• GoaSmu­lan
  Äldre 25 Aug 14:18
  21820 visningar
  8 svar
  8
  21820

  Böna hembygdsgård

  Någon som vet hur man bokar denna och vad det kostar?

 • Svar på tråden Böna hembygdsgård
 • GoaSmu­lan
  Äldre 25 Aug 15:04
  #0

  *puffar*

 • glada jag
  Äldre 25 Aug 19:23
  #0

  Allvarligt, det här var nästan läskigt. Jag bor i Gävle men hade aldrig hört talas om Böna hembygdsgård förrän i dag. Och så när jag går in här har du precis frågat om just det stället. Det här är vad jag har lyckats få fram:

  Böna Hembygdsförening
  ? Ändamål: Att bevara och stödja hembygden, på Norrlandet, i Bönan, Utvalnäs samt Harkskär i utvecklingen mot framtiden.
  ? Föreningen bildades år 1982.
  ? Fastigheten Bönan 1:1 Vårdkasen köptes av IOGT/NTO år 1998.
  ? Fastigheten fick sitt nuvarande namn BYGDEGÅRDEN år 2000.
  ? Bygdegården är en samlingslokal som både medlemmar och icke medlemmar kan hyra för aktiviteter, kursverksamhet, samt festligheter.
  Målsättningen är att i framtiden skall Bygdegården även vara öppen på dagtid för en pratstund eller ett parti schack.
  ? Medlemsavgiften är för närvarande 50 kr/ person, 100 kr/ familj. Medlemmar kan till ett subventionerat pris hyra Bygdegården.
  ? Vid hyra av Bygdegården mejla Mats Bernäng på matsb.249@rixmeijl.se (telefon: 026-99 561)

  Jag har inte lyckats nå honom på mejlen och hittills inte heller på telefon. På hemsidan norrlandet.se står även att hel dag och kväll på lördagar kostar 1200 kronor om man inte är medlem.
  Vet du något om bygdegården, som hur många som får plats, hur det ser ut, om de har ett komplett kök o s v?

  Jag ska gifta mig nästa sommar, du också?

 • GoaSmu­lan
  Äldre 25 Aug 20:26
  #0

  Jag vet inget om bygdegården mer än att kyrkan rekommenderade mig att kolla upp det. Men nu ska jag undersöka lite mer då. Så får jag väl skriva här när/om jag får veta något och du om du får reda på nåt före mig. Tack för informationen i alla fall. Och jag vet inte exakt när jag ska gifta mig, inget datum bestämt. Beror lite på hur mycket pengar vi lyckas spara.

 • GoaSmu­lan
  Äldre 30 Aug 13:56
  #0

  Har du fått något svar? Jag har inget svar fått i alla fall.

  Det kanske är någon annan som vet något?

 • glada jag
  Äldre 2 Sep 18:19
  #0

  Jag fick precis svar på telefon. Bygdegården i Bönan har en ganska spartansk sal som är godkänd för 100 personer men inte alls rymmer så många. De trodde att de hade varit 80 sittande en gång men då var det trångt. Vi ska dit och titta någon dag, men det känns tveksamt. Vi har nämligen tänkt bjuda 70-80 personer i juni nästa år och har gärna lite plats över att dansa och så.
  Det finns kök med kyl, mikro, spis och en del porslin men inte tillräckligt för en stor fest.
  Lycka till!

 • GoaSmu­lan
  Äldre 4 Sep 10:11
  #0

  Ja då var det ju värre för er, vi är ju "bara" 50-60 på kaffe och tårta direkt efter och bara 12 på middag på kvällen. Vet du var hembygdsgården ligger jämfört med kyrkan? Har du några andra alternativ till att ha festen?

 • Tue 14 Nov 2023 23:50
  #7

  Hej! 


  Ledsen att ni har haft svårt att få svar på era frågor. Bygdegården ligger endast ett par minuters promenad från Böna kapell. Om ni har andra frågor går det bra att vända sig till Helena Andersson. Tel: 072- 550 40 03


  eller så kan ni mejla mig: skeppsted.elin@gmail.com
 • Tue 14 Nov 2023 23:56
  #8

  www.norrlandet.se finns även lite mer info samt möjlighet att boka online. Ni måste först välja Böna hembygdsförening som förening uppe i det vänstra hörnet för att komma till rätt sida. 

Svar på tråden Böna hembygdsgård