• Skötselråd för rastaflätor?

  Sön 11 jun 2006 19:02 Läst 48759 gånger Totalt 11 svar
  Visar endast inlägg av Tizzeltazz - Visa alla inlägg
 • Tizzel­tazz
  Återställ
  Sön 11 jun 2006 19:02 #0

  ovigd - vart flätatde du dig????
  Det låter som att de misslyckades något fruktansvärt - har man tagit hand om sina flätor ska man aldrig behöva klippa håret mer än en toppning!

  jag har flätat professionellt och även haft flätor otaliga gånger.

  kliar gör det ofta i början eftersom det blivit en sån påfrestning för håret och hårbottnen. kliar ni massor kan ni få små röda fläckar - inflammerade hårsäckar.
  Man kan tvätta det så sällan som en gång i veckan men var nogrann med att få ur allt shampoo!! tänk på att det tar lång tid för håret att torka samt att fukten sakta sakta tränger ur flätorna så att hår som känns bara lite fuktigt kan blöta ned hela din tröja om du har otur.
  Jag rekomenderar inte sprayer som ska få det att sluta klia! de jag har testat luktar kvalmigt sött och håret känns oljigt samt att lukten sitter kvar...
  en del kan rekomendera att man har ex baby olja i håret för att mjuka upp flätorna men jag tycker inte att skandinaver ska göra det eftersom flätorna kan börja glida...

  Jag rekomenderar att du inte har i flätorna mer än 2.5 - 3 månader. efter den tiden börjar håret växa ihop och du kan få stora problem med att ta ur flätorna.
  det är också bra att tänka på att skydda hårbottnen i solen (allra första gången jag hade flätor jobbade jag utomhus hela sommaren och hade en rutmönster i hårbottnen efter :) ) samt att ev ha något som skyddar håret så du inte gnuggar loss hår när du sover.
  Ju finare, tynre och rakare hår du har - desto störra chans är det att du får hår som spretar ut ur flätorna. afrikanskt hår lockar sig runt flätan istället.
  det är oftast bättre att inte ha skarpt avklippt hår när du flätar eftersom allt hår som spretar ut kommer synas tydligare eftersom allt slutar i en rak linje och kontrasten blir tydligare.

  när du tar ut flätorna så börja bara nedifrån och fläta upp dem till toppen. ta tag i löshårsknuten och drag loss löshåret från ditt eget. där löshåret har varit kan det finnas en liten boll med hår som lossnat och dyl men hållts kvar av flätan. fånga den och dra loss den också, sitter dessa kvar när du tvättar håret sen kommer de döda hårsträna knyta samman ditt hår och göra det väldigt trassligt.
  ta inte ut flätor här och där eftersom det kan trassla sig utan håll koll och ha i mycket vårdande produkter efter...

  voj voj det blev en del :)
  jag älskar att ha flätor och för mig är det mycket lätt att sköta också men det beror på vem som flätar och hur du sköter det.

  kolla upp om den som flätar dig har erfarenhet av din sorts hår!
  Många olyckor sker när frisören inte riktigt vet hur de ska hantera ditt hår och det är väldigt onödigt...
  Annars ska de ge dig all råd du behöver

  oh - tänk på hur stor mängd löshår ni får!
  många många flätor är superfint men kan vara påfrestande för nacken om det blir för många påsar hår i också!

  ;)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll