• Cavatina

    Bröllop i Kalmar (med omnejd) sommaren 2007!

    Hej!

    Förhoppningsvis ska jag gifta mig på Öland i augusti nästa sommar (eller nästnästa, men det känns för långt bort!), så jag hoppas jag får hänga här med er...? Eftersom vi har ganska långt till öland (bor i sthlm)och därför haft lite svårt att gå ut och se efter själva, undrar jag om någon av er vet ungefär vad som blommar på alvaret i början-mitten av augusti? Jag har en massa släkt på södra delen av ön, men vill inte be dem då vi vill hålla det lite hemligt ett tag till...

    Tror ni det blommar såpass mycket att man kan få ihop en snygg brudbukett eller blir det mest brunt gräs?

  • Cavatina

    Bjallan

    Stort tack för bokningsinfon, ska ringa pastoratet och kolla läget nästa vecka! Jag minns ingen samba-slagdänga (lyckosamt nog, eller..?) men hittade några kort från karnevalståget, vad snygga vi var! L&R satt verkligen ihop, alltid!

    Jag är mycket tacksam om du ligger lite lågt med infon om oss, jag och sambo ska ha ett snack i helgen om hur vi ska göra och när det blir av och efter det blir det kanske offentligt, men vi får väl se..

    Det är så mycket att tänka på att man nästan blir lite matt innan man ens börjat planera, hehe. Är inte precis känd för min framförhållning i vanliga fall..

  • Cavatina

    Hihihihi....

    Nu har jag och mannen pratats vid och tagit diverse beslut. Det blir (troligtvis) i början av juni, bokningar lär göras närmsta veckorna. Det är SÅ roligt, jag vill ta tag i allt på en gång!

  • Cavatina

    Trollungen

    Ja gör det, här är trevligt! Har du kommit långt i planeringen?

  • Cavatina

    Den som vill se en brud som kommer snubbla, svimma, råka nita prästen, glömma säga ja, stå utan såväl skor som bukett och troligtvis ta fel på dag eller kyrka är hjärtligt välkommen på vårt bröllop.. *känner mig själv väl*

    Eriksberg, det låter fint med rosa o creme o guld! Jag (eehhrmmm: VI) funderar lite på det också men grönt kommer det nog att bli. Jag har redan stort bry med färg på bukett, att ha vitt o grönt i den känns inte rätt, utan det blir nog något annat där. Men vi får se....

  • Cavatina

    discodivan
    Hej! Välkommen! Var? Hur?

    MrsGlantz
    STORT TACK för tipsen! Ovärderligt med sånt när man inte har världens bästa lokalkännedom! Hur är det med bröllopsnerverna? Hoppas ni får fint väder o att allt klaffar!

  • Cavatina

    Bjallan: Nu är det fritt fram att babbla! Vi var på ön i helgen och tittade på ställen (stressigt att avverka kyrkor och partyställen på löpande band!), nu återstår bara att tajma ihop allt vid bokning! Vi var i S:a Möckleby o tittade på Anna Leander, du skrev nånstans att du tycker att hon är bra...? Hon verkade mysig, men brukar hon blunda när hon predikar eller lyckades vi pricka in en gudstjänst när hon läste innantill? Jag skulle bli tacksam för svar, det känns lite avgörande..

  • Cavatina

    Eriksberg
    Tack för prästtips, ska absolut kollas upp!

    Jag skulle verkligen behöva tips om frisör/frisörer som skulle kunna göra en stram-mjuk (ny ordkombination??), uppsatt klassisk frisyr. (Hängde ni med?) Finns det nån salong som är bättre än nån annan på det?

    Var får man en klassisk sminkning utförd som är snygg och prisvärd?
    (Om frisör och sminkning i denna stil finns på samma ställe är det guld värt!!)

    Håller med discodivan: Fotograf! Vem är bäst? Prisvärd? Trevlig, kunnig, duktig? Tänkte ha fotograf till plåtning av bröllopsbilder (gärna utomhus) samt under vigselakten.

    Om ni vill hjälpa mig blir jag såå tacksam och lycklig! Hoppas ert planerande går framåt, vi har kommit in i en rejäl novembersvacka...

  • Cavatina

    Bjallan
    Du är en klippa! Tack så jättemycket! Hört nåt från min släkt då? (eller har de fått höra från dig? Det är ingen som har sagt nåt om det men ändå... )

  • Cavatina

    Hihi, här är en som också har övat på nya signaturen! Jag tar hans efternamn och den nya autografen blir rätt snygg om jag får säga det själv..(och det får jag ju). Hade en liten kris när jag kom på att jag kommer att hamna mycket längre ner på en eventuell framtida "klasslista", krisen gick över på nån dag dock. Jag kom på idag att mitt nya namn kommer att stå på min gravsten och hur ska man då veta varifrån jag ursprungligen kom....? (Fast förhoppningsvis har jag haft namnet ett tag så jag vant mig när den dagen kommer! ) Flummiga tankar, men man identifierar sig ju med sitt namn....

    Inbjudningskorten har vi börjat med! De blir i tapet med inlaga, allt fixat av mig (i stort sett). Hittills har jag gjort stommen till 6 styckna, det kommer att ta sin tid... Rolig tid som tur är!

    TRevlig helg!

  • Cavatina

    Hihi, ja, visst är länken med kyrkomusiken bra..?

    Jag har haft brudmarsch från öland på hjärnan i säkert en månad och på jobbet fattar de inte alls vad det är jag visslar på hela tiden... Vi har funderat på att ha den som utgångsmarsch men då vill jag ev ha trumpet också/ istället. Den låter som att den skulle kunna göra sig med blåsinstrument. (Jag har faktiskt provtrumpetat den, ni vet när man blåser upp kinderna och försöker låta som en trumpet... )

    Bjallan:
    Ja, kul med provning! Är sjuk idag och hoppas innerligen att jag ska tillfriskna innan helgen, annars får väl jag och mamma C hitta på nåt annat... Jag har tänkt sy upp min klänning men det "hör till" att prova lite också känns det som! Vi siktar på att orka med två bröllopsbutiker och sen fika för resten.

    Tack för fotograftips, det blir nästa veckas mission!

  • Cavatina

    Bjallan

    Nu kommer jag o snokar lite.. Är det syster J som gift sig eller har jag missat L?

    Apropå inbjudningar så kör vi med tapet och i-klistrad inlaga, det blir kanonsnyggt! Vi är lite retro, danskdesign-aktiga av oss och har hittat tapet som stämmer så väl in på "vår" stil! Roligt, roligt! Det finns så mycket att välja på så man kan säkert hitta nåt oavsett vilken stil man vill ha!

    Strax bär det ut på stan för provning! Spännande!

  • Cavatina

    Provning av brudklännningar, men det fattade ni nog...

  • Cavatina

    Hmmm, jag tittade lite i tråden här och funderar på hur många vi är egentligen? Är ett "upprop" på sin plats?

    Cavatina 9 juni

  • Cavatina

    Jag har kollat lite på ring, eller rättare sagt en hel del, haha. Har hittat en som ligger lite över planerad budget, men men.. Den är i vitguld med tio eller tolv briljantslipade fastsatta med krabbfattning (heter det så??). Jag har så smala fingrar (15.25) att det kommer att se ut som en helalliansring(?) så det är ju ett ekonomiskt drag åtminstone..

    Bjallan: Din klänning som att den kan bli riktigt fin! Vi blir nog två med båtringning..

  • Cavatina

    Bjallan: Tackar! Ska genast snoka lite... Jag har precis kommit hem efter en kvällsfika med lill-kusin K med flickvän, men det är lite svårt att pumpa honom på bröllopsrelevanta saker, inte hans grej liksom.

    Brudmarsch från Öland är ett måste! Ska ni ha den in eller ut? Vi ska ha den ut, in blir det nog den klassiska Mendelsohn.

  • Cavatina

    Vi ska ha naturvit, lite beige och blek-sentimental-grön (??) som färgtema. Det kommer nog att gå igen i inbjudningskort, dukning men inte i bukett för den vill jag ha blekgul!

    Usch, jag är inne i en slappisperiod (igen) och börjar undra om vi nånsin kommer att få ihop det här bröllopet... Min fästman är lite dålig på att vara entusiastisk eller ens praktisk så här långt i förväg, men det blir nog bättre efter jul. Som jag känner mig nu i höstmörkret hade jag behövt nån som drar igång mig och inte tvärtom..

    Ha en trevlig kväll alla Kalmarbrudar!

Svar på tråden Bröllop i Kalmar (med omnejd) sommaren 2007!