• roffan

    Åsa.Hjärta.Antti!

    Nej, jag tror jag halt valt rätt och nu vore det väl ändå försent att ångra sig eftersom vi har två barn ihop! Hur länge har ni varit ett par och har nin ågra barn? Vore kul att höra hur ni har träffats!

    Kyssen kommer i så fall efter vigselakten, dvs efter att prästen har sagt "Jag förklarar er nu man och hustru". Efter ringväxlingen tror jag.

    Sjuk är jag redan (förkyld och ont) och sova, ja... Har inte sovit mer än fem timmar någon natt på snart fyra år... :)

    Vi ska också pyssla ikväl! Hoppas man kommer en bit på väg. Min största oro är inte bröllopet utan svärmorsbesöket... ;)

  • roffan

    Men oj, vilket gulligt par ni är!!! Och jättefinhemsida. Det verkar vara en fin kille du har fått tag på och du verkar jättesöt själv också! :)
    Vi har varit tillsammans i fem och ett halvt år, och har två barn. Jag har ett år kvar till 30 och han ett par år kvar till 40, så vi känns riktigt gamla i jämförelse... Tiden går så fort!

    Någon som invänder mot att ni är så unga och gifter er? Ni har ju dock varit tillsammans länge.

    Svärmor kommer i morgon kväll. Hoppas allt är rent tills dess! :) Annars är jag inte så ororlig för snoret, mest för att rösten inte håller och ögonen inte klarar linserna.

  • roffan

    Nej, jag skulle vilja sjunga under vigseln, men jag vågar inte. Och nu rösten då! Men min kompis som är gäst på bröllopet är utbildad och jobbar som klassisk operasångerska och hon gav oss den äran att sjunga på vigseln!

    Hur går det med städningen? Min är inte riktigt klar, men jag fick hjälp av mamma och pappa (!) så det är bara toa och kontoret kvar. Skönt. Måste sätta ihop bordsplaceringstavlan ikväll.

  • roffan

    Vi ritade upp bordsplaceringen på stor kartong och skrev för hand. Blev klart för fem minuter sedan. Sedan har jag två rum kvar att städa av våra 140 kvadrat... Lämnade barnen på dagis fast vi är hemma så vi kan öva lite brudvals. Vi ska ha en finsk, Kesäili häävalssi :)
    Sedan blir det installation av ljudanläggning, annars fixar festarrangören allt.

  • roffan

    Tycker du är duktig ändå!
    Själva övar vi vals och städar (fortfarande), bäddar sängar och andas djupt..! Så klart är det tusen saker kvar och så kommer det folk och gratulerar i förskott också.
    Tror jag är nervös... Kommer inte att kunna äta en bit fram tills på söndag. Då ska jag frossa :)

  • roffan

    Själv har jag varit lugn tills nu. Nu börjar nerverna. På mannen också... :)
    Hur ska vi bara hinna? Tror du man kan skjuta upp det hela tills nästa vecka? :)

  • roffan

    Hej Åsa! :)
    Nu är du och jag äntligen fruar och allt gick jättebra för oss, hoppas det gjorde det för er också. Jag kände mig så fin och maken var så fin också... Klarade mig från att gråta i alla fall. Men det regnade så vi fick ta fotona inne i kyrkan. Det slutade dock regna precis när vigselakten började och sedan började det igen när vi kom in i festlokalen.
    Har lite bråttom nu (ska ta hand om svärmor) men jag skriver mer i morgon!
    Ha det bra!

  • roffan

    Grattis till at ni också fick en fantastisk dag! Och kul med monstrena fast jag inte tyckte den var så himla bra...

    Fick också en massa presenter och nu ska jag gå och skriva en presentlista så man inte glömmer från vem sakerna kom!

    Hoppas du återkommer hit till tråden snart så vi kan utbyta lite mer om våra bröllop. Kul att prata av sig med någon :)

    Vi hörs snart!

  • roffan

    Vi ska ingenstans. Kanske en runda till släkten i Norrland i sommar :)

    Allt gick så bra på bröllopet. Åkte till frisören med min tärna på morgonen och fixade smink, håruppsättning och ögonbrynsplockning. Blev skitsnygg! :)
    Min man kom också och fixade håret och hämtade buketten. Sedan träffades vi i kyrkan två timmar före vigseln och fotade oss. Tyvärr var jag så stressad eftersom vi var lite sena från frissan att jag glömde ta av de svarta trosorna när jag bytte till brudklänningen... Hoppas inte det syns på korten!

    Sedan regnade det ju så vi fick ta korten inomhus, så när vi skulle gå ut ur kyrkan efter fotograferingen såg alla gästerna oss. Men det gjorde inget. När det så var dags att gå in i kyrkan var jag inte ett dugg nervös. Mannen kom inte ihhåg sina löften, så vi fick be prästen att ta med fusklappen! :) Men nervositeten kom aldrig. Var nära att gråta en gång på väg till altaret när jag hörde mannen snyfta till lite. Barnen skötte sig exemplariskt! Och så var allt över mycket snabbare än vi trott. Och när vi kom ut ur kyrkan hade det slutat regna och vi fick en MASSA ris och rosblad på oss. Pappa körde oss i sin ögonsten till bil och alla var glada. Så åkte vi till herrgården där vi hade brudskål i champagne och så åt vi den godaste trerätters vi någonsin ätit och hade tre tal och ett gemensamt som jag skrivit åt gästerna. Fast jag sa inte att jag skrivit det, men de hade jättekul! Och två presentationsvisor hade vi också som blev jättelyckade! En massa pussar blev det när maken gick på toa... :)
    Efter kaffe och bakelse blev det brudvals till "Den flickan ska bära mitt efternamn" och sedan "Heikilä häävalssi" och det gick som en dans! :) Det blev ett mycket lyckat bröllop! Kul att ni också hade det!

    Hade ni paketöppning på kvällen? Grät föräldrarna?

  • roffan

    Vi kände att festen stagnerade lite och flera var nyfikna på ett jättestort märkligt paket vi fått, så vi hade presentöppning och det gick bra. Tog 45 minuter. Inget tal från föräldrarna (skönt!) men från syster, tärna och kusin.

    Hur känns det nu när allt är över? Eller föresten är ju vigseln bara början! :)

  • roffan

    Det var två vil-gungstolar till trädgården!
    Jo, det känns bra att vara gift, men lite jobbigt att fira smekmånad med svärmor och andra man inte är van vid i huset. Roligt, men jobbigt! Maken tycker att det äntligen känns som att vi är en "riktig" familj :)

    Har ni något nytt projekt på gång nu när bröllopet är över?

    Jobbigt att vänta på bröllopskorten, eller hur!

  • roffan

    TingelingAnna:
    Vad menar du exakt? Det är en vals sjungen av Gunnar Wiklund på 60-talet någon gång tror jag... Jättefin som brudvals! :)

    Åsa:
    Skönt med spa!!!! Vill också! Men jag har ju mina vil-gungstolar! :)
    Har du bytt till finskt efternamn? Jag har tagit både mitt eget och hans. Han har också svenskt.
    Tyvärr får jag vänta ett par veckor till på fotografkorten, sedan ska jag sätta igång med tackkorten. Vill ju inte komma med dem fler månader efteråt.

    Nä, annars inget nytt under solen. Snart sommar hoppas jag, och då vaknar väl inspirationen igen! :)

  • roffan

    Våra kommer på fredag :) Längtar! Tycker det dröjer och dröjer och jag vill få in tidningsannonsen och skicka ut tackkorten nu!
    Annars är det bra? Smält alla intryck och vant dig vid ditt nya namn, fru... Talo?

  • roffan

    Allt är bara fint! Ska åka på en treveckorstur till svärmor...
    Fotona blev jättebra, fick dem i fredags.
    Jag har dock inte vant mig vid mitt nya namn ännu... Skriver konsekvent det gamla och när jag får post med det nya namnet tror jag att det har kommit fel... Men man vänjer väl sig! Har kvar mitt gamla också, som tur är :)

Svar på tråden Åsa.Hjärta.Antti!