Inlägg från: Tant Pernilla |Visa alla inlägg
  • Tant Pernilla

    Recept på tårta

    Vi gjorde egen tårta men den gick i brunt och mörkrosa, för det var chokladtårta med hallon.

    Så jag har inte så mycket att bidra med annat än att ge er lite pepp - det är jättekul att fixa egen tårta! Inte så svårt och helt klart mer prisvärt!

  • Tant Pernilla

    LisaML och Norren: jag hittade receptet i en bok på biblioteket och jag tror att jag har kvar en kopia nånstans hemma. Ska försöka komma ihåg att titta efter det.

    Det var en väldigt tung chokladtårta som vi...nu tänker jag så det knakar...vi körde med ett lager hallonsylt i och sen strök vi upp den med hallonsylt utanpå och toppade med hallon. På kanterna satt det spritsad choklad.

    Det var min pappa som bakade två av de tre bottnarna och satte ihop själva tårtan, så jag ska väl inte ta åt mig för mycket av äran.

    Jag har nog foto på den, nånstans. Ska se om jag kan skicka en bild till dig, Norren.

  • Tant Pernilla

    LisaML: Det var smält choklad som man spritsar i mönster på ett smörpapper och sen när det stelnat så kan man "klistra" fast slingorna med sylt, kräm eller annat på tårtan.

  • Tant Pernilla

    Norren: Nu har du mejl!

    Det är väl bäst att vi lämnar den här tråden nu, för det blir ju bara en massa chokladtårta av det annars. Snuttepuff ville ju ha tips på vit-rosa tårtor. (När jag tänker efter så var det faktiskt ett recept på en bröllopstårta med vit choklad i den där boken också!)

    Trevlig helg alla godisgrisar!

Svar på tråden Recept på tårta