Inlägg från: Courage |Visa alla inlägg
  • Courage

    Mängd kött till buffé?

    Den här utmärkta portioneringslistan finns på svartbrud.se

    Portioneringslista
    Dryck
    1 flaska vin = 6 glas à 12 cl
    åtgång: ½ flaska per person om vinet står framdukat
    annars 1-1½ glas per rätt

    1 flaska mousserande = 8 glas à 8 cl
    37cl flaska likör eller dessertvin = 12 glas à 3 cl
    Vatten och alkoholfria alternativ 1 glas = 20 cl

    Mat
    per portion i en tre - femrätters middag:
    Benfritt kött 100-150 gr
    Rostbiff färdig 100 gr (buffé 50-75 gr)
    Fiskfilé 100-150 gr
    Gravad lax 125 gr (buffé 50-75 gr)
    Kycklingfilé / ankbröst 75-90 gr
    Grillade kycklinglår 100-130 gr
    Potatissallad 100-200 gr
    Potatisgratäng 150 gr
    Rösti 100-150 gr
    Sallad oblandad eller blandad 50-80 gr
    Sås (varm - baserad på mejeriprodukt ) ½-1 dl
    Sås (varm - kraftig klar sås) 2-4 msk
    Kall sås (baserad på mejeriprodukt eller majonnäs) ½ dl

    per portion som ensamrätt:
    Benfritt kött 150-200 gr
    Rostbiff färdig 120 gr
    Fiskfilé 150-200 gr
    Gravad lax 150 gr
    Kycklingfilé / ankbröst 100-120 gr
    Grillade kycklinglår 130-160 gr
    Potatissallad. 100-200 gr
    Potatisgratäng 150-200 gr
    Rösti 130-180 gr
    Sallad oblandad eller blandad 70-100 gr
    Sås (varm - baserad på mejeriprodukt ) ½-1 dl
    Sås (varm - kraftig klar sås) 3-6 msk
    Kall sås (baserad på mejeriprodukt eller majonnäs) ½ dl

    Total mängd mat på t ex en buffé: 450-550 gr + bröd, smör och ost

    Insänt av Johanna Thunström

    PS - Glöm inte att ha med plastpåsar och plastburkar för ev. överbliven mat.

Svar på tråden Mängd kött till buffé?