• Elsa2
    Äldre 19 Oct 11:48
    49324 visningar
    22 svar
    22
    49324

    Ni som slutat med Yasmin

    Har just slutat med Yasmin efter många års p-piller ätande. Är livrädd att få en massa finnar, vilket jag hade innan jag började med Yasmin. Hoppas därimot att få tillbaka sexlusten som senaste åren varit minimal.
    Hur har det gått för Er efter p-piller stopp?

  • Svar på tråden Ni som slutat med Yasmin
  • Imperi­a
    Äldre 20 Oct 13:36
    #0

    Jag har nyligen slutat med Yasmin efter ett års ätande. Har varit hormonfri en månad nu så hittills har inga finnar kommit tillbaka. Huden är inte lika torr längre men inte heller fet. Sexlusten är på tillbaka vägen här med så hittills är det bara positivt.
    Nu har det iof inte gått så lång tid så jag vet inte hur det blir med hyn ännu.
    Hoppas du slipper finnarna iaf!

  • Noomi
    Äldre 20 Oct 15:40
    #0

    Jag slutade med yasmin för några månader sedan. Hade tillfälligt andra p-piller men beslutade mig snabbt för att sluta helt med hormoner.
    Finnar har det dykt upp små lite då och då, men absolut inget problem, visserligen hade jag inga större besvär innan jag började heller.
    Sexlusten är påväg tillbaks med stormsteg, och humöret är mycket jämnare, så det har bara varit positivt för mig.
    Imperia, så man kan få torr hy av Yasmin också? Min hy var mer som fnöske förra vintern, men jag kopplade aldrig ihop det med pillrena. Hoppas jag slipper det i år då..

  • Imperi­a
    Äldre 20 Oct 19:30
    #0

    Noomi:
    Ja, jag antar att torrheten berodde på Yasmin, eftersom den ska vara bra mot finnar(dvs uttorkande). Dessutom vart hela jag torr som satan, slemhinnor och allt. Kunde inte använda linser tex.
    Så jag tror definitivt att Yasmin var orsaken till detta.

  • Noomi
    Äldre 20 Oct 22:53
    #0

    Jepp, då verkar det ju vara så.. var även jag uttorkad som gatan. Kommer ju bara fram fler och fler saker som var negativt med de där pillrena, tack o lov för att jag slutade. Nu ska jag bara våga sätta in en kopparspiral istället :)

  • 98 grader
    Äldre 21 Oct 03:36
    #0

    Aha! Ar det darfor min hy i ansiktet ar sa himla torr trots att jag anvander bra, skonsamma produkter for torr hy???
    Kan det vara sa?

  • Imperi­a
    Äldre 21 Oct 09:55
    #0

    Noomi: Ja samma här. Är så glad att jag slutade. Har satt in en kopparspiral istället. Hittills har den fungerat perfekt! .

    98 grader:
    Ja det kan nog bero på det. Dessutom ska Yasmin ha en lätt vattendrivande effekt så att man blir torr är inge konstigt.
    Om man dessutom inte hade så enorma problem med fet hy innan så kan huden nog lätt bli för torr av Yasmin. Men så reagerar alla olika på olika piller för den delen också.

  • Carma
    Äldre 21 Oct 10:05
    #0

    Slutade med Yasmin & började efter 6 mån igen... fick massor med finnar. Det där med uttorkning av huden vet jag inte riktigt. I mitt fall är nog mer en hormonbalans som jag får tack vore p-piller som i sin tur hjälper att bekämpa finnar.

    Sexslusten trodde jag att berode på p-piller. Men nu tror jag mer att det beror på psikologi & hur man mår. Även om det är vetenskapligt bevisat att p-piller har sin påverkan.

    Suma sumarum: Mår mkt bättre när jag äter p-piller & sliper oroa mig för oönskad graviditet (kommer byta nog mot ngn spiral när jag blir äldre & har fött barn).

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 8 Nov 16:03
    #0

    slutade med yasmin och efter 3 månader var huden finnig igen. började äta betakaroten för finnarna och nu är den bättre

  • Carma
    Äldre 8 Nov 17:48
    #0

    Betakaroten? Är det vitamin? Kan du berätta mer om det?
    Tacksam

  • gustav­aa
    Äldre 10 Nov 13:34
    #0

    ja betakaroten är provitamin A som läker och helar huden från inflammationer. i stora mängder påminner det om roaccutan som är just för akne. huden blir också finare och mindre känslig och röd.finnd på hälsokosten

Svar på tråden Ni som slutat med Yasmin