Inlägg från: JMN |Visa alla inlägg
  • JMN

    Hur gör man vita maränger?

    Hej!
    Har tänkt mig att ha som ett "staket" runt tårtorna av maränger och har precis svängt ihop en provomgång. Men de blir ju gula ju! Är det ngn som vet hur man får till såna vita maränger som finns att köpa? Eller är det ngn som vet om man kan köpa lite mer långsmala maränger. Jag har bara hittat de här små kluttiga sakerna när jag kollat i affärerna.

    /JMN

  • Svar på tråden Hur gör man vita maränger?
  • JMN

    Hm, ja kanske är det ättikan. I nåt recept står det att ättikan eller citron är för att hålla formen på marängen så jag trodde det var det... Och kanske kan värmen påverka ja....

    Någon som har någon annan idé?

  • JMN

    Fast de måste ju stå varmt *eller* länge om de ska bli färdiga... Hm, moment 22!

  • JMN

    Tack för alla tips, jag ska prova det där med att inte ha inne dem för länge utan låta dem stå klart på eftervärme. Och "varmvispa" kan ju också va nåt. Tack alla!

  • JMN

    Åh - vet du, det var nog det smartaste lösningen som jag har hört! (om ni andra ursäktar!). Ska göra precis det. Bröllopet är om 1 1/2 vecka, jag (min idiot) ska baka tårtorna själv och har precis insett att jag inte ens har tillräckligt med bakformar (för de måste frysas och förvaras i sin form liksom). Smart........ Wish me luck...

Svar på tråden Hur gör man vita maränger?