Inlägg från: Afrodite_Aug-07 |Visa alla inlägg
  • Afrodite_Aug-07

    Psalm: du vet väl om att du är värdefull

    Ni som valt den, har ni hört den innan och prövat att sjunga den?
    Vi var på dopsamtal idag och bokade även vigseln med prästen. Vi talade då om sånger till dopet, jag ville ha just den psalmen du vet väl om att du är värdefull och föreslog till prästen att den har ju så fin text. hon log och sa med ett snett leende och sa. Men Ann, vem hade du tänkt skall sjunga den?
    Den är tydligen väldigt svår att sjunga. Vill man att gästerna skall sjunga så är den att avråda från. Bättre o ta psalmer som är lättare att sjunga.
    Så ni som bara läst och gillat texten, men inte hört eller själva sjungit den, testa gärna först eller överväg en annan psalm är mitt råd. vacker text tycker jag, men vad gör det om ändå ingen sjunger.

  • Svar på tråden Psalm: du vet väl om att du är värdefull
  • Afrodite_Aug-07

    Jag är inte det minsta upprörd. Jag fick ta den om jag ville, men hon hade bättre förslag som jag tycker är jättevackra.
    Tvärtom är jag tacksam att hon avrådde från den då den inte är så lätt.
    En del kanske tycker den är lätt, men jag förstår helt vad hon menar. Så se till att lyssna på den själva och bilda er en uppfattning om nu tror den kan bli för svår eller om den passar er. Vi valde bort den till vår sons dop till förmån för en annan jättevacker som hon sjöng lite för oss.

  • Afrodite_Aug-07

    viktualia
    om den är favorit så skall ni ju självklart ha den, men då vet du säkerligen hur den går. Men tror säkert det finns brudar här som precis liksom jag inte hade koll på hur den gick, utan bara gillade texten.
    Jag fick idag klart för mig att för mig och mina gäster så kommer det passa bättre med en lättare melodi. Hoppas andra kan ta lärdom av mitt misstag och lyssna ordentligt på den och prova att sjunga själv innan dom väljer den. Tråkigt om någon väljer den och det blir helt fel.
    Men absolut är den jättevacker, om ni gillar den så skall ni ha den. Hoppas det blir jättevackert och fint.
    Lycka till

Svar på tråden Psalm: du vet väl om att du är värdefull