• roffan
  Äldre 9 May 22:32
  8259 visningar
  98 svar
  98
  8259

  Åsa.Hjärta.Antti!

  Svärmor har inte kommit ännu, hon kommer först den 19:e och stannar en eller två veckor. Men det gäller att städa ordentligt! Hon har hållit lektioner och jag ska väl visa upp någon typ av examensprov den här gången... :) :)
  Annars går allt enligt planerna. Har lite panik för jag vet hur fort det går, men allt ska vara klart förutom festmusiken, ska sätta ihop egna skivor. Och så underkläderna också. Och så ska jag prata med fotografen och med toastmadamen... Oj, det är visst endel kvar.
  Har du blivit hippad? Jag blev i lördags... Helt tagen på "sängen"!

 • roffan
  Äldre 10 May 23:07
  #0

  Min hippa började när jag satt och grävde i landet i lördags och hade kogödsel långt upp på armarna och det kom en motorcyklist inkörande på gården. Han hade mörk integralhjälm på, så jag såg inte vem det var. Så hoppade han av mc:n och gick fram och gav mig ett papper med en lista med saker jag skulle packa ner och så stod det att jag hade 10 minuter på mig att packa och hoppa upp på hojen. Jag var trött och skitig och blev så paff att jag reagerade som jag brukar när jag blir stressad - jag blev sur. Jaha, sa jag, jag har ingen hjälm längre och 10 minuter kan du glömma. Är jag inte färdig får du väl åka själv! ... :) Det har de haft roligt åt efteråt. Jag blev verkligen överraskad! Det var kul att få en fullkomligt oväntad hippa och min tärna hade rest ner från Stockholm enbart för detta, hon hade dessutom organiserat alltihop där uppifrån. Helt underbart att få åka hoj igen!! Först hade vi picknick med lekar, och sedan gick vi ut och åt på kinarestaurang och jag fick det jag alltid drömt om - friterad banan och glass till både middag och efterrätt - och sedan hade de hyrt en beachhall på gymmet med bubbelpool, bastu och solstolar, så vi bubblade både in och utvärtes i över två timmar! Gott! Sedan bestämde vi oss (småbarnsföräldrar!) för att sluta när vi var på topp och fortfarande hade jättekul, men jag var helnöjd med min dag!

  Tror du de kommer i helgen? :) Har du tärna eller tror du på att någon annan har tagit tag i det?

  Nu börjar jag bli färdig med planeringen.. Äntligen. Nu är det bara placeringskort och "svärmorsstädning" kvar! Kommer din från Finland?

 • roffan
  Äldre 11 May 22:30
  #0

  Har faktiskt fixat våra vigselprogram idag. Nu är det då fortfarande placeringskorten kvar, men jag får ta tag i det i helgen. Har fått mitt brudpar, eller caketopper som det tydligen kallas, på posten idag. Jag blev så glad, för det var finare än jag hade föreställt mig - det var vi! :)
  Så svärföräldrarna bor i Sverige. Då slipper du väl att sitta och lyssna på när de pratar finska sinsemellan utan att fatta, eller kan du finska? Ni skulle väl ha någon typ av tvåspråkig vigselakt?

 • roffan
  Äldre 12 May 17:09
  #0

  Vår caketopper: www.shoppingbutiken.se/
  Funkar inte länken är det tårtdekorationer-brudpar i marmor-nr 11215
  Vi träffades på dans och jag är danslärare så den passade oss! :) Den var faktiskt mycket finare i verkligheten, helt vit och mycket detaljerad. Vad ska ni ha?
  Vet vad du menar - man känner sig både utanför och utpekad när de pratar finska. Nu förstår jag endel så jag kan bilda mig ett sammanhang, men långt ifrån allt och när de sedan ska översätta nåt kul och berättar det igen på svenska är det inte alls lika kul längre...

  Allt annat på plats nu? Nerverna?

 • roffan
  Äldre 12 May 17:42
  #0

  Åh vad spännande att höra vad han fått göra när han kommer hem! Min man förstörde sin sexa igår... Jag har försökt påtala att det är viktigt att han håller sig hemma helgen innan bröllopet och det har han lovat eftersom vi har mycket att göra, men så igår kommer han hem och säger att han ändå ska jobba extra på lördag! Och de ska hämta honom vid halvfyra inatt... Vad gör man? När jag blev sur förstod han ju att nåt är på gång... Men han lär inte vara förberedd vid 03.30 :)

  Mina nerver är under kontroll, men säkert inte så länge till:) Kommer att bli skitnervös. Jag håller mig nog borta från järnen på b-dagen, annars är risken stor att jag kräks i altargången... Hu, så hemskt! :) Men den finska släkten lär se till att det finns om jag vill :) Vet du förresten varför dansbanorna i Finland lutar? Och när de har sin nationaldag? Och ska ni ha den här på festen?
  Tycker du om mig

  Svenska:
  H Tycker du om mig?
  D Ja det gör jag!
  H Är det riktigt säkert?
  D Ja, det är det!
  H Får jag komma till dig?
  D Ja, det får du!
  Hopp sudde rudde rudde rullan lej.

  Finska:
  H Hurmi ja pojkka?
  D Koski ja kekko!
  H Kalevala pentti?
  D Koski ja kyllää!
  H Saarijärvi korva?
  D Koski ja pellä!
  Tunti ja pitti bhitti kainen kax.
  :)

 • roffan
  Äldre 12 May 19:32
  #0

  Menade inget illa... Har bara själv fått höra dessa skämt en eller två gånger :)

 • roffan
  Äldre 15 May 10:17
  #0

  Hur går det? Själv börjar jag känna mig nervös men samtidigt besviken för att allt detta roliga snart är över :( Jag vet, jätteknäppt!!! :)

 • roffan
  Äldre 16 May 16:28
  #0

  Usvh, det var bara ett dåligt skämt, men dansbanorna i Finland lutar för att blodet ska rinna av... Och Finlands nationaldag är skär-torsdagen... Har som sagt fått höra det några gånger. TYcker finlandshistorierna är värre än Norgehistorierna :)

  Oj, du har verkligen fullt upp, precis som jag. Idag ska vi på vigselträning och så har jag fortfarande inte gjort bordsplaceringen och plac.korten färdiga... Har dock lyckats köpa trosor och stayups idag! :)

  Är skolan slut ännu?

 • roffan
  Äldre 16 May 19:14
  #0

  Det gick bra, mannen blev nervös och jätteflamsig :) Men det känns skönt att veta vart och hur man ska gå, när man ska knäböja osv.
  Synd att ert följe hade glömt... Hoppas inte de glömmer på lördag bara!

  Håller med dig, det kommer att kännas tomt efter lördag. Vad ska man nu hitta på att oroa sig för? :)

 • roffan
  Äldre 16 May 21:11
  #0

  I svenska vigselordningen ingår ingen kyss! Vill ni att prästen ska annonsera det får ni be honom om det innan vigseln. Annars är kutym i Sverige att man tar kyssen på kyrktrappan efter vigseln :) Så det löser sig nog!

  Känner själv hur paniken kommer nu... Och, herre gud, har jag valt rätt man???!!! :) :)

Svar på tråden Åsa.Hjärta.Antti!