Inlägg från: Shannon |Visa alla inlägg
  • Shannon

    Svampinfektion The NEVER ending story!!!

    ja, jag tror det är så.. att slemhinnorna e så misshandlade att man alltid har lite ont

  • Shannon

    mm lactal och vivag hjälper mot obalans... vivag föredrar jag eftersom det inte känns som den rinner ut på samma sätt som lactal.. och så svider den inte heller..
    ellen tamponger tycker jag själv är som vilka tamponger som helst, jag tror nästan jag fick värre problem av dem.. tror det står någonstans att det tar ganska lång tid innan de ger effekt, att man måste använda dem under flera mens perioder, men har man bestämt sig för just ellen tamponger och inget annat märke så är de nog bra..
    med t.ex vivag är det så att man måste lägga in en kapsel varje morgon och kväll i en vecka för att lactobacillerna ska bli en del av den egna bakteriefloran

  • Shannon

    ja, obalans försvinner efter ett tag, men det kan vara en jobbig period med mycket kli och svid

  • Shannon

    jag har försökt sluta med bröd, socker osv. Men eftersom jag inte åt speciellt mycket av det sedan tidigare så tror jag inte det är det som leder till svamp. För att man ska få svamp så krävs det ju att det ska bli en "obalans" i underlivet (den sura miljön försvinner) så att svampen får chans att växa till sig. Så det man äter borde väl egentligen inte ha så stor betydelse?
    och det där med att svampen skulle vandra mellan analen och underlivet, vet inte om jag kan gå med på det heller, i alla fall inte om man är någorlunda renlig.
    många får svamp utan att följa en enda regel för att INTE få svamp, tror 99% av alla svampfria kvinnor visst äter en massa bröd osv.
    Jag tycker det verkar som om de flesta tjejer med svamp har känslig eller torr hy och att de är känsliga för förändringar i surhetsgraden i underlivet...
    jag vet själv att det är när jag började ha sex som jag fick problem, innan dess fick jag inte svamp. så mina problem är nog en produkt av "irriterade" slemhinnor.. inte av vad jag äter...

  • Shannon

    Tjejer, jag skrev till en gynekolog som heter Ingemar Joelsson och frågade om kronisk svamp, såhär svarade han!

    Information om Candida vaginalis
    Jag svarar på så många svampfrågor att jag insett nödvändigheten av ett ?standardsvar? med den viktigaste informationen. Jag har ju dessutom ganska detaljerad info på mina webb-sajter, www.naturmedel.org och www.kvinnhalsa.se

    1. Svampinfektioner är alltid återkommande. Det tar i regel cirka tre veckor innan svampen kommer tillbaka in i slidan eller angriper de yttre könsdelarna. Svampen finns ju hela tiden i tarmkanalen. Och boten går ju ut på att minska svampinnehållet i tarmen.

    2. Det räcker aldrig med en engångsdos. Jo visst kan man känna en förbättring ? men det går aldrig att minska svampinnehållet i tarmen tillräckligt mycket med en engångsdos.

    3. I regel behövs kurer på två till tre veckor med 50 mg Diflucan per dag. Och sedan ny kur efter cirka 3 (eller 4) veckor. Det är den tid det tar för svampsporer att växa ut till nya ?hyfen?.

    4. I regel kommer ju svampen till slidan från den egna tarmen, svampen vandrar över mellangården. Men det är ju också så att svamp överförs med samlag. Det är ju ett välkänt förhållande att män inte har symtom ? både pung och penis ligger ju i en ganska ?fri miljö? i motsats till blygdläppar och slida. Men det är ju helt klart att kvinnan återinfekteras med svamp vid varje samlag. Skall kvinnan bli fri från svamp måste båda parter behandlas samtidigt (och med lika långa kurer).

    5. Sen är det ju så i den krassa verkligheten att det förekommer ytterligare smittkällor. Skall Du bli fri från svamp är det ett MÅSTE att det inte förekommer någon (några) andra sexualpartners för någondera av Er.

    6. Om man tar hänsyn till allt detta så har diet (socker eller ej socker) eller spiral eller trosor mindre betydelse ? ja i det senare fallet får det inte vara syntet ? det måste vara 100 % bomull.

    7. Tvål går i regel bra att använda och är faktiskt ett måste för att hålla borta avsöndringar från slemhinnan hos både man och kvinna. Men det viktiga är att tvålen inte är parfymerad. Barnängens barntvål är bra.
    Ja, det är väl det väsentliga. Går svampen inte bort med iakttagande av alla dessa råd ? jag, då måste Du odla svampen och artbestämma den och resistensbestämma den. Jag har också skrivit om tre olika svampmedel på min webb.
    Hårda bud - Lycka till!

    Jag har aldrig varit med om att det inte går att bli av med svamp. Och då har jag ändå varit gynekolog vid sjukhuset i San Juan, Puerto Ricco ? där det är 90 % luftfuktighet och mer än 30 grader varmt varje dag - och människor har ohämmat samlag på beachen med såväl kända som okända partners. Mer än 90 % av alla kvinnliga patienter vid kvinnokliniken sökte för svamp. Jag är en luttrad gynekolog.

    Bästa hälsningar
    Ingemar Joelsson

  • Shannon

    tror molkosan har samma funktion som lactal, surgörande medel...

  • Shannon

    soomzy; ja, min pojkvän har också behandlat sig, men inte med diflucan utan med canestenkrämen. det är nog inte många gynekologer som går med på att skriva ut diflucan till en kille...

  • Shannon

    ja, det kan svida när man pissar... canesten är bättre än pevaryl..
    vi får hoppas att du är en av de som har tur att bara få det några få gånger under sin lifstid... håller tummarna för dig och hoppas det blir bättre

  • Shannon

    ja jag håller med, har läst att vissa människor är allergiska mot pevaryl.. tycker du borde fortsätta med pevaryl vagiatorierna eller hur man nu stavar :) och sen kanske gå och köpa canesten krämen och fortsätta smörja med den istället för pevarylkrämen... för för mig kändes det nästan som att pevarylkrämen sved mer än själva svampen... ALDRIG att jag använder den igen... känns som frätande klipulver på tub...

  • Shannon

    cissig: jag har bestämt mig att testa den där dieten som står på hemsidan du visade... har fått svamp igen nu... tto krämen funkade inte... *snyft*

Svar på tråden Svampinfektion The NEVER ending story!!!