• Lanzara

    2008 Sommarbröllop, tråd 2

    MsNordqvist

    Nu har vi kanske ett hum om mer exakt vad allt kommer att kosta, vilket gör att man kan mer räkna ut vad man borde spara/månad! Sparar ni redan? (minns inte om jag har frågat det redan!)

  • Lanzara

    lillithsmamma

    Ja men det är klart att du skall svara iaf. Jag är ju intresserad hur alla har det, men råkade fråga av den som var online för tillfället!!

    MsNordqvist

    Vi har också precis kommit igång med sparandet. Det känns verkligen roligt (haha, att ha mindre pengar! ),nej men det känns som att bröllopet skulle komma närmare... Och eftersom man vet att det inte precis kommer att bli gratis är det väl lika bra att sätta igån!

    June20

    Flera intressanta frågor där... Men jag har jättebråttomt nu, skall i bastu innan jag börjar i skolan 09.25 (ooops...), så jag måste skynda lite! (Bastu annars, ja vet... Man e ju finländare! ) Men svarar senare idag!!!

  • Lanzara

    ...och så kan jag ju påpeka att klockan är 08.15 här om ni började tycka att jag är långsam...

  • Lanzara

    Nu är jag hemma igen... och så raka vägen till datorn!!

    June20

    Du frågade en lite kepig fråga där som jag har funderat på nästan hela dagen, så nu skall du få en lång redogörelse! Skäms jag/har jag fått skit för att jag gifter mig så ung??! (Jag är 19½ och han nästan 23 då vi gifter oss 2008).
    Inte har jag fått någon skit ännu iaf, eftersom ingen vet när vi skall gifta oss. Men kompisarna är nog helt på det klara att vi gifter oss först (av "gänget") och kommer med förslag, när de tror att vi gifter oss...osv.

    Jag bor ut på landet, och här pratar alla om alla, och ofta då skvallrar! (Vad jag är TRÖTT på det, att inte få ha något privatliv, ska bli SÅ skönt att flytta till en storstad om ca. 1 år för att börja studera!) Naturligtvis är alla här intresserade om vem som förlovar/gifter sig... Så också jag.

    Men det värsta är att det inte är ovanligt att man börjar "prata skit" om någon ifall man tycker att de t.ex. förlovat sig för tidigt. Ett exempel på det var i höstas, när en bekant förlovat sig, hon skulle fylla 17 en månad senare, och visst var hon väldigt ung för att förlova sig... Men det var inte ju så roligt att för dem att alla bara pratade illa om dem. Hon sade personligen att det var väldigt tråkigt att ingen var glada för deras skull, utan suckade mer... Och det förstår man ju... (De är fortsättningsvis förlovade och har det hur bra som helst...)

    Det är kanske det jag är rädd, att någon skall börja prata illa om en... För att DE anser att man är för ung osv. Varför skulle DE ha något att göra med det? Och varför skulle jag bry mig i det är ju frågan... Men såhär är det. Hur som helst är det vanligt att gifta sig ung här (runt 20) så ingen blir ju direkt chockad eller nåt, men jag haaatar bara skvaller!!! (även om inte jag är helt fläckfri där heller, men jag försöker verkligen att undvika det så långt som möjligt!) Så därför vill vi helst inte berätta för någon innan vi har förlovat oss (31.12.06)...

    Men inom familjen är det nog ingen som gnäller tror jag! Hans familj har redan i några månaders tid skämtsamt frågat när vi skall förlova oss... Min familj räknar nog väl med att vi skall gifta oss ungefär då vi har tänkt, och kommer att glädjas med oss. Eventuellt kommer farmor/mormor/fastrar tycka att jag är lite ung... MEN DEM BRYR JAG MIG INTE I!!!! de får gärna hålla sina negativa åsiker (ifall sådana) finns för sig själva...

    Kan ju ännu tillägga att vi har varit tillsammans 2 år och 2 månader och VET att vi vill dela resten av våra liv tillsammans, så varför vänta? (dessutom vill vi inte bo sambo vilket är en STOR orsak till att vi vill gifta oss ganska tidigt, alla förstår ju säkert att man vill dela "allt" (iaf. säng!) med varandra!)

    Ysch, verkligen sorry att dethär blev så långt om en endaste fråga. Men inte gör det väl nåt??! (tittar med skamsen min)

    Till något annat... Vi har nyss börjat spara och ifall inte pengarna röcker då det blir dags och vi inte får några oväntade bidrag kommer vi att låna så att vi har råd. (inte ngt överdrivet, men...)

    MrsNyberg2B

    Dina färger lät helt underbara! Det finns en liten möjlighet att jag kommer att "stjäla" dem!

    MsNordqvist

    Min pojkvän sa en lite skrattretande sak igår, men jag tror att jag berättar det efter en stund... Annars blir nog dethär ALLDELES för långt!

  • Lanzara

    Ja, då ska ja berätta.. (inget speciellt, men lite skrattretande!)

    För ett par dagar sen pratade MsNordqvist något om att pojkvännen inte har så mycket att säja till om gällade färgteman, och ifall han skulle säga nåt skulle det bara vara typ: "Svart och gult"! (Inte bry sig så mycket m.a.o)Tyckte ju att det lät lite konstigt (ifall man inte råkar gilla de färgerna och vill ha annorlunda)!

    I förrgår diskutterade jag och pokjvännen bröllop, och jag berättade att jag hade funderat på lite nya färgteman... Han skrattade och funderade skämtsamt varför jag ens låtsades fråga av honom när det ändå är jag som bestämmer, och inte skulle höra på vad han säjer. Jag frågade skämtsamt vilka färger HAN skulle vilja ha då... "Nå.... SVART... och GULT!!!" blev svaret! Någon timme tidigare hade MsNordqvist skrivit om just det här, så jag kunde inte hålla mig för skratt!

    June20

    Ja, vi är kristna. Det är inte PGA själva religionen vi inte bor sambo, men naturligtvis har den från börjat påverkat våra åsikter och ställningstaganden.

    Och en liten rättelse om det blev oklart: vi kan nog dela säng ibland... Men vi har OLIKA sängar (självklart när man bor på skilda håll!) Så med mitt uttryck "dela säng" var det ett litet annat sätt att säja "bo tillsammans" på...

    Trevlig helg förresten tjejer!!!
    Någon som gör något speciellt i helgen?

  • Lanzara

    lillithsmamma

    Jag gillar också att cykla, och nu har ju sänsongen börjat!!!

    Jag skall inte göra så mycket speciellt. Vara med killen jag är stödperson åt och sen skall jag på ett dop ikväll, så då får ja ju se en lite söööt bebis! Sen blir det väl lite film- och myskväll me killen kan jag tänka mig... Om vi inte hittar på ngt me några kompisar!

  • Lanzara

    Hej på er, det var ett tag sen!

    Detdär med att spara pengar... är bra!! Vi sätter också undan en summa per månad + att vi har en "spargris"! Och när man vet att det verkligen går till något gott vill man gärna också sätta lite större slantar dit!!

  • Lanzara

    MsNordqvist

    Ingenstans speciellt faktiskt! Men helgerna brukar ofta bli ganska fulla av program, och det lämnas inte mycket tid över för internet. Dessutom är internet ur funktion på en av våra (2) datorer just nu, vilket gör att man har mindre möjlighet att vara här när man vill...

    Vad har du gjort i helgen då? Kommit nå längre i planeringen??!

  • Lanzara

    Såg annars en film i helgen där jag fick lite inspiration för bordsdkorationer.
    "The story of us". På ett matställe hade de en enkel smal, hög vas mer en enkel, lång vid fresia i. (Man kunde ju ha vilken blomma som helst, men...) Det var jättesnyggt!! Ota tänker man (åtminstone jag) bara på stora och fina saker, och förbiser det enkla och stilrena, som ibland kan vara snyggare... Och billigare!!

Svar på tråden 2008 Sommarbröllop, tråd 2