Inlägg från: pickolina |Visa alla inlägg
  • pickolina

    Svampinfektion The NEVER ending story!!!

    silverdrake
    Mmm, jag tänkte väl testa det nästa gång..om mensen behagar dyka upp någon gång.. :( Får hoppas att det går bättre nästa gång för jag gillar idén, själva uppfinningen...

  • pickolina

    Anledningarna till att jag säger "gå till gyn" är:

    1. Man ska inte behandla med receptfria svampmedel mer än 1ggn i kvartalet/halvåret. Oftare kan ge mer problem..

    2. Det kan vara något annat som spökar, sjukdomar och dylikt bör uteslutas eller behandlas om man hittar något.

    3. Det behöver inte vara svamp alls. Eller så kanske det är en bladning av svamp och något annat och rätt behandling borde sättas in.

    Numera får jag känningar ofta men då jag vet hur jag ska göra så bryter det sällan ut och blir svåra problem. Förr, när jag hade klippkort hos gyn så fick jag bla lära mig att det inte alltid var svamp utan helt enkelt obalans i bakteriefloran, vilket gav exakt samma symptom för mig. Utan odling så kunde vi inte ge rätt behandling och att hålla på å felbehandla kan istället ge mer problem på lång sikt. Det är en ond cirkel.

    Gå till gyn VARJE gång ni får problem!!!

    Å tänka på alla tips runtom som man kan anv sig av dagligen för att hjälpa slemhinnorna så de blir mer motståndskraftiga.

  • pickolina

    Jag kan säga att jag OFTA får känningar då jag har väldigt känsliga slemhinnor... Men de senaste tio åren (ca) så har det kanske blommat ut 3-4gånger max, pga att jag vet vad jag ska göra om jag får känningar... Innan hade jag mer eller mindre konstant problem i flera år.

  • pickolina

    Shannon
    Det var ju just det jag menade! Jag fick EXAKT samma symptom varje gång men det var inte svamp alla gånger!

  • pickolina

    För att svara på någons fråga... Hehe...

    Ja sist jag fick problem, (svamp eller obalans vet jag ej eftersom jag aldrig gick och tog prover) så smorde jag som en tok och efter ungefär en vecka så var problemen borta.... Jag tror att man ska testa att göra så istället för att behandla med olika mediciner och krämer, som ofta bara förvärrar i längden.

    Sedan borde det vara något som ni gör fel, som ni missköter eftersom ni har dessa återkommande problem... Försök att ta reda på vad genom att testa alla råd och tips.

  • pickolina

    Shannon
    Som jag skrev, mina besvär är EXAKT lika om jag har svamp och om jag har obalans så gyn fick alltid kolla vilket det var så jag kunde få rätt behandling. Man behöver inte lukta illa i underlivet när man har obalans och man kan även ha lika dana flytningar som vid svamp, dvs tjock, vit och grynig... Obalans och svamp kan ge exakt lika symptom.

  • pickolina

    Shannon
    Men om du orkar skulle jag rekommendera dig att testa att behandla enbart genom att smörja och se vad som händer...fungerar det inte så kan du ju alltid behandla på annat sätt...

    Så fort jag känner att det svider det minsta så blir jag supernoga med att smörja och lufta och då går det alltid tillbaka och blommar inte ut... :) Det är ett tips att testa!

  • pickolina

    Shannon
    Ska jag vara helt ärlig så minns jag inte... Det var som sagt ca 10år sedan mina problem var som värst... Numera får jag aldrig problem innan mens, vad jag tänkt på i alla fall. Däremot så får jag alltid problem om/när jag anv binda och pga det så brukar jag anv binda så lite som möjligt och se till att smörja + lufta mer än vanligt under mensen. Sedan anv jag enbart ellen-tamponger oxå, som hjälper till. Sist testade jag min nya menskopp men det blev bara värre... Jag hoppas på att det ska gå bättre nästa gång, för denna gång började jag även med p-piller samtidigt...

  • pickolina

    Men det är nog bra om du testar att låta svampen läka ut på egen hand....

    Jag tror att man lätt hamnar i en ond cirkel när man behandlar mycket.

    Jag gick på behandling mer eller mindre konstant i flera år, tills min gyn frysbehandlade min livmodertapp och sedan sa åt mig att börja smörja med vitt vaselin regelbundet då jag har torra slemhinnor. Sedan dess har jag inte haft några problem. Visst, jag får ofta irriterade slemhinnor men det kan jag överleva för det går över om man smörjer och det blir sällan värre än så. 3-4ggr har jag misslyckats men det tycker jag är ganska bra på ca 10år.... :)

  • pickolina

    Shannon
    Om din gyn inte hjälper dig så tycker jag att du ska byta gyn. Det var när jag bytte gyn som jag fick ordning på problemen.

Svar på tråden Svampinfektion The NEVER ending story!!!