• Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 16 Sep 16:27
    43464 visningar
    62 svar
    62
    43464

    Kuvertavgift, hur mkt kan man ta?

    Vi ska ha ett bröllop för ca 65 gäster och ha bestämt oss för att ta en kuvertavgift, istället för presenter. Jag tycker det är så oerhört svårt att veta vad som är skäligt. Jag har hört de som tagit allt från 200-350 kr. Vi kommer att bjuda på en trerättersmiddag med dryck, transport till festlokalen samt dans till levande orkester. Helst av allt skulle jag vilja bjuda på allt och inte behöva önska mig pengar, men då går det inte runt. Jag vill gärna veta vad ni tycker om kuvertavgift som fenomen, och vad ni tycker man kan ta...?

  • Svar på tråden Kuvertavgift, hur mkt kan man ta?
  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 17 Sep 15:22
    #0

    Å nej! *ler* Inte denna tråd igen...
    Cilla, passa dig för att få massor med svar. Både possitiva och mindre possitiva.

    Vi tog 300kr/pers. INGEN sa nått negativt om det!

    Kör på bara!

    *kram*

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 17 Sep 16:41
    #0

    Jag tycker att man får ta lite hänsyn till gästernas ekonomi och om många ska resa långt, ev. övernattning 2 nätter, osv. Vi (kompisgänget) brukar lägga 200 kr/person och köpa något tillsammans eller bara ge pengarna. Det är ju synd om gästerna tackar nej för att de inte har råd...

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 17 Sep 17:41
    #0

    Om ni skall ha kuvertbröllop tycker jag att ni skall hålla ner priset så mycket som möjligt. Speciellt om det är många barnfamiljer/långväga gäster.
    Själv hade jag nog kunnat pröjsa 250 kr/pers som studerande.
    Ni kanske kan ha enklare mat till barnen som de slipper betala för, alternativ betalar mindre för? (Om nu barn är välkomna)

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 17 Sep 18:02
    #0

    Vem skulle tacka nej till ett bröllop om man var "tvungen" att betala 250 kr. Man missar väl inte ett bröllop för det. Hur dåligt med pengar man har, kan man nog spara pengar för bröllopets skull. Det är ju inte så att man får reda på att någon ska gifta sig om en vecka. Man hinner verkligen och spara.

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 17 Sep 18:16
    #0

    Tycker att det är fel att ta ut kuvert avgift om ni ska ha "onödigt" dyra saker. Som transport åt alla gäster, orkester. då tycker jag att man ska dra in på det och stå för HELA festen så att man verkligen BJUDER.

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 17 Sep 19:31
    #0

    Säger som Mollie, Å nej :)
    Det finns många skilda åsikter om det här. Sök bland gamla inlägg. Mycket nöje ! :)

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 18 Sep 09:52
    #0

    Tack Kristina och Mollie, och alla andra för den delen. Hade inte förväntat mig att folk skulle tycka såå mycket om detta. Jag tror nog att jag fått den respons jag behöver. Dessutom har kommentarerna fått mig att förstå vad jag verkligen vill och tycker!

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 18 Sep 10:21
    #0

    Hur skriver ni på inbjudningskorten?

    För det blir inte en inbjudan eftersom gästerna betalar för sig.

    Välkommen till vårt bröllop som ni betalar???

    Vilken egotrip att ta betalt för att gifta sig. För oss kostar det pengar eftersom det är vi som gifter oss är det vi som betalar. Kanske en konstig ekvation?

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 18 Sep 11:17
    #0

    Skratt, vad folk kan ha olika åsikter om detta. Jag tycker inte om när man inte kan respektera andras förslag eller åsikter utan måste direkt hacka ner....

    Gästerna betalar oftast för maten... som våra kompisar säger var får man fin tre rätters mat med vin för 300kr???

    Anna: "istället för presenter önskas 300kr kuvert" Alla är inte egotrippade bara för att man vill ha en fin fest med mycket folk... tänk för dig vad du säger!

    Jag tycker det är kul om man kan bjuda på allt och önskar att vi hade kunnat gjort det, men det är inte fel heller att få festen som present av gästerna.

    Lycka till cilla, berätta gärna hur du gjorde, vore intressant att veta.

    /Sari

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 18 Sep 11:45
    #0

    Mitt inlägg blev bortfiltrerar. Konstigt för jag uttryckte bara min åsikt och det borde väl vara tillåtet.

    Jag tycker att man ska ta bort "onödiga" kostnader och istället _bjuda_ alla. Levande orkester och transport till festen tex. JAg skulle inte vilja betala för att gå på bröllop om allt är så påkostat att de lätt kunde gjort allt lika fint och bra billigare.

Svar på tråden Kuvertavgift, hur mkt kan man ta?