• Snart så!
  Äldre 6 Mar 18:15
  97533 visningar
  28 svar
  28
  97533

  P-ring! Biverknigar m.m

  Hej!

  Har precis satt in min första ring. Nu undrar jag, ni som använder ring: vilka biverkningar har ni haft (om ni haft några) och när kom de i så fall?? Med en gång eller?
  Är huvudvärk en vanlig biverkning? Finnar? osv...

  En annan sak också. Jag har haft den inne i ett dygn och den har redan följt med ut 2 gr när jag har tagit ut tampongen.
  Det känns inte som att jag får in den längre... har ni varit med om samma sak? Någon som har något knep?

  Tack på förhand!

 • Svar på tråden P-ring! Biverknigar m.m
 • nemifr­eak
  Äldre 6 Mar 19:19
  #0

  Du kanske kan använda annat än tampong när du har ringen insatt? Antar att du är i slutet av mensen eftersom du satt in ringen.
  Tampong kan ju göra att det blir torrt eftersom den suger upp fukt så det kan vara därför det är svårt att sätta in ringen igen. Personligen tycker jag det är enklare att ligga ner när man sätter in den men det är ju olika.

 • snustr­oll
  Äldre 7 Mar 00:35
  #0

  Jag har anvant p-ring i drygt 6 manader och ar supernojd. I borjan ommade brosten lite men inte farligt alls. De senaste tva manaderna tycker jag att jag har blivit mer kanslig runt blygdlapparna. Vet inte riktigt hur jag ska forklara...och jag vet inte sakert att det har med ringen att gora men jag misstanker ju det forstas.

  Anvander inte tampong sa ofta sa jag har inga erfarenheter av det. For mig har ringen aldrig akt ut och jag har inga problem att satta in den, den lagger sig pa plats direkt.

  For mig har ringen inneburit en enorm skillnad mot p-piller som jag madde sa kanslomassigt daligt av att jag var tvungen att sluta.

 • Bröllo­pstoki­ig
  Äldre 8 Mar 11:16
  #0

  Jag var supernöjd med ringen (haft den i ett och ett halvt år) och märkte inte av några egentliga biverkningar; gick visserligen direkt från p-piller så kroppen var väl lite van vid hormoner iaf. Sen är det ju sååå olika hur man reagerar.

  Jag hade inga problem med att få ringen på plats, eller att den åkte ut. Som nån skrev kanske du kan använda nåt annat än tampong om det är krångligt med att ringen åker ut..?

 • Pink Lady
  Äldre 8 Mar 12:54
  #0

  Har en annan fråga om just p-ring (lånar tråden, sorry!).

  Jag har precis tagit ut ringen för första gången och har knappt någon mens. Nästa ring ska in igen på fredag och under den här tiden har jag knappt haft något alls, är det normalt? Fortsätter mensen även när jag sätter in ring nr2?

  Tacksam för svar!

 • Annzis
  Äldre 9 Mar 17:47
  #0

  Hejsan!

  Jag har använt mig av P-ring i lite mer än ett år och jag kan rekommendera det starkt! Jag hade tidigare mycket menssmärtor som krmaper i magen och väldigt ömma bröst. Inget sånnt nu sen jag började med vaginal-ringen.

  Ringen känns inte heller under samlaget. Och jag har inte märkt några biverkningar än. Fråga mig gärna om det är något mer du undrar??

  KramaR//AnnA

 • Annzis
  Äldre 9 Mar 17:50
  #0

  Hej igen...!!

  Jo... mensen kan ta lite tid att komma igång när man är ny med ringen.
  Jag har mens bara några få dagar. Den dagen du sätter in ringen igen så kommer det vara lite mens, men sen försvinner mensen på dag 2. så har dte varit för mig i alla fall.

  hej Då

 • snustr­oll
  Äldre 10 Mar 01:24
  #0

  Jag fick inte heller mens forsta gangen jag tog ut ringen men den aterkom efter andra 'bytet' och sen dess har den kommit regelbundet som den ska.

 • Snart så!
  Äldre 10 Mar 10:16
  #0

  Tack för alla svar.

  Det känns hoppfullt för de flesta verkar ju vara nöjda med ringen!
  Och det är jag också, än så länge i alla fall. Har ju inte haft den inne i mer än en vecka än men jag har inte känt av någonting. Jag är väldigt hormonkänslig i vanliga fall men har som sagt än så länge inte känt av någonting.

  Det enda problemet är att den åker ut varje gång jag tar ut en tampong. Så nu har jag fått använda binda och det är inte kul...
  Men sen är det väl meningen att man har mens den veckan som ringen är ute så då borde jag vara av med det problemet också.
  (Jag har inte använt preventivmedel innan så därför skulle ringen sättas in på mensens fösta dag, som ni säkert vet.)

  Ha det fint!

 • A.M.
  Äldre 20 Mar 15:28
  #0

  Jag hade p-ring från februari -05 till december -05 (då jag tog ut den för att vi vill skaffa barn). Jag tycker att det är ett jättebra preventivmedel. Man märker faktiskt inte (efter första tillvänjningsperioden) att man har den där. Och märker killen den så är min (vår) erfarenhet bara positiv ... Trillar den ut av någon anledning så är det bara att skölja av den i ljummet vatten och stoppa in den igen!

  Dock fick jag symptom - som jag efter mycket tankearbete BARA kunde härleda till p-ringen. Jag klarade inte att dricka mer än något eller några glas vin - utan kräktes som en råtta, de få gånger jag drack. På bipacksedeln till p-ringen står det bl a att man inte ska använda den om har någon leversjukdom. Det har ju inte jag - men det kanske är så att p-ringen i vissa fall påverkar levern?

  Nåväl, jag slutade med p-ringen i början av december (och mina "leversymptom" försvann på en gång!). Och i mitten av februari blev jag gravid! Vilket kanske kan vara en uppmuntran för dem som oroar sig för att det kan ta lång tid efter användande av p-ring (har läst såna inlägg här på BT).

 • Snart så!
  Äldre 21 Mar 17:01
  #0

  Hej!

  Jag undrar, än en gång. Hur lång tid efter att ni började använda ringen kände ni av biverkningarna?
  Jag har haft den inne i drygt 2 veckor nu och har haft mens hela tiden(dock inte alls mycket) och de senaste dagarna har jag haft rätt så ont i huvudet och mått illa. Kan biverkningarna komma så här efter hand eller kommer de i början om man får några????

Svar på tråden P-ring! Biverknigar m.m