• Kairi

    Ni som slutat med Yasmin

    Vet ni - det där med att sexlusten kommer tillbaks i all hast efter att man slutar med p-piller är nog väldigt mycket psykiskt... Det är nämligen vetenskapligt bevisat att det tar runt 6 år att återställa de värden som påverkas av p-pillrena och gör att lusten sjunker.

    Fast det är klart - en liten förändring kan ju ses som stor om sexlusten går från noll till.. nåt. Jag vet inte..

    Tänkte det var intressant. Jag kollade upp detta med flera läkare innan jag började med p-piller (Yasmin).

  • Kairi

    Min hy har inte påverkats nånting av Yasmin.. inga andra biverkningar heller för den delen..

    Den vätskedrivande effekten syftar till att förhindra vätskeansamling (viktuppgång/svullnad) under mensen. Har läst att Yasmin skulle vara bra mot finnar (vilket läkare dock säger är skitsnack från företagets sida och vetenskapligt obefogat), står det nånstans att det har med den vätskedrivande effekten att göra? Det är ju dumt isåfall..

    Att uttorkning skulle förhindra finnar är ju en myt. Uttorkning gör att huden producerar mer talg för att kompensera, och därmed ökar ju uttorkning risken för finnar. Det är av den anledningen många får mer finnar på vintern.

  • Kairi

    Carma

    Enda anledningen att spiral inte rekommenderas till de som inte fött barn är att de kan tänkas byta partners oftare. Spiralen ökar risk för infektionsspridning, vilket alltså inte är något problem om man är med en frisk partner (då får man ingen infektion).

Svar på tråden Ni som slutat med Yasmin