• aec

    Mängd kött till buffé?

    Hallå. Är det någon som kan det här med mängd mat och som kan hjälpa mig??
    Vi ska ha buffé med rostbiff/tjälknöl eller dyl, gravad lax samt kalkon/skinka, dvs 3 sorters kött/fisk. Säg att varje person äter 150-200 g sådant totalt, hur mycket ska man då köpa av varje sort? Man kan ju inte köpa 200 g tjälklnöl, 200g lax och 200g kalkon per person, då blir det ju massor över. Samtidigt kan man ju inte köpa 50 g av varje heller bara om någon sort skulle vara populärare än någon annan. Någon som har förslag på hur man ska göra??

    Givetvis har vi sallader, bröd, såser osv till. Vi har 75 gäster.

  • Svar på tråden Mängd kött till buffé?
  • Lucia05

    Gå den gyllene medelvägen.
    Har ni 100 gram av varje så räcker det ju antagligen med god marginal. Se bara till att ha gott om burkar/formar så ni kan ta hand om resterna sedan, ni lär ha gott om pålägg för den närmsta veckan. ;)

  • ia´s

    Skulle också sagt 100 gram/sort å person.

  • Courage

    Den här utmärkta portioneringslistan finns på svartbrud.se

    Portioneringslista
    Dryck
    1 flaska vin = 6 glas à 12 cl
    åtgång: ½ flaska per person om vinet står framdukat
    annars 1-1½ glas per rätt

    1 flaska mousserande = 8 glas à 8 cl
    37cl flaska likör eller dessertvin = 12 glas à 3 cl
    Vatten och alkoholfria alternativ 1 glas = 20 cl

    Mat
    per portion i en tre - femrätters middag:
    Benfritt kött 100-150 gr
    Rostbiff färdig 100 gr (buffé 50-75 gr)
    Fiskfilé 100-150 gr
    Gravad lax 125 gr (buffé 50-75 gr)
    Kycklingfilé / ankbröst 75-90 gr
    Grillade kycklinglår 100-130 gr
    Potatissallad 100-200 gr
    Potatisgratäng 150 gr
    Rösti 100-150 gr
    Sallad oblandad eller blandad 50-80 gr
    Sås (varm - baserad på mejeriprodukt ) ½-1 dl
    Sås (varm - kraftig klar sås) 2-4 msk
    Kall sås (baserad på mejeriprodukt eller majonnäs) ½ dl

    per portion som ensamrätt:
    Benfritt kött 150-200 gr
    Rostbiff färdig 120 gr
    Fiskfilé 150-200 gr
    Gravad lax 150 gr
    Kycklingfilé / ankbröst 100-120 gr
    Grillade kycklinglår 130-160 gr
    Potatissallad. 100-200 gr
    Potatisgratäng 150-200 gr
    Rösti 130-180 gr
    Sallad oblandad eller blandad 70-100 gr
    Sås (varm - baserad på mejeriprodukt ) ½-1 dl
    Sås (varm - kraftig klar sås) 3-6 msk
    Kall sås (baserad på mejeriprodukt eller majonnäs) ½ dl

    Total mängd mat på t ex en buffé: 450-550 gr + bröd, smör och ost

    Insänt av Johanna Thunström

    PS - Glöm inte att ha med plastpåsar och plastburkar för ev. överbliven mat.

Svar på tråden Mängd kött till buffé?