• Ann-ie

    Rimonobant - nya bantningspillret

    I media har nya bantningspillret "Rimonobant" uppmärksammats. --> www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp&a=325474&previousRenderType=8
    www.aftonbladet.se/vss/halsa/story/0,2789,731393,00.html

    Eftersom Rimonabant inte är släppt officiellt på marknaden än så är den inte registrerad som en medicin ännu. Men fram till dess erbjuder ett postorderföretag detta till försäljning som ett kosttillskott. Så jag undrar: har någon här testat detta "kosttillskott" ännu?? Erfarenheter??

    Jag är tacksam för alla svar!

  • Svar på tråden Rimonobant - nya bantningspillret
  • pickolina

    Självklart har jag inte det...

    Men tex ephedra tabletter, då känner man om man fått ephedra eller ej det kan jag lova..

    Oavsett, vi tycker olika.

    I dagens läge är jag emot sådana där saker över huvud taget.. Och visst kan man aldrig veta vad det är man köper över nätet.. Men jag med många fler har använt sidor som topformula och många andra utan några problem.. Skulle jag kunna tänka mig att testa denna medicin (vilken jag inte kan) så skulle jag absolut inte dra mig för att beställa därifrån men det är ju upp till var och en.

  • Ananas

    Läkemedelsimport för privat bruk om medicinen inte är godkänd i Sverige är olagligt!!! Det sker många försök varje dag att få in läkemedel i Sverige och tullen jagar för fullt.

    Efedrin som någon skrev om innan är potentiellt livsfarligt att dosera på egen hand. Det finns i vissa astmaläkemedel men ska kontrolleras av läkare.

    När man köper läkemedel via nätet så får man inga garantier för att det man får är äkta vara. Det kan vara förorenat med någon annat, totalt verkningslöst eller varierande doser i olika tabletter. det finns alltså ingen kontroll alls.

    Handel med förfalskade läkemedel över nätet är jättestor och man utsätter sig själv för en stor risk och som jag sa, förutom det så är det olagligt.

  • pickolina

    Nu är det ju inte läkemedelklassat i och för sig så.... ;)

    Hur som helst, oavsett så gör folk som de själva vill. :)

  • pickolina

    Hmmm, läkemedelsimport är väl ändå olaglig även om medicinen är godkänd i sverige??? Om den är receptbelagd???

  • pickolina

    "Nu är det ju inte läkemedelklassat i och för sig så...."

    Tar tillbaka det, läste det som att det redan var läkemedelklassat i Sverige vilket det inte är men det var ju precis vad du skrev.. Sorry, läste lite snabbt.

  • lolabe

    Efedrin är visst läkemedelsklassat i sverige om det var det du menade. Skillnaden mellan Efedrin och rimonabant är dock att efedrin använts i flera hunda år och man känner därför väl till dess effekter (och bieffekter), till skillnad från rimonabant.

    Därtill är ju inte den exakta kompositionen som Sanofi Aventis använt sig av vid sina tester känd!! Produkten finns ju ännu inte på marknaden så att säga - material som getts in till EMEA är sekretessbelagd. De som tillverkar de här illegitima preparaten i) gissar sig till vilken komposition som kan tänkas vara lämplig och ii) tillverkar preparaten i illegitima fabriker (eller rentav i sin egen källare) utan någon som helst kontroll från myndigheter osv.

    Du kan ju inte jämföra sådana preparat med i) legitimt tillverkade och godkända läkemedel som iofs förs in olagligt i sverige eller ii) vanliga generiska läkemedel som är godkända, precis som vilka andra läkemedel som helst.

    "Hur som helst, oavsett så gör folk som de själva vill". Ja tydligen gör folk som de vill men det innebär ju inte att det är lagligt. Som Ananas påpekar bidrar man också till den stora organiserade brottsligheten som handlar med förfalskade läkemedel och som faktiskt är helt hänsynslös.

  • pickolina

    Nu skrev jag ju aldrig något om efedrin i och för sig, jag skrev om ephedra och nej det var rimonabant jag syftade på som inte är läkemedelsklassat.. Men som sagt, jag tolkade meningen lite fel som jag oxå skrev sedan..

    Jag jämförde inte dessa med godkända läkemedel jag påpekade enbart att det är olagligt att även införa godkända läkemedel eftersom hon enbart tog upp att det var olagligt att införa icke godkända läkemedel.

    Sedan säger jag varken bu eller bä om saken... Det ställdes en fråga om var man köpa dessa på nätet och jag svarade på den frågan. Jag tänker inte moralpredika för personen ifråga däremot så skrev jag även en liten notis om vilka biverkningar man kan få och att många tom avbrutit studien pga biverkningarna de fått.

  • Bröllopstokiig

    Förlåt till och börja med för att felstavningen! RimonAbant är det givetvis!

    Och sen: Tack! för alla synpunkter och synvinklar i detta! Nyttigt! (Man skulle kunna diskutera detta länge.)

    Sen vill jag säga att jag hittade detta "kosttillskott" på www.bantning.nu som drivs av Slim Life Ltd och inte "farma.." Förmodligen är det samma koncept av företag, som det lolabe menar, då jag sett att de säljer Lepigen & Letigen (vilka jag visste är förbjudna i Sverige). Den mindre seriösa av slagen..

    Jag kan inte säga att jag hört något NYTT av era inlägg. För jag VET hur man BÖR, enligt naturens alla regler, gå ner i vikt (äta mindre, röra sig mer) och
    jag vet riskerna med produkter framtagna i nätföretag - mer eller mindre seriösa.

    Jag visste att denna fråga skulle väcka olika åsikter och hade potential till att blossa upp diskussionen. Jag lyssnar. Jag läser alla meddelanden. Men utifrån min fråga så är jag inte överdrivet INTRESSERAD av att sitta och skriva ner mina åsikter i nätföretagens vara eller icke vara osv. Jag är intresserad av att höra om NÅGON prövat Ribonabant. Som min fråga löd..
    Men återigen: jag lyssnar..

  • pickolina

    Ann-ie

    Håller med dig helt! Det var den linjen jag själv var inne på... :)
    Det finns ingen anledning för mig att döma någon. Om någon frågar så svarar jag bäst jag kan... Sedan får personen göra vad de vill med den informationen.

    Jag tror du är intellegent nog och upplyst nog att besluta själv vad du vill göra och inte vill göra... ;)

  • roja

    På frågan om någon testat rimonabant:
    Ja, de som deltagit i Sanofi Aventis kliniska studier.

    Det handlar ju om ett preparat som ska registreras som läkemedel och då finns oerhört strikta regler för hur det går till. Som någon annan påpekade så är läkemedlet inte godkänt än och så länge det är i godkännandefasen är det ingen som har tillgång till det. Sanofi FÅR inte distribuera något som inte är godkänt, och ingen annan kan ha tillgång till exakt hur preparatet ska se ut.

    Efter att det blivit godkänt är det bara Sanofiaventis som kan tillverka och sälja det eftersom de kommer att ha patent. Men då kan det givetvis köpas och säljas vidare. Men det som påstås säljas nu kan inte vara det riktiga preparatet. Om man inte brutit sig in hos Sanofi och stulit det, eller på något annat sätt begått ett allvarligt brott. Så tyvärr, det är lär inte vara riktigt rimonabant som säljs på nätet.

    Men vill du kolla med någon som testat så gäller det som sagt att hitta någon som varit med i de kliniska studierna.

    Även om ni tycker att folk som varnar för internetläkemedel är tramsiga så glöm inte att vara rädda om er själva! Man har ju bara en kropp och en hälsa.

Svar på tråden Rimonobant - nya bantningspillret