Inlägg från: marfa |Visa alla inlägg
  • marfa

    Hur äter man brieost?

    Måste ju bara ge mig in i den här smarriga tråden. Har ni provar Brie och fikonmarmelad? Det är en riktig höjdare.
    Vi var i Frankrike när min syrra var gravid och när vi sov över på ett slott och de körde fram ostbrickan, frågade vi om de hade någon ost som hon kunde äta. Servitören försvann ut i köket och efter lång konsultation kom han ut med madame som förklarade att hon minsan hade fött många barn och ätit ost hela tiden och inget hade hänt henns barn. :)
    Men men det säkra före det osäkra.
    Har en jättegod rätt med oxfillé och chevré som inte går av för hackor heller. Dte vattnas verkligen i munnen nu...
    Ha det alla ostälskare.
    Marfa

  • marfa

    Självklart kan ni få receptet.

    Getostgratinerad tournedos 6 pers.
    6 skivor oxfilé, ca 750 g
    smör
    1 tsk salt
    1 krm nymald svartpeppar
    1 lten squash
    ½ tsk salt
    1 krula färsk basilika
    175 g chèvre, getost
    2 tsk olivolja
    smör till stekning

    Sätt ugnen på 250 grader. Skiva squashen tunt. Lägg på fat och salta. Bryn köttet runt om i smör, salta och peppra. Lägg över i ugnssker form. Kyl snabbt.
    Hacka basilkan och chèvren fint. Rör ost och olja mjukt och tillsätt basilikan.
    Låt squashen rinna av i durkslag. Pressa ur vätskan. Lägg 2-3 skivor squash på varje köttbit, fördela ostblandningen ovanpå. Hit kan man förbereda.
    Sätt in köttet i mitten av ugnen. Om det tas direkt från kylen, låt det bli rumsvarmt först. Stek i 10-12 minuter.
    Detta kan serveras med grönsalsmix i ugn och potatisgratäng.

    Supergott. Lycka till.
    /Marfa

Svar på tråden Hur äter man brieost?