Inlägg från: Courage |Visa alla inlägg
  • Courage

    helstekt gris - "fint nog" ??

    Det som gör en måltid till en högstatusmåltid, vilket en bröllopsfest är, är råvarorna, antalet rätter, dukningen och serveringen.

    Helstekt gris, eller annat helstekt kött, är det mest högrankade köttet så det funkar utmärkt på bröllop. Att steka på spett har historiskt sett varit förbehållet adels- och hov-nivån i samhället, och har fortfarande högt statusvärde (det är därför männen så gärna står vid grillen på somrarna... ;) )

    Du kan öka finhetsgraden på måltiden genom att bjuda på flera sidorätter, tex ha flera olika grönsakstillbehör till köttet, och gärna då med olika såser/dressingar. Flera olika viner höjer också värdet på måltiden. Du kan lägga in en osträtt innan desserten, och det höjer värdet på måltiden.

    Dukningen höjer också finhetsgraden. Om du använder finare linne, flera olika slags glas och finare porslin så höjer du måltiden status.

    Serveringen är också viktigt. Ju fler servitörer desto finare måltid, och ju finare klädda servitörer desto högre status på måltiden.

    Lycka till! Jag tror du får en jättefin fest!

Svar på tråden helstekt gris - "fint nog" ??