• Modest­ie
  Äldre 26 Aug 06:07
  36262 visningar
  26 svar
  26
  36262

  Tvätt av underlivet?

  En lite OT fråga, men måste fråga er vad ni tvättar er där nere med? Fick en olivoljetvål i present och eftersom jag känt mig lite "ofräsch" därnere tänkte jag att den är säkert bra att tvätta sig med där nere (saken är den att den luktar URK och jag ville använda den till NÅGOT,dock ej på övringa kroppen) har typ tvättat mig i underlivet med den var tredje dag (maken som är läkare var dock skeptisk till det braiga i det hela) Men NU, det svider och kliar och jag har flytningar Ät det tvålen som spökar? Antagligen. Är det verkligen bara vatten som gäller för underlivstvätt? Får ni bort all lukt, det gör inte jag Tips tack!!!

 • Svar på tråden Tvätt av underlivet?
 • Äldre 26 Aug 07:11
  #0

  man ska inte ha några som helst parfymer i underlivet!
  Därför får många problem för att de använder allt för starka tvålar o cremer..

  Köp vanlig enkel parfymfri tvål på apoteket o använd.. Kan även testa baby-duschtvålar typ Natusan-serien..

  barnolja funkar också bra att tvätta sig med...

  Många säger att man inte ska använda Lactacyd men det gör jag o har aldrig några problem med dålig lukt eller att jag känner mig ofräsch, så fort jag sover borta o lånar andra tvålar får jag direkt sveda i underlivet och kliar sönder mig...

 • Äldre 26 Aug 07:14
  #0

  .... tänk också på att om du känner dig ofräsch kan det ha o göra med vilka kläder du har på dig...

  syntetmaterial blir man svettig av o det drar åt sig lukt o andra saker....

  så fundera på om du alltid kanske använder silkiga trosor, tajta o täta byxor osv...

  försök att lägg de silkiga trosorna på helgerna när du kanske ska vara lite fin o låt underlivet få andas genom bomull... sov helst också naken så glöm bort det sliskiga nattlinnet i satin o siden-pjamasen..

 • mickel­ina
  Äldre 26 Aug 07:27
  #0

  jag har otroligt känsliga slemhinnor... för att motverka detta använder jag ALDRIG tvål eller liknande i underlivet...sover alltid naken om baken
  om man vill kan man ju alltid ha något fint till att börja med.. men det åker fort av..
  dagtid använder jag alltid bomulls trosor aldrig string då det kan orsaka skav..inte bra.. det är heller inte bra att raka underlivet då håret fungerar som ett skydd mot fukt(leder bort fukten)när man är rakadblir det oftast för tätt och huden kan inte andas, det kan även uppsta små sår som drar till sig bakterier som i sin tur luktar..men om din man är läkare.. så kan han ju ge dig massor av tipps!
  men vad är en obehaglig lukt? underlivet luktar alltid..naturligt..

 • yrvädr­et
  Äldre 26 Aug 07:42
  #0

  Apoteket har bra grejer för just det ändamålet - ACO Intim. Oparfymerat, men luktar ändå gott. Det finns tvål, tvättolja, fuktighetskräm och olja. Jag tycker det är super. Tvål har ett annat ph-värde än kroppen, även olivtvål, och är mer basisk än underlivets sura. Du har antagligen rubbat ph-balansen och nu försöker kroppen återställa den genom flytningar. Eftersom det kliar finns risken att du fått svamp. Gå till gyn och kolla. Medel mot underlivssvamp fins receptfritt på apoteket.

 • yrvädr­et
  Äldre 26 Aug 07:48
  #0

  Bara en sak till. Musen ska lukta, lukten finns där av en anledning och ska inte parfymeras bort eller något annat dumt. Om det däremot börja lukta ILLA - och det känner man garanterat om det gör (om man inte använder parfym på musen) och DÅ är det dags att göra något (typ gå till gyn) Så snälla, SNÄLLA tjejer försök inte ta bort er naturliga kroppsdoft och tyck inte att ni är ofräscha. Slidan är självrengörande och rensar ut det som inte ska vara där. Sedan behöver man faktiskt bara skölja med ljummet vatten utanpå för att man ska bli ren. Är man torr kan man använta lite av ovannämnda ACO Intim så att man inte får sår och eksem.

 • Cecili­a J
  Äldre 26 Aug 08:37
  #0

  Jag håller med yrvädret om Apotekets Aco Intim-serie, den är jättebra!

  Jag använder intimtvålen varje morgon och tvättoljan om jag varit ute och sprungit eller av någon annan anledning duschar en andra gång samma dag. Krämen kan vara skön om man känner sig lite torr. Tycker du ska prova den serien, den är ju speciellt framtagen för intimhygien.

 • Modest­ie
  Äldre 26 Aug 08:45
  #0

  aha, tack tjejer ska testa den där imtim ibland. Visst, lukten är väl naturlig, men någongång i veckan kan jag ta lite sådant

 • Cecili­a J
  Äldre 26 Aug 08:53
  #0

  Om du tvättar dig med Intim så luktar du inte, jag lovar. Har själv svårt med sånt och tycker inte att bara vatten är nog. Tvålen är som en riktig tvål som löddrar, bara anpassad till underlivet.

 • elgsko­g
  Äldre 26 Aug 09:08
  #0

  Lactacyd oparfymerade tvål är fantastikt bra och lätt att skölja bort. Använder den till hela kroppen och den är även fin mor acne tycker jag.

  Sedan rekomenderar även jag att sova med rumpan bar och endast använda naturmaterial på trosorna. Har själv väldigt känsliga slemhinnor. Använder tom tygbindor av bomull vid mens för att ha så lyftigt som möjligt.

  Illaluktande flytningar kan även bero på vad du stoppar i dig. För mycket socker ger lättare svamp i underlivet. Käka goda bakterier för att få en bättre flora.

  Lycka til!

 • *bee*
  Äldre 26 Aug 10:55
  #0

  Modestie!
  Ser att du varit uppe med tuppen....Hoppas inte att det är pga dina plågor som du inte kunnat sova!
  Ett tipps som fungerar (åtminstonde på dom jag berättat detta för)är att överhuvudtaget inte tvätta underlivet med någon rengöringsprodukt!Vatten skall räcka, men därimot kan det vid tillfällen man kanske inte har haft samlag på länge göra att när man så har det reagerar din kropps PH:värde på din sambos värde och du får kanske en liten "rektion" för att du fått besök genom att ge dig klåda och dessutom flytningar...vad då göra? Det finns "Vaginaler på apoteket som är baserade på samma ingredienser som Yogurt/naturell sådan...så krisar det ordentligt kan man sonika badda med det som står i ditt kylskåp, visst det luktar en stund men låt det sitta och ducha sedan som vanlig på morgonen, men upprepa så skall du se att du får orning på ditt lilla liv, dessutom tvättar vi oss för mycket och tar så småning om vårat naturliga "Fukt och slämmhinne produktion"

  Lycka till!

Svar på tråden Tvätt av underlivet?