• S-T
  Äldre 20 Jul 10:41
  29306 visningar
  288 svar
  288
  29306

  Polyamorösa brudar?

  Hejsan

  Finns det några polyamorösa brudar här? Dvs. någon som ska gifta sig, men har mer än en parner (är kär i mer än en person)?

  Jag har fästman och flickvän och känner mig lite ensam...

 • Svar på tråden Polyamorösa brudar?
 • S-T
  Äldre 20 Jul 11:48
  #0

  Puff puff!

 • Cavati­na
  Äldre 20 Jul 12:00
  #0

  Nu blev jag nyfiken! Är själv inte poly utan definitivt en monoperson, men undrar lite över ditt/era liv.

  Har din fästman fler partners? Din flickvän? Hur funkar det? Bor ni alla tillsammans?

 • Tosseb­o
  Äldre 20 Jul 12:03
  #0

  Jag är inte polyamorös, däremot polygam. Vi har ett öppet förhållande sedan 8 år och kommer att fortsätta ha det efter bröllopet.
  Även om vi inte lever exakt likadant så är du inte helt ensam med att leva lite annorlunda.

 • E-tuna
  Äldre 20 Jul 12:25
  #0

  Nu blev jag också nyfiken...jag undrar samma sak som Cavatina och måste ytterligare få fråga: Vad är skillnaden med att vara polyamorös och polygam?

 • S-T
  Äldre 20 Jul 13:21
  #0

  En polyamorös person älskar gärna flera människor och är (enligt mig) lycklig i ett monogamt förhållande med flera personer. T.ex. triangelförhållanden (som jag lever i), där alla tre parter är ihop med varandra. Finns också V-förhållanden, där en person har två förhållanden, men de två andra är inte ihop.

  En polygam person, å andra sidan (och fortfarande - så som jag förstått begreppen) kan/vill inte binda sig till en person sexuellt, utan har flera sexpartners. Kanske någon annan kan förklara polygami bättre än jag kan?

  Jag bor tillsamman med min fästman, tyvärr bor inte vår flickvän här, eftersom hon är brittisk medborgare och bor i England. Från början var hon min fästmans flickvän, eftersom de har kännt varandra i ett par år (även om det är rätt nyligen deras förhållande djupnat), men nu har vårat förhållande också djupnat. Vi bildar en triangel.

  Hänger ni med? :D ;)

 • S-T
  Äldre 20 Jul 13:21
  #0

  Ps. Vi är monogama inom vår triangel.

 • S-T
  Äldre 20 Jul 13:27
  #0

  Om svartsjuka:

  Svartsjuka har alltid mer att göra med dig själv, än din partner. Ingen av oss tre blir svartsjuk. (hur kan man bli svartsjuk för att de två personer man älskar mest i hela världen t.ex. kramas och pussas?) Jag vet dock från mina tidigare förhållanden att svartsjuka kan vara ett problem, men det är sådant man får prata om. "Varför är du svartsjuk? Vad är det du är svartsjuk på? Varför tycker du att hon är vackrare än du själv? Hur ser jag och hon bättre ut tillsammans än du och jag gör? Varför tycker du att du får bestämma vem jag älskar?" etc.

 • Tosseb­o
  Äldre 20 Jul 13:32
  #0

  S-T
  Du förklarade polygami bra enligt vad jag tycker att det är. Jag och min blivande är monogama med kärleken men inte när det kommer till sexet. För oss är sex och kärlek två olika saker. Det finns sex med kärlek och sex utan kärlek, ibland vill man ha det ena och ibland det andra.
  Min själ och mitt hjärta är bara min blivandes.

 • Duches­s
  Äldre 20 Jul 13:35
  #0

  Spännande läsning, S-T!

  Det är kanske en dum fråga, men jag undrar varför just du och din blivande ska gifta er? Vill han/du inte gifta sig med den andra flickvännen?

 • Brud_0­8
  Äldre 20 Jul 13:37
  #0

  S-T:

  Så du och din festman ska gifta er?
  Hur blir det då med flickvænnen? då ær NI TVÅ gifta men hon ær bara en flickvæn, hamnar inte hon lite utanfør då?

Svar på tråden Polyamorösa brudar?