• Kia__
  Äldre 7 Feb 13:26
  19214 visningar
  53 svar
  53
  19214

  Gifta sig litet & billigt?!?

  Jag skulle vilja ha ett litet bröllop för de allra närmaste i släkten & bekantskapskretsen. Det intresserar inte mig att bjuda in halva stan, är det någon som haft ett litet bröllop? Vad har ni haft för budget?
  Tacksam för svar!

 • Svar på tråden Gifta sig litet & billigt?!?
 • GithKa­t
  Äldre 7 Feb 13:34
  #0

  Med risk för att bli lite tjatig..*S*
  När min mamma gifte sig med sin man, hade vi knytkalas på stranden med endast barn och barnbarnen. Vigslen skedde i ett litet kapell där alla fick ta av sig skorna då det var ett barfotabröllop (tror dock prällen hade dojjor på sig) Barn och barnbarnen plockade mammas bukett på plats och alla hade med sig något att äta. Det som kostade var resan dit och deras ringar. Kan lugnt säga att det var ett av de mest romantiska bröllop jag varit på.

  Lycka till hur ni än gör.

 • Wanki
  Äldre 7 Feb 13:38
  #0

  Vi har budget pa ca 5000 kronor och da blir det ca 1500 som gar till middagen. Vi blir drygt 30 pers varav fem relativt sma barn. Jag far tag pa potatis och sallad gratis och jag kommer att stjäla vissa ingredienser till bakning fran mammas skafferi (hi hi).

 • blivan­de fru ländin
  Äldre 7 Feb 14:14
  #0

  Vi har en budget på cirka 20 000, allt är ju relativt vad litet o billigt är. Men här på BT verkar det vara billigt. På det så blir vi ca 55 gäster, inga barn förutom våra egna o 2 syskonbarn. Maten blir förrätt o varmrätt men vi har hoppat över efterrätten och serverar "bara" kaffe o en aftereight, det blir bröllopstårta o kaffe senare. Maten går på ca 9000 en kock som gör på plats. Tårta och bukett ska 2 grannar till oss göra. Likaså sången i kyrkan är det en bekant som står för.
  Visst kunde jag lägga ner hur mycket som helst men nu börjar det bli lite utav en "sport" att försen så billigt som möjligt.
  Lycka till!

 • Fröken Linda
  Äldre 12 Feb 12:34
  #0

  Vi har inte satt någon budget än.
  Framför allt ville vi ha ett litet bröllop med bara närmaste familjen. Vi blir 16 personer inklusive oss själva och vår dotter!
  Vi hade först tänkt att ha ett medelstort, traditionellt bröllop. Men det blev mycket planering och mycet press så jag orkade inte med det...
  Nu hoppas vi på ett litet mysigt bröllop istället :)

  //Linda

 • Kaifos
  Äldre 14 Feb 16:09
  #0

  Hej!

  Vi har nu bestämt oss för ett litet bröllop med bara den närmaste släkten dvs längst till kusinerna. Det blir ca 40 pers. Problemet tycker jag är att hitta en lokal för så få personer. De flesta festlokaler är sååå stora och det vill man ju inte ha. Något förslag i Skånetrakten på liten lokal, restaurang etc??

  Hur man än vrider sig får man ju räkna med minst 500-600 för kuvert per pers på ställen som arrangerar annars är ju alternativet hyra lokal och ha catering + kanske laga lite eget. Vi vet inte ännu vilket det blir för oss, tänka tänka tänka....

 • GithKa­t
  Äldre 14 Feb 16:24
  #0

  Kaifos: Känner du någon som är med i hyresgästföreningen? De brukar ha lokaler för mindre antal gäster.. annars brukar det finnas ex skytteklubbar, hundklubbar mm som har bra lokaler man kan hyra. Alltid värt att kolla upp.

 • Snartg­ift
  Äldre 14 Feb 16:53
  #0

  vi har en budget på ca 12000,och då har vi lyckats få allt billigt,hyr en bysuga att ha festen i ,köpte min brudklänning på rea,vi kom undan ganska billigt. Iallafall om man jämför med dom som har bröllop för 100.000.

 • Lillan­06
  Äldre 23 Feb 10:40
  #0

  vi räknar med en budget på ung. 10.000kr. bjuder in ungefär 30pers på en enkel buffe. kostym är köpt på mellandagsrea och min klänning köpt beg.

 • Sanaso­l
  Äldre 23 Feb 17:36
  #0

  Vi ska också ha ett litet bröllop, de som bjuds in är familjerna, nära vänner och de kusiner vi vuxit upp tillsammans med! Det blir totalt max 40 personer.

  Däremot ligger vår budget på 60 000, tror inte det anses vara billigt. Vi kommer ha festen på en restaurang, och per person kostar det rätt mycket!

 • Fru Cinder­ella
  Äldre 23 Feb 18:05
  #0

  Vi ska också ha ett litet bröllop. Med 45-50 gäster budget på 25-30.000

  Hyr bygdegård, gör mat och tårta själva. Bjuder på alkoholfritt med en självkostnadsbar på all alkohol. Gör så mycket själva som möjligt smycken, tiara, slöja, handskar m.m

Svar på tråden Gifta sig litet & billigt?!?