Inlägg från: LisaML |Visa alla inlägg
  • LisaML

    Recept på tårta

    Åh, Tant Pernilla!
    Vi har också bestämt oss för choklad och hallontårta. Vårt konditori hade inte en sådan som standard så jag fick försöka förklara själv hur vi ville ha den, men jag tar tacksamt emot idéer på hur du gjorde er tårta. Minns du vilken fyllning ni hade på de olika lagren osv? Hade ni choklad-sockerkaka som botten? Vad hade ni på utsidan av tårtan? Vi funderar på choklad-löv och färska hallon.

  • LisaML

    Snuttepuff:

    Som Anna_girre skriver kan man göra något slags prinsesstårta. Ett annat alternativ är att göra en mousse-tårta, det är lätt. Man tar en sockerkaksbotten i botten på en spring-form och fyller på med antingen hallon eller jordgubbsmousse. Skär längs kanten med en varm kniv när moussen stelnat och garnera på lämpligt sätt, tex med vit choklad och färska bär eller något slags gelé om ni tycker om det. En mousse-tårta är oftast mindre mäktig än andra tårtor, det kan vara gott om man har ätit en mastig middag.

  • LisaML

    Spritsad choklad!? Blandade ni något slags chokladglasyr då eller? Kanske smör, choklad och florsocker för att få den "spritsbar"?

  • LisaML

    Aha! Fiffigt! Det låter väldigt fint Tant Pernilla, tack för dina tips, nu måste jag nog leta upp något sött att stoppa i mig, saliven svämmar över.

Svar på tråden Recept på tårta