• yrvädret

    Göteborg (med omnejd) 2006 #3

    Hon gifte sig kl 14, så nu har hon varit fru i snart 3 timmar

  • yrvädret

    Och nu firar de bröllopsnatt *flin*

    Vårbrud

    åh, din stackare... Det är inte lätt att vara superromantisk - speciellt när karln inte är med pånoterna. Du får säga till honom på skarpen att du förväntar dig att han ska komma hem med blommor minst en gång i månaden! Skämt åsido, det är inget roligt om romantikbehovet inte blir tillgodosett - och att arrangera det själv känns ju lagom... Jag har tur som har Tomas, han är nog mer romantisk än jag och brukar hitta på lite middagar och mys ibland, senast nu frieriet.
    Annars håller vi hårt på våra årsdagar; dels årsdagen då vi blev tillsammans, sedan förlovningsdagen, födelsedagarna, alla hjärtans dag, frieridagen lär det bli numera, bröllopsdagen såklart och sedan lyckas vi alltid klämma in ett par till. Dessa daga planerar vi något speciellt, antingen går vi ut och äter, reser bort eller myser med en trerätters-middag här hemma. Och antingen gör jag eller han maten eller så lagar vi tillsammans. Kan ju säja att vi har riktigt roligt då!

    Vad jag menar är att ni får nog bestämma er för iallafall ett par dagar varje år då no verkligen ser till att ta er tid med varandra och planera in något. Sedan kan ni göra det superromantiskt! Nu när ni har bröllopet att se fram emot så kan ni göra det precis så romantiskt ni vill utan att det behöver kosta massa pengar.
    Du har ju en man som älskar dig, och det betyder ALLT! Och du, du gifter dig ju med en prins, DIN prins!

  • yrvädret

    loppalina

    Grattis!! Vad härligt att allt gick som ni tänkt er! Så underbart!
    Usch, jag kommer vara toknervös innan - fattar inte hur jag ska klara det...
    Du får ge en mer detaljerad berättelse sen den 1:e. Och bilder! Jag vill se bilder!

  • yrvädret

    Här det inte mycket liv! Hur lever livet med er då?

    Jag har precis gjort mig i ordning för sängen - sov ingenting föregående natt. Började ju jobba idag igen efter jullovet.

    Har hållt på med inbjudan och nu är den äntligen klar, textmässigt iallafall. Om det är någon som är nyfiken så kan ni ju alltid säga till så mailar jag.
    Och så har jag tagit mig tiden att leta reda på alla adresser, så det blir lätt att skriva kuvert sen.

    Finns det någon som är sugen på en minifika innan den 1:e? Är enormt fika sugen men har ingen att fika med för tillfället Alla är så upptagna... Svar till notorisk kaffegalning

  • yrvädret

    MiNik

    Är redan uppskriven
    Menade en liten smygfika innan den 1:e.

    Princess
    hur fick ni tag på er präst?

  • yrvädret

    MiNik

    Nästa vecka låter super! Tisdag och onsdag slutar jag sent så då blir det kanske svårt, måndag slutar jag 15.30, torsdag 15.30 och fredag slutar jag 13.40.
    Vad tror du om torsdag? Jag ska prova mönstret till min klänning hos Eironora vid kl 16 och det tar väl en timme circus. Vad tror du om att vi träffas vid 17.30-tiden utanför något café i stan?
    Är det någon annan som vill hänga på så får ni självklart göra det

    //Ständigt kaffesugna Helena

  • yrvädret

    HanOchJag
    Jättefin hemsida! Mycket varm och välkomnande.
    Om jag får komma med någon konstruktiv kritik, så är det det stycke där ni skriver om hur gästerna får ta sig mellan vigsel och festlokal
    "Kan man inte det så får man ordna med transport själv eller så får man höra sig för och se om man kanske kan samåka med någon annan."
    Personligen tycker jag att det låter lite hårt med "kan man inte det..." Jag skulle vilja ändra det till " Ni kan självklart ordna med annan transport eller samåka med någon som har har tagit med bilen" Eller något liknande.

    Anledningen till att jag reagerade på just det stycket är att "Kan man inte" är ett relativt negativt uttryck och man vill ju göra ett positivt intryck på de som läser det. Vidare är "man" ett ord som jag upplever som avståndstagande. Genom att skriva ni så riktas texten mot läsaren och han/hon känner sig personligt tilltalad.

    Nu är det här min personliga uppfattning av det hela. Att ge kritik till någon är ytterst känsligt och jag hoppas att du inte tar det på fel sätt. Du frågade ju efter feedback så jag hoppas att du inte tar illa upp och att jag inte trampade dig på tårna.

    Kram

  • yrvädret

    HanOchJag

    Skönt - det var i bästa välmening. Kanske beror det på att jag är lärare, det är inpräntat i ryggmärgen att inte (ups!) använda så mycket negationer (som t ex 'inte' och 'ej') i tal eller skrift, liksom 'man' eftersom det blir opersonligt. Barn mår bäst av att höra positiva uttryck utan för mycket negationer. Tydligen fungerar det lika bra på vuxna - som tenderar att bli ytterst välvilliga

  • yrvädret

    MiNik

    Thursday it is!
    Vad tror du om att hugga ett kafé på avenyn? Eironora ligger vid eklandagata som du säger, men jag tror inte att det finns så många kaféer där. Det kanske finns något mysigt kafé vid södra vägen kanske? Ställer du bilen vid Lorensbergsteatern eller?

  • yrvädret

    Vårbrud

    Vad fint ni har fått det i huset *avundssjuk*

    Princess
    Häng med på fika, vet´ja! Jag och MiNik delar på kostnaden!

    MiNik
    Ska vi träffas vid hörnet av Berzeligatan/Södra vägen då? Eftersom vi inte har träffats förut så är det bäst att bestämma en fast plats

Svar på tråden Göteborg (med omnejd) 2006 #3