• TheBride

    Polyamorösa brudar?

    Penny J:
    Du pekar på olika moralgränser: I samhället har man lagen. Byxmyndighet, du skall inte döda, etc. Å andra sidan har man de normer och regler man uppfostrats och socialiserats in i, som skiljer sig från familj till familj, ibland också påverkad av social klasstillhörighet, kön och saker som hänt en i livet.

    Sedan är ju inget absolut. Även lagen tolkas. Det är inte pedofili om en 17 åring har sex med sin 15 år gamla tjej, och ingen skulle väl döma honom som förbrytare. Den lagen är skapad för att skydda unga människor, sftersom man inte är vuxen och inte har samma möjlighet att sekonsekvenserna av sina handlingar.

    Du säger att du ser att mörda som absolut och universellt fel. Min första inskjutan är att hålla med. Men om en person skulle hota att döda mitt barn och jag hade möjlighet att skjuta honom för att rädda barnet, så skulle jag göra detta. Lagen aknske skulle tycka det var fel, möjligen sänka mitt straff för att det vär nödvärn, men jag skulle aldrig aldrig kunna tycka det var fel att mörda i den situationen.

    Allt färgas av omständigheterna och det fins inga universella sanningar - utom möjligen fysik och matte!!

  • TheBride

    Lena+Mattias=sant :

    Jag är tyvärr ingen prickskytte! Om mitt barn var i fara skulle jag skjuta så gott jag kunde för att träffa personen överhuvudtaget.

    Hoppas jag inte framstår som någon blodtörstig våldsverkare nu, jag försöker bara peka på att det mesta är relativt. ST; jag är inte så bra på kvantfysik, men 2+2 blir som regel 4, även om både 1+1 och 2+1 kan bli ett bra förhållande

  • TheBride

    Zozo - det är ju det jag menar: När blir 'fel' rätt? Om man sedan drar parallellen till mer trevliga diskussioner som om det är 'rätt' eller 'fel' att vara polyamorös, tycker jag (detta är min mening) att så länge det rör sig om vuxna jämställda individer finns det inget som är fel. Så fort en relation innebär att en person på något sätt utnyttjar, kontrollerar eller lurar en annan blir det fel. Och då spelar den ingen roll om detta är en poly - eller en mono- relation.

    Håller helt med, var det du som sade clobberella; rolig utveckling: från polyamorös till pedofili osv, med många digressioner. Som det blir i en bra tråd och när filosofi och moraletik diskuteras!

  • TheBride

    Men 'såna mämmiskor' som oss finns! Det är bara att vi vågar visa vem vi är här på BT under ett sken av anonymitet.
    Jag har också tyckt och kan ibland tycka samma, Zozo, men vissa vänner man trott var ytliga har när tiden låtit vänskapet mogna visat sig vara fulla av spännande tankar!! Det gäller att ge folk en chans. Och våga visa vem man är själv, då törs andra titta fram.

  • TheBride

    "Hej jag är en mämmiska!" Menade självklart människa...Mr.Spelling kom och förstörde

  • TheBride

    Har varit offline en stund, men ser nu med glädje att denna tråd med så ovanligt lågmäld diskussion, respekt och acceptans rullar på.
    Tyvärr har även här vissa påhopp förekommit nu, men det är skönt att se att folk snabbt sätter gränser för dåligt uppförande. Det beror nog på att vi alla trivts så bra i denna stämningen i några dagar.
    En applåd för BT's mest vuxna diskussion!

Svar på tråden Polyamorösa brudar?