Inlägg från: JAJJ |Visa alla inlägg
  • JAJJ

    Ej medlem i sv. kyrkan: Vad kostar kyrkvigsel då?

    Jag undrar också varför man vill gifta sig i kyrkan när man inte är medlem? Jag är så trött på detta fenomen att människor går ur kyrkan för att de inte vill betala kyrkoskatten. Men ändå vill de utnyttja kyrkan till dop, bröllop, begravning mm. Tänk om vi alla skulle gå ur kyrkan för att spara lite pengar! Det skulle bla. innebära att inget underhåll skulle kunna ske av våra vackra gamla stenkyrkor. Tänk vilket kulturarv som skulle gå förlorat! Nej, går man ur kyrkan får man faktiskt stå sitt kast.

  • JAJJ

    Ok Månsdotter då är jag med, tack för din kommentar och svar.
    Yrvädret: Det är även märkligt tycker jag att vilja gifta sig i kyrkan om man inte är troende men då är man ju trots allt en medlem, eller hur? Jag drog inte heller alla över en kam som du säger. Om du läser inlägget så ser du att jag hänvisar till de som gått ur Svenska kyrkan efter det att de nu sett på sin deklaration vad det kostar och inte är villiga att betala dessa pengar men ändå vill utnyttja kyrkan så fort det passar deras ändamål.

  • JAJJ

    Vilken ska ni gifta er i Nikita 14? Låter verkligen fantastiskt vackert som Månsdotter beskriver det!

  • JAJJ

    f.d svart brud: Jag dömer ingen för att de vill gifta sig i kyrkan fast det inte är troende! Jag ifrågasätter folk som går ur svenska kyrkan för att de inte är troende men sedan ändå vill gifta sig/döpa sig/begrava sig i svenska kyrkan. Avsäger man sig inte detta när man säger upp sitt medlemskap= slutar betala för vad det faktiskt kostar att driva kyrklig verksamhet? Jag går ju inte direkt på

Svar på tråden Ej medlem i sv. kyrkan: Vad kostar kyrkvigsel då?