Inlägg från: tattar-Emma |Visa alla inlägg
  • tattar-Emma

    Hur mycket könshår ska man raka?

    Jag hör också ibland att det är sååå äckligt mer hår och det tycker jag är helt sjukt! Visst får man tycka det är snyggt eller så, men att allt annat är äckligt?? Själv gör jag lite olika, bland annat för att slippa svamp och uvi - DET tycker jag är äckligt! Håret finns där av en anledning och blir rent när det tvättas, cheeze-us!

  • tattar-Emma

    blev lite syftningsfel där men ni fattar nog :D

  • tattar-Emma

    Jag kan också förstå att många föredrar lite trimmat, bikinilinjen osv, det är främst det där att allt som inte är helrakat är äckligt som jag vänder mig emot.

    Gillar själv att göra lite olika, men det känns ju lagom kul att vissa spyr på tillstymmelsen till hår och andra spyr på helrakat, hur ska jag göra för att ingen ska spy liksom? ;)

  • tattar-Emma

    Inte för att jag är den som bryr mig om vad andra anser om min murvla :D men har en liiiiten hang-up på det ändå. Inte så kul att få en kommentar om det där mitt i en intim situation...

  • tattar-Emma

    Jag tycker skägg är en annan sak, könshår blir max 3 cm eller så men skägg är som huvudhår och växer i evighet typ. Långt skägg är dessutom något opraktiskt för många (måste tvättas osv) men så är det knappast med könshår eller benhår. Speciellt benhår är sällan i vägen. Där är det bara en fråga om estetik, till skillnad från skägg.

    Jag håller med rebecca81. Visst, den här tråden är om rakning och så, och det är absolut tillåtet att raka och diskutera det, MEN det är också viktigt att ibland poängera att det inte är lag på att raka och sminka sig. Det är lätt att få intrycket av att "alla" håller på, eftersom de som håller på diskuterar det i trådar här men de som inte håller på har ju inget att diskutera. Finns ju inga trådar om att "idag sminkade jag mig inte" eller "är det nån mer som inte försöker hitta ett bra ställe att vaxa benen på" :D. Visst ska man göra som man själv vill och strunta i andra, men det är inte så lätt som det låter. Jag rakar bara benen när jag får lust, och aldrig på vintern - jag förstår att du, pickolina, inte har problem med det, men det finns folk som har. Och då kan man ju tycka att det är deras problem och inte mitt, men även om jag inte skulle raka mig för andras skull så är det inte så himla kul att få kommentarer om det, och det händer faktiskt rätt ofta. Jag känner dessutom killar som tror att ALLA tjejer är vaxade överallt nedanför näsan - helt seriöst - och trots att jag själv anser att jag är snyggare som jag är så har jag lite fobi för att träffa en sån kille, inleda nånting och sen få en massa kommentarer när kläderna åkt av. Det är inte så himla lätt att inte bry sig om vad andra tycker i ett sånt läge.

    Så jag tycker absolut att det är på sin plats att ibland inflika att det finns folk som gillar hår.

  • tattar-Emma

    Jag kommer inte ihåg hela tråden (minne guldfisk) men det är ju tråkigt om endera "sidan" känner sig påhoppad. Sen tror jag iofs att ingen haft för avsikt att hoppa på, men det är ju ett känsligt ämne. Lätt att ta åt sig om nån säger "jag tycker hår är ofräscht" och likaså om nån säger "jag tycker rakat är fult" (beroende på hur man själv gör). Allt som har med utseende att göra är ju mer eller mindre ömtåligt.

    Men jag tror vi håller med varandra, pickolina. Apropå ditt sista kan jag säga att jag gillar oralt, men bara på luddiga män :D

  • tattar-Emma

    pickolina

    Men du borde kunna köpa att ANDRA får problem med svamp, klåda osv. Alla funkar ju olika. Själv lider jag inte direkt av sånt, men känner folk som får uvi regelbundet varje år och de är noga med att inte störa balansen mer än nödvändigt. Sen finns det andra som aldrig utvecklat könshår osv och inte får svamp för det.

  • tattar-Emma

    pickolina

    Nej, det håller jag med om. Den som testat ett tag vet ju vad som funkar. Men samtidigt förstås bra att nämna problem som kan dyka upp och som är relativt vanliga, fast på rätt sätt då. Själv har jag aldrig lyssnat på folk som påstår att det är förbjudet med tampong på natten, har i princip aldrig använt bindor själv och lever fortfarande ;). Som sagt, tror vi håller med varandra.

  • tattar-Emma

    Har själv slutat med tampong och skaffat menskopp istället. Den är gjord av silikon så den torkar inte alls ut, och den kan vara inne mycket längre. Kolla på menskopp.se om du är intresserad!

  • tattar-Emma

    Jag har en DivaCup, mindre storleken. Egentligen kanske den större hade varit bättre, men jag orkade inte byta, den mindre är helt okej.

    Det läckte lite för mig i början innan jag fått in snitsen, så första månaderna kompletterade jag med tampong när jag skulle iväg på grejor. Har dock kompisar som det funkat perfekt för redan från början så det är olika. Lite meckigt har det varit, men jag tycker sånt är kul (mer spännande än att hålla på med tamponger iaf ;)) och jag pluggar så det har inte varit problem att vara hemma när det rinner som värst. Då är det ju bara att kuta in på toa och försöka igen om det blir fel.

Svar på tråden Hur mycket könshår ska man raka?