• Gerda

    Finns det några brudar som bor i Oslo, liksom jag?

    tack för att ni kollade på lägenehterna. Som det är nu har vi inte råd att köpa, men det är ngn på andreas jobb som köpt ett antal av dem lägenheterna som vi ev. kan köpa av senare. Måste veta om jag får regelbunden inkomst först.

    Vi har ett prel.datum till 070707 coh har prel.bokat festlokalen. Vi kommer att vigas enskilt, borgligt och sedan träffa gästerna vid festlokalen för middag och fest.

    Vi velar fortfarande mellan den bokade festlokalen www.bacatering.com/adlers och www.karlslundsherrgard.se.

    Gästlista 35-45 gäster (har mkt släkt i USA och vet inte hur många som kommer att kunna komma) och budgeten är satt till en maxgräns iaf :)

    Vi har lång tid kvar så vi kan eg. ta det lungt. Men jag har gått hemma i två veckor så då har jag hunnit kolla, ringa och fundera mycket :)

  • Gerda

    Hej lisaminelli! kul att vi blir fler o fler!

    Junibruttan,
    Ja, sambon är framförallt jätte pepp på att ha en lyxiggrillfest - han vill helst ha det som informellt som möjligt iom att han inte trivs med att stå i centrum när det är alltför högtidligt :) Vi bestämmer oss slutligt i april/maj när vi träffar båda arrangörer.

    Nu ska vi mysa lite för kvällen

  • Gerda

    Jag kan æven jag dem dagarna, men helst måndag och onsdag.

    Var vill ni træffas? Om det ær i stan så vældigt gærna ett stælle som ligger centralt och lætt att hitta!

  • Gerda

    Hej utvandraren!
    :)

    Nu har jag pratat med en bekant vars mamma (tror jag) jobbat på skattemyndigheten och hon trodde att det räckte med en hindersprövningsansökan i Sverige om man gifter sig där - iom att vi fortfarande är svenska medborgare.

    Hon tyckte för säkerhetsskull att man söker i god tid IFALL att man hamnar hos en handläggare som är lite omständig, eller hur man nu ska säga det... Dubbelkolla även med den norska myndigheten - som vi föresten ändå ska meddela våra äktenskap hos när vi är "hemma" igen.

  • Gerda

    Utvandraren - så roligt! Härligt, härligt att surfa biljetter o drömma lite... nu när vädret är som det är :)

    Här jobbas det inte så mkt på bröllopsplaner just nu, har över året kvar och prel.bokningen som är viktigast är gjord iaf.

    Men jag läser och myser när jag får läsa om era planer som ska av i år!

  • Gerda

    sabina - bra inställning! Gör det som känns rätt för er, men jag förstår att orden träffar när det kommer fr närastående.

    utvandraren... hehe... vi är också dyra i drift även om vi det senaste året lärt oss att minska på utgifterna då vi levt på en lön... men det är svårt att skippa bio, äta ute osv... Å så blir vi fortfarande chockerade över att en lunch på stan kostar uppåt 200kr här i Oslo

    Det är tråkigt att veta att vi antagligen inte kommer att åka utomlands i år :( jag får trösta mig vid tanken på den roliga festen och vigseln. :)

    Att tänka på bröllopet hjälper dock att styra händerna fr snygga skor osv :D Även om det är urtrist! Så det ska bli såååå skönt att börja jobba mer så att vi får två inkommande löner *längtar*

    Var letar ni herrgårdar? Låter så härligt med en hel helg! Kul att det inte bara är jag som är tidigt ute ;)

  • Gerda

    Ha det skönt! Håller tummarna för en krasch av biljettpriserna så att ni kan åka!

    Så du har en exotisk man du? ;) Hihi... det fick sambon höra när en jobbkamrat fick se en bild på mig... han hade antagit att jag var lång, blond och blåa ögon... haha... Jag kommer ursprungligen fr Filippinerna. :)

  • Gerda

    sabina - det låter jätte härligt! Härligt att n i tar vara på traditioner som ni har med er! Har det förresten löst sig med inbjudningarna? Kom på att Spira designar grafiska kort också - om det blir svårt att hitta det riktigt exotiskt.

    Vi kommer att gifta oss borgligt, enskilt borgligt.(sambon är livrädd för att stå i centrum, så vi har kompromissat om vigsel/festen - han vill helst gifta sig på en strand och jag vill ha alla nära o kära)

    Festen kommer att hållas antingen på karlslunds herrgård eller Adlers festlokal. Det blir nog ganska så traditionellt amerikanskt-svenskt? Eftersom jag är döpt katolik och vi väljer bort en kyrklig vigsel så försvinner väl den delen som skulle vara mest betonande fr min kultur.

    Brudskål, 3-rätters och fest/dans. Det blir favors, candy bar... hrm... ganska så vanligt bröllop fast i mindre skala max 45 personer om alla släktingar fr USA kommer.
    Det viktigaste för min sida av släkten är MCYKET mat och GOD mat :D he he...

    Sambon är ju ursvensk, så svensk att hans sida inte har haft ett riktigt bröllop sedan 1940-talet ;)

Svar på tråden Finns det några brudar som bor i Oslo, liksom jag?