• melie
  Äldre 9 sep 10:34
  19080 visningar
  17 svar
  17
  19080

  Ni som fått dalacin mot acne...

  Fick ni dalacin i tablettform eller krämen? Hur lång tid tog det innan ni såg resultat och var det bestående?
  Har fått väldigt mycket finnar på ryggen, bröstet och i ansiktet, ev. till följd av min behandling med zoloft. Men jag ´ser inte klok ut! Ska till hudläkaren på måndag så alla tips på behandlingar som hjälper mottages gärna. Tack på förhand!

 • Svar på tråden Ni som fått dalacin mot acne...
 • discod­ivan
  Äldre 9 sep 10:36
  #0

  fick ett stift, hjälpte lite men tog inte bort allt , jag hade stressacne så det kom nytt hela tiden, stora som bölder så dalacinet hjälpte inte så mycket

 • Brumme­lisa -06
  Äldre 9 sep 10:40
  #0

  Jag fick dalacin som kräm i komination med tabletter tetracyklin och det hjälpte ganska bra

 • 72-an
  Äldre 9 sep 10:45
  #0

  Discodivan:
  Jag har också stressacne, och undrar vad man ska göra för att bli av med den?
  Jag har bra rengöring osv. så större delen av ansiktet är i fin form, men runt munnen och hakan....där är det fullt av bölder och finnar. Har du lyckats bli av med det på nåt sätt? Vad ska man göra när det inte räcker med att köra med bra kost och hudvårdsprodukter? Tips please!

 • discod­ivan
  Äldre 9 sep 10:47
  #0

  mitt var kvar så länge den värsta stressen var kvar, så stressa ner

 • Annie*
  Äldre 9 sep 11:02
  #0

  Fråga läkaren om Tetralysal! Helt suveränt och komplettera med en salva som jag inte riktigt minns namnet på men det känner nog läkaren till

 • Annie*
  Äldre 9 sep 11:02
  #0

  Tetralysal är alltså tabletter..

 • 72-an
  Äldre 9 sep 11:06
  #0

  Discodivan;

  Jo jag vet, men det är lättare sagt än gjort! Tack iaf.

 • Jen78
  Äldre 9 sep 13:03
  #0

  Tror inte Dalacin finns som tabletter? Däremot finns det som kräm och som liniment. Krämen är väl mildare, inte så uttorkande om jag minns rätt. Hjälpte bra i början men sen blir man liksom immun. Iaf var det så för mig...

 • Jen78
  Äldre 9 sep 13:04
  #0

  72-an :
  Jag hade oxå mycket akne runt munnen innan... Har du problem med tarmarna? Magen?

 • 72-an
  Äldre 9 sep 14:01
  #0

  Jen78;
  Visst är det så att jag har besvär med magen.Jag vet ungefär hur jag ska äta för att hålla den lugn men det ger ju ändå utslag i ansiktet, och eftersom stress även påverkar min mage så är det svårt att bli av med alla bölder....Hur gjorde du?
  Tacksam för alla tips, då det är trist att alltid känna sig ofräsch i ansiktet.

 • 72-an
  Äldre 9 sep 15:37
  #0

  puff

 • Elize
  Äldre 9 sep 19:32
  #0

  Jag tar också tetralysal och måste säga att det funkat väldigt bra! Bättre än nåt annat och jag har experiementerat i flera år. Dalacin däremot tyckte jag inte alls var bra. Det gjorde nästan saken värre istället. Men naturligtvis är såna här saker individuella så man ska prova sig fram. Men boka tid hos en specialist. Gärna en läkare med privat mottagning om det går!

 • 72-an
  Äldre 9 sep 20:36
  #0

  Tror ni att Diane funkar när man har stress-acne?
  Jag hade bokat en tid hon gyn. för ett halvår sedan för att få utskrivet ett recept men fegade dock ur, då det sammanföll med skriverier om riskerna för blodpropp osv.
  Men eftersom jag fortfarande har problem så vill jag nog prova Diane om det kan hjälpa mig, så om någon har erfarenhet av detta hjälp mig, please ;-=

 • Jen78
  Äldre 9 sep 22:52
  #0

  72-an:
  Visst är det trist att all skit måste hänga ihop?

  Jag började använda Dermalogica å slutade äta en massa socker. Äter supernyttigt. Skittrist å jobbigt i början men man vänjer sig snabbt.. Funkade för mig iaf. Men jag märker så fort jag misskött mig, dvs druckit alkohol eller ätit godis så krabbar magen = finnar igen. Men ibland är det värt det!

 • Jen78
  Äldre 9 sep 22:54
  #0

  72-an:
  Tror inte du behöver vara så orolig för blodproppar av Diane. Däremot e jag tveksam till att det funkar mot stressrelaterad acne, jag tror det biter bäst på hormonell acne. Är du helt 100 på att du får det av stress då? Inte av smink eller nåt?

 • amanda­n
  Äldre 10 sep 08:57
  #0

  Jag har det senaste året fått en hel del finnar på halsen/käklinjen som verkar vara omöjliga att få bort, plus att jag har en del finnar i ansiktet oxå. Igår var jag på en hudklinik och gjorde en första "super-peeling" (kommer ej ihåg riktiga namnet!) och syrabehandling. Ska göra ungefär fyra behandlingar med två-tre veckors mellanrum. Detta ska dels hjälpa till att göra min hud jämn och fin igen utan alla smågropar och röda märken, och så ska syran döda dom elaka aknebakterierna! Känner mig fräschare i hyn idag än vad jag gjort på länge och jag hoppas att det håller i sig!
  I allafall sa hon som gjorde behandlingen att finnarna på halsen kan bero på stress, men att det oxå kan bero på att min mage är i obalans. Och detta verkar helt logiskt eftersom de faktiskt dök upp när jag började äta Tetralysal (antibiotika gör att magen kommer i obalans). Så hon tipsade om några tabletter som heter "Lactiplus" som jag har börjat äta nu, får se om det ger nåt resultat, men jag håller tummarna!

 • Blåkli­nten
  Äldre 10 sep 09:07
  #0

  Jag började äta tabletterna Apiforce, zink och folsyra när jag slutade med mina minipiller (som orsakade finnar) och de hjälpte en massa, är helt finnfri nu

  Allt finns att köpa på bodystore. nu

Svar på tråden Ni som fått dalacin mot acne...
Logga in
Bli medlem