• helmina

    Göteborg med omnejd 2007 tråd 3

    Såg att andra tråden också var nerstängd nu. Hoppas att ni hittar hit efter semestrarna :)

  • Svar på tråden Göteborg med omnejd 2007 tråd 3
  • Jädissen

    Tjejer!!

    Behöver hjälp....Är det någon som vet något hotell eller annat ställe, gärna mysigt, som har en öppen spis?? Det måste ligga centralt i göteborg...eller nästan centralt iaf.....

    Tack!

  • Kärleksfeber

    Pyssetroll: Ja, hur var bröllopet? Jag har bara varit på två bröllop och det var för två år sedan. Hade gärna gått på ett bröllop innan jag själv ska gifta mig för att, som du säger, lägga märke till saker som man själv vill ha/inte ha på sitt egna bröllop.

    Vi ska bygga hus på "öa" där min mamma bor på sommaren, på en av hennes tomter. Vi har varit och kollat på olika hustyper nu och fastnat för ett större 1,5 plans sommarhus. Det blir en boyta på ca 100kvm och det räcker för oss. Har aldrig önskat mig något stort slott utan tycker det är mysigare med ett litet mindre mysigt fint hus ist.

    Vart vill ni bo? Kan ni inte flytta ut med oss och skaffa barn?? Som tur är har jag ganska mycket kompisar på Donsö som jag och Elis kan hänga med om dagarna. Jag längtar tillbaka dit ut och vill bort från Linnéstaden nu när Elis blir större. Hur känner ni?

    Var inte Patrik med på bröllopet uppe i Sthlm nu då??

    Kram!

  • Pyssetroll

    Näpp Patrik var inte med uppe på bröllopet. han var fast på båten! Bröllopet var jättefint och väldigt olikt det vi kommer ha vilket ju är bra. Ändå hittar man småsaker som man gillar. Typ att de hade sesamfrön i små tyllpåsar istället för ris. Att de gjort små ljus och blomsterarrangemang inne på toaletterna. etc Gillade också att de inte hade massa sånger eller ens ett festhäfte. Funderar på att skippa det vi också faktiskt. Jag har aldrig varit mycket för sånt.

    När det gäller flytt så har vi funderat på att flytta ut, men kommit fram till att vi nog stannar på fastlandet. Detta pga av 3 saker.
    1. Patriks släkt! Dom har ju VIP kort på Bratten allihop och sitter ihop o lägger sig i allt need I say more?
    2. Ingen av våra kompisar bor där ute eller planerar att flytta ut
    3. Jag tror att jag skulle bli utbränd av att bo där, pendla, ha barn och en man som är borta halva tiden. Vet att många fixar det men jag hade nog blivit galet stressad eftersom jag aldrig bott o pendlat permanent där ifrån.

    Men hus och barn är vi grymt sugna på. Dock kom vi ju båda igång med våra studier lite "sent" så vi vill nog gärna bli klara med det först. Jag har 1 år kvar och Patrik 3!!! Sen jäklar får det gå undan, går ju snart i pension.
    Håller helt med om att hellre litet och mysigt hus än stort och kallt. Är helt emot den där kvadratmeters paniken som många verkar ha. Handlar ju mest om planlösning.

  • Centifolia81

    För mig har det stått lite still pga sjukdom. Och sedan har jag inte velat göra alldeles för mycket innan jag fick papprerna från Hällsnäs, men dom kom idag så nu finns det ingen ursäkt längre.
    Är det någon av er som vet om jag har hört rätt; att vissa kaptener får viga folk?
    Jag och min m2b kom på igår att det hade passat oss som handen i handsken eftersom vi ska ha marint teama... Men vart får man tag på en kapten som kan viga och dessutom inte på en båt/fartyg?

    Hus - gud vad underbart det låter. Tyvärr får det vänta till efter bröllop då jag inte har råd med både och.
    men lycka till med bygget

  • InaHjärtarAdam

    vi ska också bygga hus nått år efter bröllopet.. oooh vad jag längtar!
    vi var på husexpo i sthlm och kollade, typ som husknuten i gbg fast större. jag var som i himelriket!! vi hittade vårt drömhus, ett hus i nyfunkisstil med hälften byggt i betong och hälften i oljat trä.
    vill helst ha det nu på en gång, men ett projekt i taget! sen är det ju bra att ha en tomt att bygga på också och veta vart den ska ligga - i gbg eller i sthlm:)

  • Kärleksfeber

    Pyssetroll: Jag förstår precis vad du menar. Gud vad roligt, tänk att dom sitter där nere på Bratten. Hörde du föresten om skumpartyt dom hade i sommras där nere på "Brattska"?? Det är min värsta mardröm, om Tobias skulle få för sig att börja umgås med "gänget" på bratten. Fy vad hemsk man känner sig när man skriver sådär men du förstår nog vad jag menar?!

    Men det finns ju en massa fina ställen o bo på mer än på Styrsö. Du har ju ändå dina föräldrar där ute så då är det ju ingen fara. Men det är faktiskt först efter att vi fick barn som vi verkligen vill flytta ut. Tänk, jag som har varit värsta citybruden och som varit ute och kalasat varje helg vill nu flytta ut till en ö, gifta mig och bygga hus. Herre gud, vad gammal jag kände mig helt plötsligt.

    Men så vill jag ju plugga också.. herre gud vad mycket man vill. Kommer jag att orka med allt detta. Så ska jag ta körkort innan jul.. Åååå jag svimmar.

    God natt!

  • Kärleksfeber

    Centifolia: Tack för husbygge-lyckoönskningen! Vi har inte heller pengarna till både bröllopet och huset egentligen men det ordnar sig alltid. Fast det är ganska mycket att planera både ett bröllop och ett husbygge på en och samma gång.. så vänta du!!

  • Centifolia81

    Kärleksfeber;
    självklart önskar jag lycka till med bröllopet också

  • Pyssetroll

    Ja du när det gäller skumpartyt så kan jag säga så här... Jag såg det med egna ögon!! Herreguuud!!
    Det händer några gånger under sommaren att Patrik o jag kollar in på Bratten. Mest för att det ibland är mkt gamla kompisar som kommer med båtar från stan om vädret är fint och då kan det blir riktigt kul o nostalgiskt. Denna här kvällen var dock ingen sån kväll utan vi var ute på en liten kvällspromenix och så ringer Patriks faster (full som en alika) och frågar var vi är om vill att vi ska komma o säga hej. Eftersom vi var på Skäretrakan så tänkte vi att vi likagärna kunde gå förbi på vägen hem. Jisses vilken grej?! Helt sjukt höll på att trilla omkull.
    Bratten tries to go Ibiza!! Kunde inte bli värre!! Och massa konstiga halvnakna tjejer som stod på lådor o dansade. Kan säga att jag inte var sååå lockad av att gå in.

  • Pyssetroll

    Plugga? Vad har du tänkt plugga? Det är superkul att plugga (nåja inte alltid kanske) när man är "vuxen" jag vill aldrig jobba igen för man har så mkt ledig tid tycker jag.

    Och körkort är oxå världsbäst! Jag var sen att ta mitt (2 år sen) men det är bland det bästa jag gjort. Man inser inte hur mkt man behöver det och hur lätt allt blir förrän man har det.

Svar på tråden Göteborg med omnejd 2007 tråd 3