• Princessdiamond

    Göteborg (med omnejd) 2006 #3.2

    hej...
    här kommer den nya tråden, eftersom jag lyckades knasa till den gamla :)

    sorry!

    kjamisar till er alla :D

  • Svar på tråden Göteborg (med omnejd) 2006 #3.2
  • MiNik

    Torvan
    Vi köper från konditori, Steinbrenner & Nyberg och de har underbara moussetårtor från 45:-/bit.

    Läste på hemsidan du länkade till och även fast det är en kursgård ser de ut att ha ett bra kök samt att de har cafeverksamhet också. Där av drar jag slutsatsen att de kan göra det mesta i matväg. Dessutom har de säkert många gäster normalt sätt som ex. är laktosintoleranta eller har andra alergier och då måste de ha andra alternativ.
    Att göra en moussetårta är inte mer avanserat än en "vanlig" gräddtårta och behöver inte kosta mer att tillverka.

    Säg bara att ni inte tycker om gräddtårta och fråga artigt om det finns någon möjlighet till något annat alternativ.

  • Torvan

    Ja det är kanske som du säger. Bäst att jag hör mig för. Hade ett papper från dem här med nåt prisexempel med just gräddtårta och marsipantårta... det var därför.

    Vi har som sagt inte planerat så mycket än. Preliminärbokade lokal och kyrka i november när vi "kom på" att vi skulle gifta oss! Och det är inte förrän 14 oktober så några månader kvar. Men tiden går ju fort och det är ju mycket som skall bestämmas och planeras. Jag är också typen som ALLTID är ute i sista stund. Tycker det är jättejobbigt att bestämma meny NU som vi ska äta i oktober . Men man får ju bara rätta sig efter verkligheten och inse att man kan bestämma sig i god tid också

  • Vårbrud -06

    Idag har vi varit superduktiga. Har gjort i ordning alla våra inbjudningskort. Stämplat, tryckt ut glitter, skrivit på adressen, stämplat på kuverten, satt på frimärke mm. Skall bara klippa ut extra pappret så är de klara för att skickas iväg. Jippi! Nu har vi pratat med alla utan en av värdarna.

  • yrvädret

    Vårbrud

    Vet du en sak? Jag har suttit och gjort samma sak Vi ska skicka våra på måndag - förhoppningsvis hinner de komma ut till alla på alla hjärtans dag

  • Charleston

    Hej!

    Vi ska oxå pyssla med inbjudningar idag... Har eg haft som mål att - precis som ni - få ut dem så att gästerna får dem på Alla hjärtans, men det är tveksamt om vi hinner bli klara idag. (Om man ska va riktigt realistisk... vi satt 4 timmar igår på blivandes jobb bara med utskrifter, och idag är det i så fall 25 kort som skall embossas, monteras och pillas med i största allmänhet...) Tror i alla fall att de kommer bli JÄTTEFINA!!!

    Jag träffade tjejen som ska göra mitt hår och smink igår och det kändes KANON!!! :) :) :) hon tyckte att idéerna och bilderna - på det allra helst vill ha - var jättebra, och att det kommer att funka med mitt hår, att "profilen" blir bra och allt sånt´. (Jag ska ha slöja som kommer att fästas rätt långt ner i nacken, och det blir bra sa hon, för om den hamnar för högt upp kan det ibland ge ett alldels för A-format helhetsintryck, vilket kan förändra hela intrycket av kroppen och ens "uppenbarelse" - hittar inget bättre ord...)

    MiNik: såg att du skulle beställa tårta hos S&N, vi har också kikat på det. Tänkte bara höra om du sett att om man köper en "vanlig" tårta ligger den på 285 kr för en 10-12 bitars (dvs ca 28:-/bit) men om du sedan ska ha exakt samma fast som bröllopstårta kostar den 48:- per bit!?! (Och då får du ju iaf betala extra (deposition) för ställningen) Vet inte om jag fattade fel, för det verkar ju vansinnigt, men å andra sidan har man ju lärt sig nu att så fort "prefixet" 'bröllop' kommer upp så kan alla utan problem lägga på hur mycket extra pengar som helst... Morr! :(

  • Vårbrud -06

    Det var en bra idé.... att försöka få ut dem till alla hjärtans dag.... fast vi har ännu inte pratat med davids föräldrar så mycket, men man kanske kunde skicka ut det till de andra...

    Pratade med david imorse... vi skall nog försöka byta efternamn samtidigt iallafall. Det är nog roligare än att vänta några månader mm. Jag tycker bara det verkade så jobbigt med allt.. pass mm... men men, det får väl gå. Jag gör ju det bara en gång i livet förhoppningsvis-....

  • MiNik

    Charleston,
    De ska göra en tårta somt inte finns i deras sortiment. Jag och sambon har inte samma smak när det gäller smaker så att de ska sammanföra två olika tårtor så att ena halvan blir min favorit och den andra blir hans. Plus att de ska göra en del små "konstverk" i choklad och socker som ska vara på och runt tårtan, saker som symboliserar vårt liv tilsammans. Vi ska inte ha någon "caketopper".
    Har bara sett ritningar så jag vet bara på ett ungefär hur den kommer att se ut.

  • yrvädret

    Åh, det här är inte bra... Har suttit hela helgen med inbjudningarna, är skitstressad och det får jag inte vara! Det är både pirrigt och spännande att skicka ut inbjudningarna, men samtidigt känner jag mig så himla pressad - av ett tidsschema som egentligen inte finns! Jag har all tid i världen - jag behöver inte skicka inbjudnigarna i morgon - jag skule lika gärna kunna skicka dem på fredag - eller nästa vecka. Men jag VILL ha iväg dem - jag vill se allas reaktioner - och jag vill inte ha inbjudnigarna hemma längre. Känner mig stressad bara jag ser dem! Vill bli av med dem bara, så att jag kan koncentrera mig på annat!

    Ja, herregud vad bra det går för mig att varva ned och stressa av! Jag säger bara; om du inte vill vara konstant uppe i varv och känna dig utstressad - planera definitivt inte ett bröllop!!

  • Princessdiamond

    kan bara hålla med dig yrvädret :)

    på tisdag ska vi iaf beställa blommorna!!
    och så firar vi två år då..

  • yrvädret

    Princess

    Ja du, ibland tar det ut sin rätt att vara Bridezilla

    Vad skönt att beställa blommor. Jag har redan bokat min bukett, men jag ska väl dit igen och prata med dem.

    Härligt med två år!! Vi förlovade oss när vi precis hade firat två år. Hm, och ni ska gifta er Snabba ryck, må jag säga!

Svar på tråden Göteborg (med omnejd) 2006 #3.2