopspresent av alla. :)

    Hur gör ni?

  • Anja 19 juli 2008

    Snitte

    precis så resonerar jag (vi) oxå. Vi tar hellre lån och har möjlighet att gifta oss relativt snart (jag har nämligen satt en övre gräns på 35, hehe, sa till Daniel att om vi ej slår till innan dess så skiter jag hellre i det *asg*) än väntar till jag är 40.

    Vi har båda snart utbildat oss färdiga och kommer ha stadig ekonomi, Daniel har fått jobb och jag söker för fullt, vi kommer att flytta till radhus där vi har en ganska stor kontantinsats (vilket vi ej har nu) så våra lån kommer att sjunka, dvs vi kommer att kunna betala av rätt mkt varje månad och snabbt bli av m bröllopslånet.

    Det är verkligen once-in-a-lifetime, så visst ska man ha det perfekt, precis så som man drömmer om. Absolut... :)

    Det viktiga är ju att man har råd att betala av sen och att man tycker att det är ok att ha ett "upplevelse"lån att betala av sen när det är över och det har vi ältat fram och tillbaka och kommit fram till att vi tycker det är värt. :)

  • Anja 19 juli 2008

    ~Bröllopsbudget~

    Festlokal 5.500
    Klänning 6.000
    Buffé 30.000
    Drycker 5.000
    Utsmyckning 1.000
    Ringen 15.000
    Kostym 1.500
    Hår/makeup 1.500
    Bröllopsresa 40.000
    Brudbukett 1.500
    frimärken till inbjudan 250
    Fotograf 1.000
    inbjudningskort 1.000
    tackkort 500
    bröllopstårta 5.000
    Smycken 1.000
    Skor 1.000
    Vickning ?

    Något jag har glömt? Jag tar hans namn, vi går till festlokalen bara några hundra meter från kyrkan osv, så transport behöver man inte tänka på för gästerna, vi blir hämtade i en urfin gammal amerikanare.

    Till bröllopsresan önskar vi oss bidrag i bröllopspresent så den del vi behöver lägga ut kommer åtminstone för hoppningsvis halveras :)

    Är det något jag glömt???

  • Anja 19 juli 2008

    Hihi... det ska inte stå ringen utan ringarna såklart ;)

    Min kostar 11.000 drygt och hans typ 3.500 ;) Han fick ingen ring nu när vi förlovade oss nämligen. Vi vill hellre att han ska få sin då vi gifter oss. (+ att vi inte hade råd :D)

  • Anja 19 juli 2008

    Men shit...

    Räknade ihop det nu och fick det till 117 000. Hur f..n är det möjligt lixom. Ojoj, sa det till Daniel och han bara stirrade på mig *asg*.

    Jaja, kosta vad det kosta vill, men jag måste nog se över den här budgeten ordentligt och lusläsa gästlistan ;)

  • Anja 19 juli 2008

    Aha...

    Dåså ;) Då blev det ju genast billigt *asg*

    Hmm, jag hade ingen aning om att man räknade 1000 kr per person. Mat + dessert för våra gäster kostar 340 kr, vilket vi tycker är ganska bra, m tanke på att vi vet vilken kvalitet det är på maten på det här stället. Sen kostar festsalen 5.500. Det jag är osäker på är hur mkt dryck kan dryckerna kan tänkas kosta per person!

    Kaffe, avec och vin/öl?? Vi blir 80 personer.

Svar på tråden 2008 Sommarbröllop, tråd 4