Bröllop

Vad är sodavatten? Vi reder ut!

Vad är sodavatten? Ja, det verkar vara en fråga många ställer sig! Här reder vi ut vad sodavatten är och hur du kan använda sodavatten. Läs mer här! 

Sodavatten

Vad är sodavatten?

Sodavatten är ett samlingsnamn för vatten som innehåller natriumkarbonat, antingen tillsatt eller naturligt. Natriumkarbonat är även det som kallas för soda.

Naturligt sodavatten finns inte i Sverige, men kan hittas i exempelvis Tjeckien och i Tyskland. Men den stora frågan kvarstår dock; är sodavatten samma sak som kolsyrat vatten?

LÄS ÄVEN: Sodavatten eller tonic – vad är skillnaden?

Är sodavatten samma sak som kolsyrat vatten?

Svaret är nej. I och med att sodavatten innehåller natriumkarbonat, och ibland även natriumklorid och kalciumklorid, påverkar det smaken vilket gör den lite salt och ”mineralig” i smaken. Kolsyrat vatten å andra sidan, innehåller inga sådana tillsatser.

Så används sodavatten 

Sodavatten används med fördel till att blanda ut med spritdrycker såsom whiskey eller vodka. Om du däremot inte vill att vattnet ska smaka något, använd kolsyrat vatten från kranen som du kolsyrar i en Soda Streamer.

Så, planerar ni att bjuda på någon trevlig drink på bröllopet där det står ”sodavatten” bland ingredienserna, är det alltså inte kolsyrat vatten det syftas på.

LÄS ÄVEN: ”När det står sodavatten…”

Powered by Labrador CMS