• Vikbobrud

    sommar2006: norrköpingsbrudar sökes!

    Hej,
    jag ska gifta mig nästa sommar och skulle gärna få lite feedback och höra lite hur andra blivande brudar tänker. Vill gärna komma i kontakt med fialott: det verkar som att vi ska gifta oss på samma ställe !! jag har bokat mauritzberg. för övrigt så skrev jag på din tråd om att de inte hade så mycket koll där och att jag tyvärr inte fick ett sånt gott intryck. Det skulle vara kul att få höra andra brudars tankar kring planering. Hur ser er budget ut? HUr stort bröllop? Något speciellt tema?

    Hälsningar
    Vikbobrud

  • Svar på tråden sommar2006: norrköpingsbrudar sökes!
  • Vikbobrud

    vill bara puffa för denna tråd. hoppas den kommer igång. denn andra norrköpingstråden verkar ha dött ut. kom igen!

  • Vikbobrud

    Bröllopsnojig:
    Det verkar vara lite dött på norrköpingstråden, men hoppas fler vill lufta sina hjärtan. Hur ser det ut för din del? Bestämt datum? Plats?
    Jag har just fått reda på att stället vi bokat på har ett annat bröllop samtidigt, men de har inte sagt något till oss om detta, fick reda på detta nu när jag läste ett inlägg.

  • Vikbobrud

    Hej, vad kul att fler har hittat hit! Vi håller på att leta plats eftersom det verkar som att vårt ställe var dubbelbokat. Har tänkt att bjuda runt 50-60 personer, tänkte vara på restaurang eller catera (om man hittar en lokal) Jag verkar vara lite sent ute, det är faktiskt ganska uppbokat redan. Jag blev färdig med mina studier på universitet i somras och pendlar mellan 2 jobb så vi har inte heller så mycket pengar sparade. Har inte riktigt satt en budget, men vill nog lägga mer krut på en resa efteråt. Ja, och jag vill också ha en riktig tårta!

  • Vikbobrud

    Helen77:
    håller med dig, det är så mycket att planera att man till slut inte vet varken in eller ut. vi hade bokat ett ställe trodde vi, men nu efteråt så visar det sig att de har bokat in ett annat bröllop samtidigt,. det känns ju inte vidare roligt att dela stället med ett annat brudpar den stora dagen. det är ju ändå "vår" dag då. samtidigt som det bara finns ett fåtal rum och vi har många långväga gäster så det kommer ju att bli ett stort problem. vi har inte riktigt kommit överens om budgeten, men gissar på ca 60 000:-. Ja, kolmårdskyrkan är ju väldigt fin och det finns väl bra lokaler däromkring?

    Bröllopsnojig:
    hur långt har du kommit i planera? Har ni satt ett datum`?

  • Vikbobrud

    Vi gifter oss den 19 augusti. Vi vill gärna att folk sover över men det får de betala själva. Har bokat ett slott och rummen kostar från 1200kr. Själva maten är dyr nog och hyran av kapellet med präst och kantor kostar 6500kr.

    Inte riktigt vad vi tänkt oss från början, men jag har anknytningar till Vikbolandet och vill gärna gifta mig där. Idag ringde jag till slottet och frågade om någon annan har hyrt det den 19:e, har nämligen läst här på forumet att en "fialott" också hade bokat slottet och kapellet samma datum. Men vi fick bekräftat nu att de inte kände till detta. Har försökt få kontakt med denna "fialott" för att se hur hennes planer ser ut, om det stämmer det hon har skrivit här på forumet.

    Iaf så känns det lite jobbigt med allt planerande, känner mig inte helt säker på lokal ändå. Pengarna rinner liksom iväg och det känns inte bra att lägga ut så mycket för EN dag. Vi har tänkt att resa iväg ca 2 månader på bröllopsresa och det skulle ju vara roligare att lägga pengarna på det.

    När ska Helen77 gifta sig?

  • Vikbobrud

    Idag var vi och kollade på festlokal! Var ute i Lindö, Abborreberg. Det var lite slitet men mysigt. Kan tänka mig att det är väldigt fint där på sommaren med all grönska och närheten till hav. Nu känner jag mig lite lugnare, så det kanske inte blir slott ändå. Har inte ännu bokat kyrka, vill gärna ha en lite mindre kyrka i Norrköping.

    Bröllopsnojig: Hur går det för dig? Hur långt har du kommit i planeringen?

    Är det någon som vet hur bra/säkert det funkar att köpa sin vigselring via nätet? Såg att den schalinring jag vill ha var 3000kr billigare på guldgruvan.se

  • Vikbobrud

    Leylani:
    det låter bra, ska kolla upp lindö kapell.

    Bröllopsnojig:
    jag vet hur du känner dig, först bokade vi ett slott, bara mat och dryck skulle kosta runt 60 000kr. Sedan har vi alternativ två som är en mindre lokal med catering vilket kostar 20 000kr. Jag kommer nog att välja det mindre alternativet för att kunna påverka mer. Slottet hade allt i ett paket och det är jättesvårt att lägga till eller dra ifrån. Jag vill att bröllopet ska bli mindre formell och mer personligt och avslappnat. Vill att allt ska återspegla oss och därför vill vi kunna ha till exempel små presenter till gästerna, ett bord med choklad och frukter, egna blommor från mina föräldrars trädgård mm. Ditt förslag med björkris och bondbröllop låter ju helmysigt! Kör på det! Det är sånt som era gäster kommmer att uppskatta tror jag:)

    Ni andra: jag håller med om att det är otroligt stressigt, vet knappt vad man ska ta itu med i planeringen. Är nyfiken på hur gamla ni är? Själv är jag 25 år.

  • Vikbobrud

    Vad kul att alla är unga brudar! Har ni börjat att pilla med inbjudningarna ännu? Jag har börjat fundera på färgtema och papper. Funderar på en grön nyans och vit eller gräddvit. kanske ett sidenband i grönt som finns både på bukett, blomsterarrangemang samt inbjudan. Eftersom vi ska ev. hålla festen vid havet så kanske man borde ha lite skärgårdstema med snaäckor eller dylikt. Vad tycker ni?

  • Vikbobrud

    Bröllopsnojig:
    Ingen anledning till åldersnoja. Jag förstår inte varför man ska börja bry sig om åldern, min pappa är 65 och väldigt nöjd med livet. Han säger jämt att han känner sig mer som 25! Och jag å andra sidan kan känna mig mer som 65 år när jag vaknar på fel sida:)

    kram

Svar på tråden sommar2006: norrköpingsbrudar sökes!