• sallyb

    Skillnad mellan bikinivax och brasiliansk vaxning

    Hej!

    Hur mycket hår tas bort vid en vanlig bikinivaxning? Bara framme vid själva bikinilinjen? Är det bara vid brasiliansk vaxning som man tar bort hår på andra ställen?

  • Svar på tråden Skillnad mellan bikinivax och brasiliansk vaxning
  • Lilla Li

    Apropå sånt här: Jag tänkte raka ett hjärta till bröllopsdagen, och ha resten bortrakat. Vet ni om detta är lätt att fixa själv? Hur gör man det enklast?

  • SagaTova

    Om din hårväxt är tät så är det ju inte så svårt. Men de flesta har ganska gelst mellan stråna vilket gör att olika former är svåra att få. Men de finns frisörer som speciliserat sig på detta. Du kanske ska haka på trenden med "musperuk"

  • msb

    HI HI HI HI musperuk.
    Det låter ju skit skoj. :) :) :) :) :) :)

  • Gemma

    Hej på er! Tror det är såhär:

    Bikini: Bara det synliga längst fram på sidorna.

    Brazilian: Allt förutom en "sträng" längst fram.

    Playboy: Rubbet.

    Och grattis utvandraren... eller vad man ska säga. Visst är det bra när det INTE kliar, som rakning gör?

  • kentfantast

    Ja det där undrar man ju lite över - om man vaxar all the way...
    1) Blir det inte... slippery, så att säga? Svettigt liksom?
    2) Kliar det inte utav bara f-n när det börjar växa ut igen?

  • Gemma

    Kent: Jo, slippery blir det. Och personligen tror jag att vaxning är en stor del av orsaken till att svampinfektion är så vanligt idag. Håret funkar ju som "ventilation". I synnerhet om man använder trosskydd med plast i kombination med rakning / vaxning blir det ju minst sagt tätt, dvs en grogrund för allt möjligt... så jag tycker att det är lite skumt att folk rakar / vaxar sig av "hygieniska skäl".

    Tycker personligen att alla 3 varianter (hår, vaxning och rakning) har sina för- och nackdelar. Men är av hygien- och bekvämlighetsskäl oftast au naturel...

  • Swing

    Jag tycker inte det är svettigt eller slipprigt och det kliar absolut inte. Använder inte trosskydd el. dyl. och har aldrig någonsin haft svamp eller andra besvär.

  • SagaTova

    Ja håret har en liten "buffer" funktion för att inte de ska bli så tätt, men många har så tighta jeans så de motverkas av det.

    Jag har som system att ha fredags/lördags trosor och vardags trollisar.
    Dvs jag har bara syntet när jag vill vara fin, bomull och microfiber andas men inte "syntet".

    Slipprigt tycker jag inte det blir, och visst kan de stikas när det växer ut men mycke mindre än om man rakar tycker jag.

    Jag gör det inte för hygien, jag gillar sexet bättre när vi båda är hårlösa helt enkelt!

  • H27

    Jag ar sugen pa att testa Brasiliansk waxning, ar dock lite orolig over infektioner som jag hort en del om. Ar det vanligt eller ovanligt? Och finns det "bra och daliga" salonger som gor brasiliansk eller ar det mer el mindre samma vart man gar?

  • SagaTova

    Jag har vaxat mig länge, och jag vet inte vad som är "normalt" när det gäller infektioner. Nog har jag haft svamp infektion, de hade jag å andra sidan innan jag började vaxa mig. Och det är inte nått som är vanligt förekommande. Har vänner som inte vaxar/rakar som har svamp ofta så det kan bero på andra saker.

Svar på tråden Skillnad mellan bikinivax och brasiliansk vaxning