Mängd kött till buffé?
Den här utmärkta portioneringslistan finns på svartbrud.se
Portioneringslista
Dryck
1 flaska vin = 6 glas à 12 cl
åtgång: ½ flaska per person om vinet står framdukat
annars 1-1½ glas per rätt
1 flaska mousserande = 8 glas à 8 cl
37cl flaska likör eller dessertvin = 12 glas à 3 cl
Vatten och alkoholfria alternativ 1 glas = 20 cl
Mat
per portion i en tre - femrätters middag:
Benfritt kött 100-150 gr
Rostbiff färdig 100 gr (buffé 50-75 gr)
Fiskfilé 100-150 gr
Gravad lax 125 gr (buffé 50-75 gr)
Kycklingfilé / ankbröst 75-90 gr
Grillade kycklinglår 100-130 gr
Potatissallad 100-200 gr
Potatisgratäng 150 gr
Rösti 100-150 gr
Sallad oblandad eller blandad 50-80 gr
Sås (varm - baserad på mejeriprodukt ) ½-1 dl
Sås (varm - kraftig klar sås) 2-4 msk
Kall sås (baserad på mejeriprodukt eller majonnäs) ½ dl
per portion som ensamrätt:
Benfritt kött 150-200 gr
Rostbiff färdig 120 gr
Fiskfilé 150-200 gr
Gravad lax 150 gr
Kycklingfilé / ankbröst 100-120 gr
Grillade kycklinglår 130-160 gr
Potatissallad. 100-200 gr
Potatisgratäng 150-200 gr
Rösti 130-180 gr
Sallad oblandad eller blandad 70-100 gr
Sås (varm - baserad på mejeriprodukt ) ½-1 dl
Sås (varm - kraftig klar sås) 3-6 msk
Kall sås (baserad på mejeriprodukt eller majonnäs) ½ dl
Total mängd mat på t ex en buffé: 450-550 gr + bröd, smör och ost
Insänt av Johanna Thunström
PS - Glöm inte att ha med plastpåsar och plastburkar för ev. överbliven mat.