Inlägg från: Magnus brud |Visa alla inlägg
  • Magnus brud

    kristianstadsbrudar! ny tråd 060224

    Paulinas

    Super bra! Så bra att det ordnade sig. Då bestämmer vi den 28/4. Vi får bestäma närmare hur vi ska göra med allt det praktiska, tider, hur vi kommer fram och tillbaka mm. Är lite spännande.
    Hade tänkt att magen skulle bli lite plattare innan fotograferingen, men ack ack vad det går dåligt. Inte lätt att sköta mat och träning när huset är upp och ner Nu börjar i alla fall köket komma på plats. Det ska vara någorlunda färdigt på måndag. Vi ska byta ut fönsterna i köket, men de hade sex veckors leveranstid så innan dess kan vi inte göra köket helt färdigt.

    Vi kunde kanske träffas någon kväll i nästa vecka. Magnus föräldrar åker utomlands, så vi är äntligen ensamma. Vill ni får ni gärna komma och hälsa på en kväll.

  • Magnus brud

    Kan någon hjälpa oss!! Jag och Magnus har sedan en tid tillbaka bestämt oss för att inte ta något av våra nuvarande efternamn till vårt gemensamma när vi gifter oss, av flera anledningar. Jag tycker väldigt mycket om mitt eget, mycket för att det kommer från min farmor som betyder väldigt mycket för mig och nu är hon död. Så det känns som om man skulle hedra henne genom att ta det. Dessutom har vi mycket större samhörighet med min familj. Men det kan vi inte, eftersom det skulle såra Magnus pappa väldigt mycket, han är väldigt väldigt känslig av sig.

    Jag vill inte ta Magnus efternamn eftersom det kommer från Magnus pappa som jag inte alls går ihop med. Han har gjort oss besvikna väldigt ofta, inte kanske med vilje, men han är manodepressiv. Inget han kan hjälpa, men saker sårar oavsett anledning. Om jag tar deras efternamn känns det som om vi blir en större del av deras familj. Jag vet att det låter löjligt, och säkert svårt för er att förstå, men det känns så.

    Så, då skulle vi bilda vårt egna efternamn. Sjöstrand + Hagberg blev Strandenberg. Det var vi jätte nöjda med. Men nu har vi fått avslag. Vi får inte heta det eftersom det finns någon i Sverige som heter Strandeberg. De var tydligen för lika.

    Efter denna långa historia. Är det någon som har en bra kombination av våra efternamn Sjöstrand + Hagberg?

    Paulinas- Din systers efternamn blev ju jätte fint, du kanske är duktig på det här.

  • Magnus brud

    Min-Ah

    Tack för alla de förslag du gav. Flera av dem är jätte fina. Tyvärr finns redan en del. Men Bergensjö kom jag och Magnus också framtill igår. Vi har inte hunnit kolla det än. Ska rinag till PRV imorgon.
    Tack så mycekt för hjälpen

  • Magnus brud

    Paulinas

    Med tanke på att en hel del av dina kompisar känner både mig och Magnus förväntar jag mig att du inte berättar om Magnus pappa. Vet egentligen att du inte skulle göra det. Men, ändå. Vill bara försäkra mig. Magnus är ju inte precis stolt, och det är ju inget han vill att de ha känner ska veta, mer än de närmaste vännerna. Du förstår säkert

  • Magnus brud

    Tack allesamman för hjälpen. Ska ringa PRV idag och se vad de säger.

  • Magnus brud

    Paulinas

    ska ta till Kristianstad i eftermiddag till skägg& lockar för att kolla håruppsättningen. Om du är ledig kanske vi kan ta en snabbfika. Måste vara tillbaka i stan igen vid fem - halvsex.

  • Magnus brud

    Svensexa, ja. Det är ngt jag verkligen oroar mig för. Jag har ingen som helst aning om vad de kan göra med Magnus. Litar inte på flera av hans kompisar!

  • Magnus brud

    Ja, det där med svensexa. Jag är rädd för att de kommer att ta ut Magnus dagen innan bröllopet. skulle inte förvåna mig. Många vet att jag avskyr allt med strippor, har väldigt svårt att acceptera att det ska finnas med på Magnus svensexa. PGA det tror jag att en del skulle ordna med en bara för att jävlas. Klart att vissa av våra killkompisar inte skulle göra det, men jag vet inte om de är tuffa nog att säga emot.

    Däremot är jag inte alls orolig för min möhippa. Jag vet att mina närmaste kompisar anser att man ska ha en rolig dag tillsammans. Inte bli så full som möjligt. Det blir säkert roligt.

  • Magnus brud

    Paulinas

    Ja, det var mysigt. Det jag minns mest var alla tanter på bussen som oavbrutet undrade om vi inte skulle ha någon kaffepaus, och hur nöjda de vana Ullaredstanterna var som visste att det inte blev någon kaffepaus och hade tagit med eget kaffe på bussen som de stolta drack.

    Alla
    Jag var i Ullared strax innan jul förra året tillsammans med Magnus. Vi hittade faktiskt rätt mycket. Bara saker, inga kläder. Det finns inte så mycket roligt i klädväg. Men ni kan säkert hitta rätt mycket dekorationer.

    Nu har vi äntligen flyttat in i huset. Det känns skönt, även om det fortfarande är långt ifrån vad vi hade tänkt oss. Hittar inte våra grytor eller porslin. Elementet är bortkopplat från vår toalett. Så man får duscha i ett badrum som bara är 10 grader varmt, spindlar på väggarna mm. Inte riktigt kul för känsliga mig. Men men, det kan bara bli bättre.

    JAg har ju tjatat lite om vårt efternamns problem. Alla våra tidigare förslag har inte blivit godkända. Nu ska vi försöka med Bärlestrand. E:et i Berg blev ä och g:et blev ett l. PRV trodde inte att det skulle finnas något hinder för detta efternamn, så nu ska vi skicka in en förfrågan. Så det är bara att hålla tummen igen.

  • Magnus brud

    Paulinas

    Gud vad bra det lät. Man blir riktigt sugen på maten och till vilket pris dessutom. Det lät ju jätte billigt. Vi betalar ju 500 kr per kuvert, förvisso inkl. lokal, personal, dekorationer, dukning och dricka, men ändå. Ni har nog gjort ett bra val. Det är ju bra att ni kan kolla med gamla brudpar. Om det nu är samma kock som var till min kusins bröllop, så är han ju jätte duktig. Min kusin heter Susan och hennes man Björn. Det är inte de ni ska ringa till?

    Efternamnet ja. Vi är faktiskt nöjda med denna kombinationen. Så vi hoppas verkligen att den blir godkänd.

    Ni är jätte välkomna när som helst. Magnus jobbar natt hela helgen och mån o tisdag. Men sedan är vi båda hemma i veckan. Det är bara att ringa.

    I helgen ska jag vara hos mamma och pappa. Jag ska börja på inbjudningskorten. Det är mkt lättare att vara där eftersom de har så mkt större och mer i ordning än vad vi har

Svar på tråden kristianstadsbrudar! ny tråd 060224