• _loovely_

    *Ta lån trots man inte har arbete, hur ska jag göra?

    Hejsan!

    Jag behöver låna pengar nu, men jag har inget arbete, så jag
    vet inte vilken bank eller vart nånstans jag skulle ha en chans
    att få låna.
    Jag har en borgensman som har arbete, men han har betalningsanmärkningar,
    Så jag vet inte ifall det är någon idé, att ange han som borgensman.
    Någon annan som kan vara borgensman har jag inte.
    Jag behöver tips om ställen där man kan låna pengar där dom inte är så
    hårda med att man måste ha ett arbete, eller där socialbidrag kan räknas
    som inkomst. ???*

  • Svar på tråden *Ta lån trots man inte har arbete, hur ska jag göra?
  • Kåär

    Nu beror det ju lite på hur mycket det handlar om men kan du inte helt enkelt jobba ihop pengarna? Ta ett extra jobb på Mcdonalds, i butik eller liknande.
    Har du ingen inkomst alls? Ingen a-kassa, föräldrarpenning. studiebidrag eller liknande?

  • Jenjo

    Som någon annan sa tidigare, pantbanken. Ta något du kan tänka dig att bli av med.

  • mammacatta

    låna inte! får du inte banklån, så stå över - annars blir d barn-lån;
    du vet vad du vill ha å du vill ha d NU!

    lev i verkligheten; inte i bröllopsfantasin!

  • mammacatta

    nästan lite kul - jag som varnar för troll ramla rakt in!!! *höhö* läste inte, bara skrev...
    ååå va alla är seriösa!*fniss* gulligt!:D

  • Gloriousgirl

    Hej,

    Jag jobbar själv på GE Money Bank (Det som förr hetter GE Capital) och har en person betalningsanmärkningar blir det avslag direkt...har man inget jobb blir det avslag direkt... Vi är rätt hårda faktiskt innan vi beviljar lån och Finax som jag sett många skriva lite om här, finns inte längre. Jag kan nästan med 100% säkerhet säga till dig _loovely_ att du kommer få avslag på lån eller krediter vart du än söker dig...Tänk dessutom på att det är dumt att försöka på flera ställen så du får fler kreditupplysningar på dig. Det väger ner ditt omdöme hos oss banker och vi kan ge avslag av den anledningen att du har för många upplysningar på dig.

    Så mitt tips är att jobba ihop pengarna, för det är ditt enda alternativ.

  • Hilde

    JAg vet inte riktigt din situation, men när det gäller ekonomi, så finns det inga goda genvägar. Jag vet, jag har haft det fruktansvärt jobbigt ekonomiskt ett tag jag också, för många år sedan, när jag var arbetslös. Att bara ge TS rådet att skaffa arbete hjälper knappast då heller och ingen vill väl ta socialbidrag om man inte måste.

    Om du får hjälp från soc, så ta och ring dit och be om att få hjälp med ekonomisk rådgivning, inte bara med bidrag. De SKA ha möjlighet att ge dig den tjänsten och också att coacha dig ur det värsta fällorna. Allt handlar också om att du behöver be om hjälp och när det gäller soc, så känner man sig ofta i ett väldigt utsatt och sårbart läge redan från början. Att be om lite mer riktad hjälp då kan sitta väldigt långt inne.

    Sedan så.... ja ibland är det tyvärr bättre att låta en skuld förfalla, än att sätta sig i en värre lånefälla. Det blir som att välja mellan kolera och pest. Ingenting kan bli riktigt bra.

    Min jobbiga situation fanns också bara en enda lösning på, den var: att få arbete, inkomst och därmed möjligheter till att spara. Lättare sagt än gjort, jag vet. Men bestämmer man sig för att nu dj...lar så ska jag SKAFFA mig jobb, då går det. Problemet när man befinner sig i den situation som _loovely_ nämner så nblir man lätt passificerad och tappar självförtroendet.

  • brudaugusti

    Troll eller inte, måste få skriva ett svar om du är allvarlig.

    Varför i hela friden vill du låna pengar om du inte har jobb och kan betala tillbaka? Låter som värsta knark-filmen du vet med maffian eller nåt. Ockerfolk efter dig?

    Jaja
    Jag skulle då aldrig låna om jag visste att jag inte hade en chans att betala tillbaka.

  • Hilde

    brudaugusti jag tror inte att TS är ett troll faktiskt. Det råkar vara så att det finns väldigt många i detta avlånga land som står i precis den situation som hon beskriver och som tänker ungefär likadant. Inte på grund av dumhet utan på grund av ren desperation.

  • Jocsan

    FYYYYY vilka sarkastiska svar...

    Ge f*n i svara om ni måste vara så himla fräcka!!

    Gloriousgirl:

    Är det av dig personligen folk lånar eller? Det låter så...du skriver väl inte här i tjänsten eller?

    Och ni alla andra präktmostrar:

    ALLA kan hamna i en situation så man behöver pengar snabbt utan att det handlar om knark...haha den person som skrev det kanske talar av egen erfarenhet för det var inte den första tanken som dök upp i mitt huvud iaf.

  • lij

    Jag tycker Gloriousgirl kom med bra information. Det är så det funkar. Låneinstitutionerna har hårda regler för de lån de ger utan säkerhet, de vill ju vara säkra på att få tillbaka sina pengar och det med god ränta dessutom. Det är väl bra att hon talar om det så att TS vet.

    Dessutom har ju TS fått en del bra förslag som att prata med Soc eller fundera på om hon har något hon kan pantsätta. Utan att veta mer om hennes situation kan vi inte ge bättre tips.

Svar på tråden *Ta lån trots man inte har arbete, hur ska jag göra?