Inlägg från: Gudde |Visa alla inlägg
  • Gudde

    B-uppsats, hjälp?

    wiicked Välj ett ämne som det är lätt att hitta material och tänk på att inte göra att elldeles för brett arbete. Rikta in dig på en sak. Om du väljer att skriva om till exempel Franska revolutionen, välj antingen orsaker eller resultatet. Annars finns det risk för att arbetet blir alldeles för vitt och då är det svårt att få en röd tråd.Dessutom är det risk att du kommer att snubbla på dina egna funderingar och det lyser igenom i arbetet.

  • Gudde

    wiicked Glömde ju att skriva, om du har svårt att komma på uppsatsämnen gå in på till exempel www.ltu.se och sen på bibliotek. På bibliotekets hemsida finns det publikationer och där ligger det måååånga uppsatser. Kolla på dem så kan du få uppslag på ämnen.

  • Gudde

    wiicked Kan du inte skriva en uppsats där du ser på hur man har riktat de historiska lektionerna. Till ex. under 60-talet satsade man en hel del på Vietnamnkriget och i dag kan det handla om tex. förföljelser mm. Eller så kan du kanske kolla på om historialektionerna skiljer sig åt/har skiljt sig åt på kommunala skolor och friskolor.

  • Gudde

    wiicked Vilken av id+eerna var det du tyckte om? Den att jämförs vanliga skolan med friskolan eller jämföra historian under tex. 60-t och nu? Om jag får veta kan jag kanske hjälpa dig att fundera på var du kan få tag på material.

Svar på tråden B-uppsats, hjälp?