• "Raka musen" ??

  Fre 7 apr 2006 16:59 Läst 62628 gånger Totalt 64 svar
  StinaO­P
  Visa endast
  Fre 7 apr 2006 16:59

  Hittade en sida om kvinnors underliv och såg att det fanns en fråga om hur många som "rakade musen"?
  mittunderliv.nu/

  Själv blev jag förvånad över att nästan 8 av 10 är rakade? Måste ställa frågan här, är det verkligen så många av er som är rakade? Själv skulle jag gissa på det omvända, i alla fall om man smygkikar i badhuset på den lilla ort jag bor i :)

 • tattar­-Emma
  Visa endast
  Fre 7 apr 2006 17:02 #0

  Det verkar vara hemskt olika i olika kretsar.

  Bland mina kompisar förekommer det inte, lite trimning visst, men inget helrakat. Jag tycker det ser konstigt ut och tänker inte heller göra det. Men om jag flyttade och började umgås med tjejer som alla rakade sig, så skulle nog mitt också ryka efter några månader, det blir ju lätt så.

 • TovaHa­nson
  Visa endast
  Fre 7 apr 2006 17:17 #0

  Tror att den sida du hänvisar till nog visar ganska rätt, i alla för Stockholm där jag bor. Sean kan man ju alltid ta det här med "raka musen" som att raka bikinlinjen eller som att renraka. Skulle jag gissa där så är det nog kanske 50-50 mellan renrakat och "landningsbana" bland mina kompisar i 30-års åldern.

  Kan också säga att renrakat blir vanligare och vanligare är mitt intryck :)

 • rebecc­a81
  Visa endast
  Lör 8 apr 2006 15:28 #0

  Varför säga "renrakat"? Skulle det vara smutsigt med hår? Ingen som säger renrakad om mäns ansikten, däremot "slätrakat".

 • famous­fairy
  Visa endast
  Lör 8 apr 2006 17:12 #0

  själv är bara snygg trimmad klara inte av allt stick som förekomma.
  Renrakad? antagligen för att på engelska säga man "a clean shave" Slätrakad? smooth shave säga man också.det är inte alls smutsig att har hår däremot,på mannens ansikt kan det se smutsig ut om den är "skäägig" och därför renrakad.
  Det är min förklaring i alla fall. är engelsk men har bott här 23 år så jag har hört hur andra språk har smugit in!

 • Lör 8 apr 2006 20:22 #0

  Har varit helrakad några gånger. Gillar varken stickset, eller att se ut som en flickunge. Vill att min man ska tända på kvinnor, inte på flickor... Han har inget emot hår, tack och lov.

 • rebecc­a81
  Visa endast
  Lör 8 apr 2006 21:43 #0

  famousfairy: Aha, ja därifrån måste det ju komma! Hursomhelst, jag tycker inte att uttrycket hör hemma i frågan om kvinnors underliv eftersom hår varken är smutsigt eller äckligt:).

 • famous­fairy
  Visa endast
  Lör 8 apr 2006 21:59 #0

  skulle räcka med "hårfritt" eller hur?
  eller ska vi hitta på nåt nytt snyggt ord?
  fast man säga "släta ben" på svenska eller hur?
  slät mus?:-/

 • Sön 9 apr 2006 00:58 #0

  Jag tycker det räcker gott om jag får ta min trimmer och bara minska längden på håret i busken...(Tandtråd använder jag ju när jag borstat tänderna...)

  Dels ökar det åtkomsten vid 0ralt men även känslighet för henne då. Sen tycker jag inte om när förhuden traslar in sig i långa hårstrån vid införandet... (ganska sällan det blir så dock..)

 • törnfå­geln
  Visa endast
  Sön 9 apr 2006 16:01 #0

  jag tycker att det ser konstigt ut med slätrakat, nästan som en 10 åring.. har haft rakat några gånger och älskar känslan men det växer ut så fort o det är superjobbigt att hålla efter och jag tränar mycket o byter om på gymmet o skulle skämmas ihjäl om nån såg mitt kön när det är helt rakat :D jag använder aldrig string, vi gjorde en odling på ett par string när jag läste mikrobiologi o det var hur mycket äckliga coli-bakterier som helst så jag blir lätt illamående av att se ett par string numera.. ;) tycker lagom rakat är snyggast, man kan ju ansa lite o hålla efter.. det tycker iaf jag är snyggast o frächast :D

 • *Minna­*
  Visa endast
  Sön 9 apr 2006 17:25 #0

  Instämmer till fullo med Geting.

  Min man vill att jag ska vara kvinnlig, med kvinnliga attribut, och därtill hör hår runt könet.
  Tack och lov för det, eftersom jag tycker att det är ett förvridet fenomen som ytterligare späder på objektiviseringen och utseendefixeringen.

  De argument förepråkarna för flickifiering för fram håller i alla fall inte för min del.
  Att det skulle vara "fräschare" (inom citattecken eftersom det oftast heter så bland de som förespråkar rakning/vaxning) kan jag överhuvudtaget inte instämma i. Jag upplever det som mer svettigt de (få)gånger jag varit bar om musen.

  Att 0ral6 skulle vara äckligt då man har hår kan jag heller inte hålla med om. "Lider" man av decimeterlånga könshår så kan man trimma med saxen, annars så är hår sällan ett problem. Det är ju inte så att det växer hår på just de punkterna man är ute efter s a s.

  Ni kan nu hugga bäst ni vill... 8)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll