• Junior
  Äldre 1 maj 13:19
  184644 visningar
  32 svar
  32
  184644

  Zink mot acne?!

  Hej.
  Jag vill så gärna bli kvitt med min acne i ansiktet. Har vid flera tillfällen hört litegrann om att zink skulle vara bra.
  Är det någon här på forumet som har erfarenhet av det?? Vilken form av zink isf...
  Elller andra tips för mig att få en bättre hy.

  Hoppas på svar!!!!
  Tack.

 • Svar på tråden Zink mot acne?!
 • Peters fästmö
  Äldre 1 maj 13:45
  #0

  Zink kan få finnen att torka ihop finns tex i Murads acne spot treatment. Kämpar också mot finnar och försökter vara snäll mot huden med milda krämer utan mineralolja.

 • Gamime­ni
  Äldre 1 maj 19:39
  #0

  Du kan köpa zink tabletter på hälsokost. Jag har tagit i några dagar och tycker redan jag ser en liten skillnad, huden är lite torrare, lite mindre finnar. Men det kan också bero på nåt annat. Man bör nog pröva ett tag innan man kan veta säkert. Många har dock sagt att zink är jättebra mot finnar.

 • Ellaz
  Äldre 1 maj 19:41
  #0

  Jag brukade anvnda zinksalva på finnarna när jag var yngre, tex över natten och visst försvann de snabbare av det. Vet ej om det finns ren zinksalva att köpa här i Sverige, jag köpte min utomlands och den fungerade verkligen jättebra.

 • Gamime­ni
  Äldre 1 maj 19:51
  #0

  jo Zinksalva finns i sverige också...

 • Gamime­ni
  Äldre 1 maj 19:51
  #0

  Har även hört att vitamin b5 ska vara bra.. jag tänkte pröva det med.

 • Jazzie
  Äldre 1 maj 21:23
  #0

  Lancômes hudvårdsserie "Pure focus" innehåller zink likaså Chanels hudvård för fet hy.

 • vixen not a tramp
  Äldre 1 maj 21:41
  #0
 • Modest­ie
  Äldre 2 maj 09:03
  #0

  Dels finns det Zinksalva i stor tub som brukar marknadsföras som "rumpsalva" för bebisar, jättebra mot röd bebishud pga att den är kylande, mjulgörande och suger upp fukt (= uttorkande) såg dock att den innehåller mineralolja så jag har inte vågat ha på finnnarna, kollade på apoteket, de har små, små zinktuber, men de innehåller också mineralolja, annars har jag hört att det är superbra att lägga på en finne, den torkar ut direkt. Skulle vara kul att testa zink både utvärtes och invärtes, tycker_jag

 • pärlso­cka
  Äldre 2 maj 11:39
  #0

  Garniers nya serie för hy med tendens till acne innehåller också zink, men är betydligt billigare än Lancôme eller Chanel. Har dock inte vågat prova, kör på med mina älskade Biothermprodukter...

 • Lenche­n
  Äldre 2 maj 12:22
  #0

  Det som tidgare diskuterats har i andra tradar ar zink i tablett form. Det var nog jag som borjade skriva om det hela. Jag fick namligen zinktabletter utskrivna av min hudlakare i Frankrike. For mig har de hjalpt helt fantastiskt bra, i klass med Roaccutan, som tidigare varit det enda som hjalpt mig.
  Jag kommer inte ihag vilket sorts zink som det var i mina tabletter, men det star nog i de andra tradarna. Nu funkar val inte sokfunktionen annu, men jag tror inte att de ska vara sa svara att hitta. Mia.Maria lade ju ut en lank ocksa

Svar på tråden Zink mot acne?!
Logga in
Bli medlem